Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

4 trucuri să transformi îngheţata într-un aliment sănătos

Da, chiar se poate! Există câteva trucuri care vor transforma desertul preferat al verii într-un aliment sănătos şi cu puţine calorii.

 1. Adaugă chestii sănătoase în îngheţata ta preferată. Nu, nu ne gândim la broccoli (deşi se pare că unii au inventat o astfel de îngheţată deja). Însă poţi să pui, într-o simplă îngheţată de vanilie sau ciocolată, seminţe de chia, bucăţi de migdale, caju  sau fistic sau fructe de pădure proaspete. Nu trebuie să vă mai aducem aminte de beneficiile antioxidanţilor, omega-3 şi omega-6, fibrelor şi uleiurilor sănătoase.mituri-si-adevaruri-inghetata-1
 2. Încearcă alte ingrediente: cum ar fi laptele de nucă de cocos şi siropul de agave în loc de smântână şi zahăr. Mai puţine calorii, mai multe efecte benefice asupra sănătăţii tale (mai ales a dinţilor).
 3. Înlocuieşte îngheţata propriu-zisă cu fructe: fă un smoothie dintr-o banană şi puţină miere, pune-le în forme din plastic şi pune-le la congelator. La fel, poţi încerca asta şi cu un mango foarte copt sau căpşuni zdrobite.
 4. Vrei să încerci ceva cu totul şi cu totul aparte? Fă un amestec de suc de morcov (poate şi cu puţine fibre) şi suc de roşii. Pune-l în congelator pentru câteva ore şi… gata! Ai parte de o îngheţată de legume (da, putem spune şi asta) delicioasă, hrănitoare şi foarte sănătoasă.

Sursa: glamour.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

84 − 77 =

Editorial
 • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

  Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

  “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

 • Pastila de gramatică

  Pastila de gramatică

  Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie