Primarul Țone vrea să distrugă peluza Stadionului Municipal, consilierul Cristiana Drăgan se opune
de Laura Suzeanu
Primarul Petre Țone insistă să strice peluza stadionului pe o porțiune unde aceasta să se înlocuiască cu gradenă. Potrivit Proiectului de Hotărâre de Consiliu Local, partea de peluză se află în vestul stadionului și presupune o suprafață de 604,80 mp.
Expunerea de motive și raportul de specialitate menționează că ”structura este dezafectată și nu prezintă siguranță, stâlpii de susținere sunt afectați de intemperii și trecerea timpului, fiind uzați fizic, lipsesc foarte multe elemente de legătură care asigurau și rezistența structurii”. Aceeași justificare numită ”expunere de motive” și raportul de specialitate, care este o copie a expunerii de motive, ce au fost atașate proiectului inițiat mai notează ”Rezolvarea acestora, pe lângă faptul că este foarte greoaie, aproape de limita imposibilului, ar însemna costuri destul de mari, enorme, ce nu pot fi susținute din bugetul local.”
După citirea Hotărârii de Consiliu Local, președintele de ședință Alina Luisa Munteanu continuă ”Partea ce se va scoate din funcțiune va fi valorificată…”
Consilierul PNȚcd Cristiana Drăgan se luptă cu morile de vânt
Consilier Cristiana Drăgan se opune cu vehemență proiectului. În explicația oferită, consilier Drăgan spune că există soluții pentru a se menține acea peluză, distrugerea pe care primarul o dorește prin Hotărârea de Consiliu Local susținută de majoritatea consilierilor constituind în opinia reprezentantei PNȚcd un atac la viitorul generațiilor următoare de tineri. ”Este un lucru făcut acolo, cineva a făcut o estimare: dacă noi tăiem această peluză de 604 mp, cât costă ea? Am înțeles că vreți s-o valorificați ca gradenă. Noi trebuie să ne gândim la viitorul generațiilor noastre. Ar trebui făcut mai mult pentru sport, dar ca s-o tăiem și apoi să ne plângem că trebuie să dăm miliarde ca să montăm altele acolo, eu nu pot să votez. Dacă punem la partea din față scaune cum cere FRF e bine, dar la partea de peluză nu putem să punem lemne cum au fost ele inițial? Bucățile de lemne, nu scaune. Punem pe partea de tribune scaune și pe partea de peluză lemn. Câte tone de lemne ar trebui? Sau să găsim o modalitate de a repara și zona aceea.” explică celor prezenți Cristiana Drăgan, molestată și ironizată verbal pe fundalul declarației sale de consilierul PSD Gheorghe Lungu.
Primarul Petre Țone intervine arătând că peluza nu asigură securitatea oamenilor. ”Dacă cineva își imginează că vom avea noi vreodată 5000 de spectatori eu l-aș felicita și mi-aș dori din tot sufletul să fie așa…Această peluză trebuie tăiată, dar nu o spun cu sufletul împăcat, nu spun că e bine că obținem niște bani. Nu. Obținem niște spații și obținem siguranță a celor care vin la stadion.” spune printre altele Țone, intervenție în care acesta nu ezită să se laude cu privire la achiziția sa pe nume ”stadion” și să atace în stilul său specific fostele administrații locale care nu au menținut stadionul în forma lăsată de Navol și preluat apoi de Transdanube, administrații locale care nu s-au gândit la un astfel de schimb comercial de terenuri ca acela făcut de Țone, care să vină în dezavantajul comunității locale, după cum s-a încheiat.
Consilierul independent Viorel Pironea cere unele lămuriri, acesta propunând să fie revizuită partea de rezistență, verificarea structurii de rezistență constituind o îngrijorare de care consilierul era preocupat.
Proiectul de hotărâre a fost votat de 12 consilieri, cei doi care au făcut la ședința din luna iulie opoziția, Cristiana Drăgan și Gheorghe Constantin fiind împotriva acestui plan.
Stadionul – un troc inechitabil pe care se cheltuiesc alți bani din bugetul local
Reamintim cititorilor noștri că stadionul cu care actuala administrație locală se împăunează a fost obținut într-un mod cel puțin atipic, dar mai ales agresiv cetățenesc, care a constituit parte într-un troc inegal, fiind practic o ofensă la adresa locuitorilor municipiului Oltenița, majoritatea dezinformați și labili în principii. Astfel cele 5 ha (fără partea de aproximativ un ha din vecinătatea celor 5 ha) au fost date la schimb cu 16 ha de teren în Oltenița, terenuri ce se puteau valorifica ori folosi în alte scopuri utile municipiului Oltenița. Iar ca să dai 5 ha de teren (la care să mai investești alți bani din bugetul local) pe 16 ha de teren fără ca oltenițenii să cunoască amănunte, este o formă de furt obștesc, o mânărie ilicită.
Consilierul PNȚcd Cristiana Drăgan ne explică într-o scurtă discuție de presă, justificând la dublu decizia sa de a se opune unui proiect care distruge un lucru făcut, că acolo s-ar putea organiza spectacole în aer liber, ar putea fi înființate alte discipline în cadrul clubului sportiv sau organiza concursuri de atletism outdoor. Aceasta este convinsă că pe viitor niște peluze noi vor costa foarte mult, sume uriașe din bugetul local ce nu și-ar avea rostul, atâta timp cât ceva există, este funcționabil, se poate recondiționa și păstra.
Stilul irespirabil pesedist de îngrădire în a acuza partide de dreapta care acționează democratic, liber și care nu neapărat apelează la minciuni pentru a ocupa teren sau a crește în ochii alegătorilor în stilul ”Pinocchio” a gauche, este cel care a câștigat voturi și aprobări doar în rândul celor slabi, fără inițiative și opinie constructivă, în rândul celor ușor manipulabili, slăbuți în gândire, lipsiți de fler, leneși, care așteaptă cu mâna întinsă pomeni electorale și să le dea statul, care nu știu ori refuză să gândească la ideea că stânga fură de la dreapta pe ascuns și apoi, folosind limba de lemn învățată ca o lecție de la străvechiul președinte rusofil, amăgește în așa fel încât convinge pe cei naivi că socialiștii sunt ”good guys” (băieții buni), că cei ”de dreapta” sunt cei cărora nu le pasă de oameni, folosind astfel metode necreștin-stângace în a-i transforma în ”bad guys” (băieții răi) pe cei care construiesc cu adevărat și doresc progresul, dar care nu operează necinstit ca ei.
Din ședința ordinară de joi, 23 iulie a.c., au lipsit patru consilieri locali: Alina Mușat (PSD), Ovidiu Eclemea (PNL), Victor Mihai (PNL), Florian Cercel (PNL).
Lasă un răspuns