Acțiuni ale polițiștilor pentru siguranța cetățenilor
În acest sfârşit de săptămână, aproape 10.500 de polițiști acționează, la nivel național, pentru prevenirea faptelor antisociale, siguranța și fluența traficului rutier şi pentru menţinerea ordinii şi siguranței publice. O atenție în plus este acordată locurilor de agrement și zonelor turistice din întreaga țară.
Prevenirea faptelor antisociale și menținerea siguranței publice reprezintă îndatoriri ale poliției. În acest sfârșit de săptămână, polițiștii sunt la datorie astfel încât cetăţenii să petreacă timpul liber sau vacanța în liniște și siguranță.
La nivelul judeţului Călăraşi, 100 de polițiști din structurile de ordine și siguranță publică, poliție rutieră, și din celelalte structuri ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi acționează zilnic, la acest sfârşit de săptămână, pentru prevenirea faptelor antisociale, siguranța traficului rutier și depistarea şi sancţionarea celor care comit fapte antisociale.
În timpul activităţilor desfăşurate în trafic, polițiștii utilizează aparatele de înregistrare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.
Pentru o vacanţă liniştită şi în siguranţă, Poliţia Română vă recomandă:
– aveţi grijă de bunurile dumneavoastră atunci când vă aflaţi în locuri aglomerate!
– nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi!
– nu răspundeţi la provocări cu violenţă, încercaţi să evitaţi conflictele!
– în caz de urgenţă, sunaţi la numărul 112, suntem la datorie!
Conducătorilor de autovehicule le recomandăm următoarele:
– în cazul deplasărilor în intervalele de timp caniculare, se recomandă opririle dese în vederea repausului şi hidratării, iar pe cât posibil staţionarea autovehiculului să fie efectuată în zone umbrite.
– planificaţi-vă, pe cât posibil, deplasările cu mașina în afara intervalului orar 10-18.
– atunci când în autovehicul se regăsesc copii sau bătrâni, este recomandabil ca aceştia să fie protejaţi de razele directe ale soarelui. Copiii nu vor fi lăsaţi să aştepte în interiorul autovehiculelor parcate la soare, iar transportul lor pe distanţe lungi nu se va efectua în vehicule fără posibilităţi de climatizare.
– înainte de plecarea la drum este necesară verificarea stării tehnice a autovehiculului şi, în special, a presiunii în pneuri, gradului de îmbătrânire şi uzură al acestora şi al racordurilor, precum şi verificarea instalaţiei de climatizare.
– nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi!
– posesorii de permis de conducere cu afecţiuni medicale (cardiovasculare, neurologice sau endocrine) sunt sfătuiţi să renunţe să conducă autovehicule pe drumurile publice în intervalul menţionat.
DRUM BUN!
Lasă un răspuns