Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Acţiuni ale poliţiştilor rutieri pentru creşterea siguranţei participanţilor la trafic

Poliţişti rutieri desfăşoară zilnic, pe toate drumurile publice din judeţ, acţiuni menite să contribuie la creşterea gradului de siguranţă a tuturor participanţilor la trafic, neregulile constatate fiind sancţionate potrivit legii. 

Radar

Astfel, în ultimele trei zile, în timpul activităţilor specifice efectuate, poliţiştii au identificat mai multe persoane, care conduceau autovehicule, fără să posede permis sau în timp ce se aflau sub influenţa alcoolului, fiind cercetate în cadrul dosarelor penale întocmite, pentru comiterea de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

          Exemple:

 • În seara de 03 iulie 2015, agenţi de poliţie din cadrul Biroului de Ordine Publică pentru mediul Urban Olteniţa au depistat, pe strada C. A. Rosetti, din municipiul Olteniţa, pe V. Cătălin, de 32 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere şi având o concentraţie alcoolică de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat
 • Poliţişti din Călăraşi au identificat în trafic, pe Bulevardul Nicolae Titulescu, în noaptea de 04/05 iulie 2015, un autoturism, condus de P. Marius, din Bucureşti, care prezenta o concentraţie alcoolică de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Judeţean Călăraşi, unde i-au fost recoltate probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.
 • La data de 04 iulie 2015, poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Budeşti au depistat, pe raza localităţii Frumuşani, un autoturism, condus de B. Laurenţiu, de 46 ani, din Bucureşti, care avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

În toate aceste situaţii au fost întocmite dosare penale pentru săvârşirea de infracţiuni rutiere.

 • În ziua de 04 iulie 2015, D. Valentin, de 20 ani, din comuna Mânăstirea, judeţul Călăraşi, în timp ce conducea un autoturism pe DN 31, în interiorul comunei Mânăstirea, a accidentat un minor din localitate, care s-a angajat în traversarea drumului în fugă, prin loc nepermis şi fără să se asigure. În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a minorului. În cauză sunt continuate cercetările pentru determinarea cauzelor producerii accidentului.

Poliţiştii atrag atenţia asupra necesităţii respectării limitelor de viteză stabilite pentru fiecare tronson de drum!
Alege viaţa! Consecinţele accidentelor produse pe fondul vitezei pot fi tragice!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

78 + = 84

Editorial
 • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

  Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

  “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

 • Pastila de gramatică

  Pastila de gramatică

  Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie