Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Voi sărbători Crăciunul în inima mea și voi urmări să îl păstrez aici, în inimă, tot anul

* Voi sărbători Crăciunul în inima mea și voi urmări să îl păstrez aici, în inimă, tot anul.

Charles Dickens

* Cel care nu are Crăciunul în inimă, nu-l va găsi nici sub brad

Roy L.Smith

* Ce este Crăciunul? Înțelegerea plină de trandețe pentru trecut, curajul pentru prezent, speranța pentru viitor. Este o dorință frenetică ca fiecare cuvânt să fie plin de binecuvântări eterne, iar fiecare drum să fie un drum al păcii.

Agnes M. Pharo 

* Momentul de Crăciun nu înseamnă ornamentele exterioare, nici zăpada, nici bradul împodobit, nici strălucirea globurilor. Dincolo de toate acestea, Crăciunul aprinde în inimile oamenilor focul iubirii divine.

* Să ne amintim că inima Crăciunului este o inimă care dăruiește, o inimă larg deschisă care se gândește mai întâi la ceilalți oameni. Nașterea copilului Iisus este cel mai important eveniment din istorie, pentru că a adus într-o lume bolnavă puterea vindecătoare a iubirii, care a transformat atâtea inimi timp de două mii de ani.

George M. Adams

* Nu sunt absolut deloc singur. Nu am fost niciodată singur. Iar acesta este, cu siguranță, mesajul Crăciunului. Nu suntem niciodata singuri. Nici măcar atunci când noaptea este cea mai întunecată, vântul este cel mai rece, iar cei din jur par indiferenți. Pentru că totuși, acesta a fost timpul pe care Dumnezeu l-a ales ca să vină pe pământ.

Taylor Caldwell

* Bucuria de a lumina viețile altor oameni, de a ne ajuta unii pe alții, de a ușura greutățile celorlalți și de a umple inimile singure cu daruri generoase, aceasta este magia Crăciunului.

W.C. Jones

* Pacea va fi permanentă pa pământ atunci când vom trăi Crăciunul în fiecare zi.

Helen Steiner Rice

* Craciunul este momentul pentru a aprinde focul ospitalității în case și focul bunătății în inimi.

Washinton Irving

* Crăciunul nu este o data calendaristica. Este o stare a sufletului si a mintii.

Mary Ellen Chase

* Bucuria este adevăratul dar al Crăciunului

Papa Benedict XVI

* Am crezut întotdeauna că sărbătoarea Crăciunului este o perioadă bună, iertătoare, caritabilă, plăcută; este singura perioadă a anului când bărbaţii şi femeile acceptă să-şi deschidă inimile

Charles Dickens

* În loc să fie timpul unui comportament neobişnuit, Crăciunul este singura perioadă a anului când oamenii îşi pot urma propriile impulsuri şi îşi pot exprima propriile sentimente, fără reţineri. Crăciunul, pe scurt, reprezintă şansa de a fi noi înşine

Francis C. Farley

* De Crăciun, toate drumurile duc acasă.

Marjorie Holmes

* Părerea mea despre Crăciun, modernă sau democrată, este una foarte simplă: iubirea faţă de ceilalţi. Mă tot gândesc… de ce trebuie să aşteptăm Crăciunul pentru a arăta acest lucru?

Bob Hope

* Crăciunul nu este o perioadă, nici un sezon, ci o stare de spirit. Adevăratul spirit al Crăciunului înseamnă să preţuieşti pacea şi bunăvoinţa, să oferi, din plin, compasiune.

Calvin Coolidge

* Binecuvântat este sezonul care adună toată lumea într-o conspiraţie de dragoste.

Hamilton Wright Mabie

* Crăciunul este, bineînţeles, timpul de a sta acasă cu sufletul şi cu trupul.

Garry Moore

* Crăciunul este perioada când ai dor de acasă – chiar dacă eşti deja acasă.

Carol Nelson

* Cum să alegi bradul perfect pentru Crăciun? Toţi brazii de Crăciun sunt perfecţi!

Charles Dickens

* Niciodată nu am crezut în Moş Crăciun, deoarece ştiam că nici un tip alb nu ar veni în cartierul meu după ce se înserează.

Dick Gregory

Nașterea Domnului este considerată în general ca o sărbătoare de origine mai nouă decât Paștile

Cel dintâi praznic împărătesc cu dată fixă, în ordinea firească (cronologică) a vieții Mântuitorului, este Nașterea, numită în popor și Crăciunul, la 25 decembrie, este sărbătoarea anuală a nașterii cu trup a Domnului nostru Iisus Hristos (vezi Luca II, .1-21). Pare a fi cea dintâi sărbătoare specific creștină, dintre cele ale Mântuitorului, deși nu Nasterea Domnuluieste tot atât de veche ca Paștile sau Rusaliile, a căror origine stă în legatura cu sărbătorile iudaice corespunzătoare.
În mentalitatea creștină primitivă, moștenită de la lumea veche, accentul se punea pe ziua morții și a învierii divinităților adorate, iar nu pe ziua nașterii lor. De aceea, cultul Mântuitorului în Biserica primară era concentrat mai tot în jurul morții și al învierii Sale. Calendarele creștine păstrează de asemenea în amintirea posterității, nu datele nașterii mucenicilor și ale Sfinților, ci datele morții lor. De aceea, Nașterea Domnului este considerată în general ca o sărbătoare de origine mai nouă decat Paștile. Vechimea ei se poate urmări retrospectiv în documente până pe la sfârșitul secolului III, când – după o tradiție consemnată de istoricul bizantin Nichifor Calist – pe timpul prigoanei lui Dioclețian și Maximian, o mare mulțime de creștini au pierit arși de vii într-o biserică din Nicomidia, în care ei se adunaseră să prăznuiască ziua Nașterii Domnului.

Ce nu știați despre Crăciun

Crăciunul a fost interzis

Englezii au interzis Crăciunul în anul 1647! Oliver Cromwell considera ca este imoral să sărbătorești și să te distrezi într-o zi sfântă. Cine era prins era arestat. Vă puteți imagina cum ar fi fost să trăiți în acele vremuri? Când puritanii au pierdut puterea, interdicția a fost ridicată, dar acest lucru s-a întâmplat abia în 1660. Mulțumim lui Dumnezeu pentru asta!

Moș Crăciun

Există mai multe mituri despre Moș Crăciun. Cel mai frecvent întâlnit este faptul că Moș Crăciun ar fi fost inventat de compania de băuturi non-alcoolice Coca-Cola. Nimic mai departe de adevăr! Imaginea modernă a lui Moș Crăciun a fost creată în 1881 printr-o ilustrație de Thomas Nast, cu puțin ajutor de la Clement Clarke Moore.

Statuia Libertății

V-ați întrebat vreodată care este cel mai mare cadou de Crăciun primit de cineva? Ei bine, răspunsul la această întrebare este: Statuia Libertății. Francezii au dăruit-o americanilor în 1886. Nu vă imaginați că a fost frumos ambalată și pusă sub bradul de Crăciun.

Armistițiul de război din primul război mondial

În Ajunul Crăciunului, în anul 1914, trupele britanice, franceze și germane de pe frontul de vest au făcut un armistițiu – au pus arma deoparte și au cântat colinde, au împărțit cadouri și au stat de vorbă. Acest lucru spune ceva despre spiritul uman și despre faptul că Sărbătoarea Nașterii Domnului poate aduce pacea și in cele mai oribile situații.

Rudolf – renul cu nasul roșu

Cum a apărut Rudolf – renul cu nasul roșu? A fost el dintotdeauna cel mai iubit ren al lui Moș Crăciun? Nu, nu a fost! A fost “inventat” în anul 1939 de către Robert May, care lucra pentru un magazin. Înainte de acesta Moș Crăciun avea 8 reni.

Farsa NASA

Probabil cea mai tare glumă dintotdeauna a fost făcută de doi astronauți în spațiu, în timp ce reveneau pe Pământ. În anul 1965 ei au transmis prin radio la Centrul de Control, frenetic, că au văzut ceva în spațiu, urmând niște clipe de tăcere. Câteva secunde mai târziu au început să cânte Jingle Bells – frumos din partea lor, nu-i așa?

Bradul de Crăciun

Până în secolul 16 oamenii nu aduceau de Crăciun brazi în casă pentru a-i împodobi. Nemții au fost cei care au Ornamente in bradinventat tradiția – se spune că Martin Luther a fost inspirat de stelele ce străluceau printre brazi. A făcut un lucru bun, altfel nu ar fi existat o tradiție atât de frumoasă de Crăciun.

X – Mas

Cea mai populară abreviere vine din greacă. X este litera grecească Chi și este prima literă a numelui lui Hristos (Christ). Mulți nu sunt de acord cu această asociere crezând că este falsă. Voi ce credeți?

http://10awesome.com/10-things-you-didnt-know-about-christmas/

Prima animaţie Disney despre Crăciun, descoperită într-un buncăr din Norvegia

Un vechi film de desene animate creat în 1927 de Walt Disney, despre care se credea că a fost pierdut, a fost descoperit în Norvegia, informează Mediafax.

Animaţia este primul film despre Crăciun realizat de Walt Disney şi se intitulează “Empty Socks” (“Ciorapi goi”). Pelicula a fost realizată în 1927 şi a fost descoperită în timpul unui inventar al colecţiilor Bibliotecii din Mo i Rana, o localitate din apropierea cercului polar de nord, unde a fost uitat de zeci de ani.

“La început, nu am ştiut că era vorba despre o comoară cinematografică dispărută”, a declarat Kjetil Kvale Soerenssen, care lucrează la arhiva instituţiei. “Filmul era pe două bobine de peliculă al căror conţinut nu era etichetat în mod clar”, a explicat Soerenssen.

Scurtmetrajul are o durată de cinci minute şi 30 de secunde, din care lipsesc între 30 şi 60 de secunde, la jumătatea poveştii, şi a fost autentificat de David Gerstein, un desenator al Disney şi specialist în istoria desenului animat.

Protagonistul filmului este Oswald, iepurele norocos, predecesor al lui Mickey Mouse, care a fost personajul principal al unei serii de 26 de desene animate create de Walt Disney şi Ub Iwerks.

Biblioteca naţională a Norvegiei a informat că a transpus filmul în format digital şi a trimis o copie companiei Walt Disney. Până la descoperirea bobinelor din Norvegia, din acest film nu mai existau decât 25 de secunde, conservate la Muzeul de Artă Modernă (MoMA) din New York.

Deţinut iniţial de un colecţionar norvegian, filmul a ajuns apoi în colecţia Institutului cinematografic norvegian, care a cedat colecţiile sale Bibliotecii naţionale, în 2007.

Instituţia culturală conservă majoritatea lucrărilor şi documentelor sale într-un buncăr securizat din Mo i Rana.

Potrivit publicaţiei Aftenposten, bobinele cu nitrat de celuloză, un produs chimic extrem de inflamabil, sunt stocate într-un mediu ale cărui temperatură şi umiditate sunt controlate continuu.

Biblioteca naţională a demarat un vast proces de digitalizare a arhivelor sale, pentru a facilita utilizarea colecţiilor sale, lucru care îi permite ocazional să descopere documente pierdute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

22 − = 21

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie