Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Ziua Dunării la Oltenița, pe ponton

Sâmbătă, 29 iunie, echipa Dunare.EDU a sărbătorit Ziua Internațională a Dunării. Începând cu ora 9,00, în drum spre port, cu mesaj simbolic, voluntarii au împărțit trecătorilor flori din origami făcute de ei, în culori specifice: alb și albastru. Evenimentul s-a desfășurat pe pontonul din Portul Oltenița.

Anul acesta, cei care au marcat sărbătoarea Dunării, au organizat ceva restrâns. Astfel, 2018 fiind an centenar, profesor de istorie Liliana Niculiță a făcut o prezentare istorică legata de Ziua Dunării și granița Oltenița-Tutrakan, două țărmuri traversate de marele fluviu ce izvorăște din Munții Pădurea Neagră.
Vocal, dar și la chitară, Ana-Maria Neferu, Bogdan Andrei Niculiță și George Tudor au interpretat câteva compoziții muzicale: ,,Copilița fără minte”, ,,Ionel, Ionelule”, ,,Perfect”, ,,I see fire”, ,,Eroina”, ,,Hei, tramvai”, ,,Hotel California”, ,,Am doar 18 ani”, ,,Andri Popa” etc. Lor li s-a alăturat Ștefan (10 ani), sportiv pasionat de chitară, mers pe bicicletă, minihandbal, care activează la Handbal Grup Oltenița, coordonat de profesor Cristiana Drăgan. Pontonul a fost decorat cu stegulețe, voia bună s-a simțit din plin.
Ziua s-a încheiat cu înmânarea lebedei, realizată de voluntari, ca element de design pe vaporaș.
La ponton a fost prezent Căpitan Flavius Stanciu, gazda evenimentului, care a vorbit în câteva cuvinte despre port.
Pentru cei care au ales să rămână în case în dimineața zilei de vineri, evenimentul a putut fi vizionat în timp real pe facebook, de pe malul dunărean.
Anul acesta s-a dorit o aniversare într-un cadru mai restrâns, față de anii precendenți.

Dunare.EDU, ONG câștigător la concursul județean de proiecte din acest an, pregătește pentru public a 10-a ediție Târg-Bâlci-Fest, proiect susținut de DJST (Directia Județeană pentru Sport și Tineret Călărași).
De asemenea, Dunare.EDU vă așteaptă la Școala de Vară, proiect demarat de la data de 2 iulie, în fiecare săptămână, pentru copii ce doresc să învețe limba engleză, să facă handmade, gimnastică, baschet, ping-pong, să se joace.

Pe plan activ, ONG-urile ,,Pas în Viitor” și ,,Sportul pentru Toți” au o mulțime de activități și proiecte destinate acestei veri, printre care și participarea voluntarilor la cursurile de formare de la Baia Mare, Capitala Tineretului din România din acest an, unde se va desfășura Summitul Tinerilor.

Foto: Fb Dunăre.EDU

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum este corect – interregional sau inter-regional, nonvaloare sau non-valoare, …
Corespondenta la redactie