Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

În acest weekend va fi foarte frig. Ce temperaturi ne așteaptă

Temperaturile vor fi mult mai scăzute zilele acestea decât ar fi normal pentru septembrie, iar precipitații vor cădea în majoritatea regiunilor. La munte se anunță lapoviță și ninsori, iar în sud şi sud-est va ploua.

Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM ), valorile termice se vor menţine mult mai scăzute decât ar fi normal în această perioadă din an. Înnorările vor fi mai persistente în nord-est, în centru şi în zonele montane şi submontane unde local va ploua, iar la peste 1600 m altitudine vor fi şi ninsori sau lapoviţă.

În restul teritoriului, cerul va avea înnorări temporare în special în cursul zilei când pe arii restrânse vor fi averse, posibil însoţite de descărcări electrice în sud-est. Vântul va sufla slab și moderat, cu uşoare intensificări în estul teritoriului, în extremitatea sud-vestică şi izolat pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 şi 20 grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 2 şi 10 grade Celsius. Izolat se va forma ceaţă.

În București va fi tot frig. Valorile termice vor fi în continuare mult mai scăzute decât cele specifice perioadei. Cerul va avea înnorări temporare în special ziua când vor fi posibile ploi slabe, de scurtă durată. Vântul va sufla slab până la moderat. Conform meteorologilor, temperatura maximă se va situa în jurul a 18 grade Celsius, iar cea minimă va fi cuprinsă între 5 și 7 grade Celsius.

Cresc ușor temperaturile, dar tot frig e
Deși sâmbătă, 24 septembrie, temperaturile cresc ușor va fi tot foarte frig. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi pe spaţii mici ploi slabe în nordul, nord-estul şi centrul teritoriului.

În nordul Carpaților Orientali, la altitudini mari, vor mai fi posibile precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări izolate pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 13 și 21 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 grade în depresiunile intramontane şi 12 grade Celsius pe litoral. Izolat se forma ceaţă.

În Capitală, ANM anunță că vremea va fi încă rece, mai ales dimineața și noaptea. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă, în creștere ușoară față de ziua precedentă, va fi de 20 grade Celsius, iar cea minimă se va situa între 5 și 8 grade Celsius.

De duminică se încălzește

Duminică, 25 septembrie, se încălzește în cea mai mare parte a ţării, cu precădere în jumătatea de sud-est unde valorile termice se vor situa în jurul celor specifice perioadei. În vestul şi nord-vestul teritoriului înnorările se vor accentua, iar aria ploilor se va extinde treptat.

În celelalte regiuni, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi ploi izolate în nord-est şi în centru. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale în regiunile vestice, pe crestele montane şi pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 16 și 26 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 şi 17 grade Celsius, mai scăzute în depresiunile intramontane. Izolat se va forma ceaţă.

Și în București se va încălzi semnificativ. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 25 grade Celsius, iar cea minimă va avea valori cuprinse între 8 și 11 grade Celsius.

Sursa: adevarul.ro

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie