Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Accident feroviar grav în localitatea Plătărești

Sâmbătă, 20 iulie, la ora 00.23, echipaje de intervenție din cadrul Inspectoratului pentru Situații de urgență al Județului Călărași au fost solicitate să intervină în zona localității Plătărești- DJ 301, pentru acordarea primului ajutor mai multor persoane şi pentru asigurarea tuturor măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor. Un grav accident s-a produs  între un tren  și un autoturism.

Potrivit ofițerului de Informare și Relații Publice al  I.S.U. „Barbu Ştirbei” Călăraşi, Mihalcea Florin, la  fața locului au  fost găsite două victime rezultate în urma accidentului. Conducătorul auto are aproximativ 25 ani, era constient și prezenta diferite excoriatii si traumatisme, și o persoană de sex feminin, minoră de  15 ani, pasageră în autoturismul implicat în accident, era inconștientă și  prezenta diferite politraumatisme. Aceasta a fost preluată de un echipaj al Serviciului de  Ambulanţă aflat la fața locului, și transportată la spital, în stare de inconștiență.

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie