Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Ziua Dunării la Oltenița, pe ponton

Sâmbătă, 29 iunie, echipa Dunare.EDU a sărbătorit Ziua Internațională a Dunării. Începând cu ora 9,00, în drum spre port, cu mesaj simbolic, voluntarii au împărțit trecătorilor flori din origami făcute de ei, în culori specifice: alb și albastru. Evenimentul s-a desfășurat pe pontonul din Portul Oltenița.

Anul acesta, cei care au marcat sărbătoarea Dunării, au organizat ceva restrâns. Astfel, 2018 fiind an centenar, profesor de istorie Liliana Niculiță a făcut o prezentare istorică legata de Ziua Dunării și granița Oltenița-Tutrakan, două țărmuri traversate de marele fluviu ce izvorăște din Munții Pădurea Neagră.
Vocal, dar și la chitară, Ana-Maria Neferu, Bogdan Andrei Niculiță și George Tudor au interpretat câteva compoziții muzicale: ,,Copilița fără minte”, ,,Ionel, Ionelule”, ,,Perfect”, ,,I see fire”, ,,Eroina”, ,,Hei, tramvai”, ,,Hotel California”, ,,Am doar 18 ani”, ,,Andri Popa” etc. Lor li s-a alăturat Ștefan (10 ani), sportiv pasionat de chitară, mers pe bicicletă, minihandbal, care activează la Handbal Grup Oltenița, coordonat de profesor Cristiana Drăgan. Pontonul a fost decorat cu stegulețe, voia bună s-a simțit din plin.
Ziua s-a încheiat cu înmânarea lebedei, realizată de voluntari, ca element de design pe vaporaș.
La ponton a fost prezent Căpitan Flavius Stanciu, gazda evenimentului, care a vorbit în câteva cuvinte despre port.
Pentru cei care au ales să rămână în case în dimineața zilei de vineri, evenimentul a putut fi vizionat în timp real pe facebook, de pe malul dunărean.
Anul acesta s-a dorit o aniversare într-un cadru mai restrâns, față de anii precendenți.

Dunare.EDU, ONG câștigător la concursul județean de proiecte din acest an, pregătește pentru public a 10-a ediție Târg-Bâlci-Fest, proiect susținut de DJST (Directia Județeană pentru Sport și Tineret Călărași).
De asemenea, Dunare.EDU vă așteaptă la Școala de Vară, proiect demarat de la data de 2 iulie, în fiecare săptămână, pentru copii ce doresc să învețe limba engleză, să facă handmade, gimnastică, baschet, ping-pong, să se joace.

Pe plan activ, ONG-urile ,,Pas în Viitor” și ,,Sportul pentru Toți” au o mulțime de activități și proiecte destinate acestei veri, printre care și participarea voluntarilor la cursurile de formare de la Baia Mare, Capitala Tineretului din România din acest an, unde se va desfășura Summitul Tinerilor.

Foto: Fb Dunăre.EDU

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Abuz de putere sau atac de stânga? Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari suspendate din ALDE Oltenița

2 februarie 2019

Abuz de putere sau atac de stânga? Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari suspendate din ALDE Oltenița

Consilierele Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari au primit lovituri de stânga. Nu este vorba de un film cu pugiliști în ring, ar fi fost fair play, ci de un film rupt din realitatea actuală: mutări de interese și jocuri de culise.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum este corect – grape-fruit/ grefuit/ grep/ grepfrut? Fructul citric, …
Corespondenta la redactie