Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

23-30 septembrie: Săptămâna Europeană a Sportului și la Oltenița

Ministerul Sportului a lansat debutul Săptămânii Europene a Sportului, ediţia 2022. Oltenița face și ea parte din pleiada orașelor unde activitățile sportive vor fi pe primul loc.
O prezentare și programul de desfășurare de anul acesta s-au inaugurat la Camera Deputaților, Palatul Parlamentului, vineri, 23 septembrie, între orele 10,00 și 12,00. Au fost prezenți Thomas Răzvan Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sportului, Oana-Silvia Țoiu, președinte al Comisiei pentru Tineret și Sport din Camera Deputaților, Tudor Pop, vicepreședinte al aceleiași comisii, Anca Ionescu, Manager al Proiectului România Be Active.
La prezentări a participat și cea mai mare parte a echipei de implementare de la nivelul Ministerului Sportului, care lucrează susținut de câteva luni pentru ca România să fie cel puțin la fel de activă ca restul statelor care derulează Săptămâna Europeană a Sportului.
Săptămâna Europeană a Sportului este centrată pe patru teme pentru toate categoriile de public: sport în mediul educațional, sport la locul de muncă, sport în aer liber, sport în cluburi sportive și centre de fitness.
Ministerul Sportului (MSp) a preluat de curând calitatea de Organism Național de Coordonare (ONC) a Săptămânii Europene a Sportului (23-30 Septembrie 2022 și 23-30 Septembrie 2023) și va derula evenimentul în parteneriat cu numeroase entități publice și private, având ca obiectiv estimat un număr de minimum 100.000 participanți direcți și indirecți, la nivel național.
În afara evenimentelor organizate la nivel național de către Ministerul Sportului, primăriile, cluburile și federațiile sportive, direcțiile județene pentru sport și alte organizații vor desfășura multiple activități la nivel local și județean. Numeroși sportivi de renume s-au alăturat evenimentului, în calitate de ambasadori (#beactiveambassador).
Evenimentul de lansare s-a promovat în colaborare cu federaţii sportive naţionale
Evenimentul european a fost susținut și de federații sportive din România, care au susţinut scurte demonstraţii: Federaţia Română de Dans Sportiv, Federaţia Română de Judo, Federaţia Română de Karate WUKF, Federaţia Română de Arte Marţiale, Federaţia Română de Modelism, Federaţia Română Taekwon-do ITF, Federaţia Română de Wushu Kungfu, alături de Arko Sport University (Kickboxing), Federaţia Română de Gimnastică.
Săptămâna Europeană a Sportului este în fiecare an o provocare pentru oltenițeni
La Oltenița, activitățile din Săptămâna Europeană a Sportului vor fi coordonate de profesor de sport, Cristiana Drăgan, care este și președinte al Asociției Județene Sportul pentru Toți Călărași, dar și vicepreședinte la Federația Română Sportul pentru Toți.
Aceasta ne comunică lista cu evenimente, printre care amintim: jocuri dinamice de mișcare la Școala ”Spiru Haret” Oltenița, activități recreative și loissir la Liceul Tehnologic ”Nicolae Bălcescu” Oltenița, flashmob la Clubul Copiilor Oltenița, activități la locul de muncă (Notariatul Oltenița) pe 28 septembrie, demonstrații de Karate cu Marcel Paraschiv în Parcul Argeș, toate acestea începând cu 26 septembrie. De asemenea, prof. Drăgan a mai pregătit alte serii de activități, gimnastica aerobică numărându-se printre ele, Corina Postelnicu fiind cea care le va iniția. ”Sunt acțiuni menite să evidențieze importanţa mişcării fizice în dezvoltarea armonioasă. Campania este iniţiată de Comisia Europeană sub motto-ul „BeActive”. Este o promovare a activității fizice și chiar insistăm pe mișcare fiindcă, potrivit statisticilor, în România doar 6% din populaţie practică sportul, în timp ce media europeană este de 44%. Publicul poate participa gratuit la toate acestea, fie implicându-se activ, fie ca spectator. Îi așteptăm pe doritori să se înscrie la activitățile noastre.” declară prof. Cristiana Drăgan.
Săptămânii Europene îi urmează Ziua Europeană a Sportului Școlar, după cum menționează profesoara de sport. ”Pe 30 septembrie marcăm Ziua Europeană a Sportului Școlar. Activitatea este coordonată de AJSPT Suceava, Federația Sportului Școlar Maghiară fiind cea care patronează pe Europa această activitate. Timp de 90 minute vor avea loc activități sportive recreative. Suntem în continuă legătură cu elevii, cu participanții și iubitorii de mișcare.” conchide Cristiana Drăgan
Săptămâna Europeană a Sportului (SES) este o inițiativă a Comisiei Europene, menită să promoveze sportul și activitatea fizică în toată Europa, având loc an de an în perioada 23-30 septembrie. Această campanie îi inspiră pe europeni să fie activi pe durata săptămânii de desfășurare și îi încurajează să rămână activi de-a lungul întregului an.
Proiectul România Be Active este finanţat de Comisia Europeană, prin Programul Erasmus+ (ERASMUS), European Week of Sport – National activities, Dialogue with stakeholders (EWoS), ERASMUS-SPORT-2022-DWS1-NE-IBA-2.
Inițiativa are ca obiectiv conștientizarea importanței unui stil de viață activ pentru toata lumea și este concepută să le ofere oamenilor o trambulină către o viață activă. Astfel, în acest an, în cadrul ANPCDEFP, în data de 28 septembrie va avea loc și Ziua Națională a Sportului la Locul de Muncă.
Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie