Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Acţiuni ale poliţiştilor rutieri pentru creşterea siguranţei participanţilor la trafic

Poliţişti rutieri desfăşoară zilnic, pe toate drumurile publice din judeţ, acţiuni menite să contribuie la creşterea gradului de siguranţă a tuturor participanţilor la trafic, neregulile constatate fiind sancţionate potrivit legii. 

Radar

Astfel, în ultimele trei zile, în timpul activităţilor specifice efectuate, poliţiştii au identificat mai multe persoane, care conduceau autovehicule, fără să posede permis sau în timp ce se aflau sub influenţa alcoolului, fiind cercetate în cadrul dosarelor penale întocmite, pentru comiterea de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

          Exemple:

 • În seara de 03 iulie 2015, agenţi de poliţie din cadrul Biroului de Ordine Publică pentru mediul Urban Olteniţa au depistat, pe strada C. A. Rosetti, din municipiul Olteniţa, pe V. Cătălin, de 32 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere şi având o concentraţie alcoolică de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat
 • Poliţişti din Călăraşi au identificat în trafic, pe Bulevardul Nicolae Titulescu, în noaptea de 04/05 iulie 2015, un autoturism, condus de P. Marius, din Bucureşti, care prezenta o concentraţie alcoolică de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Judeţean Călăraşi, unde i-au fost recoltate probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.
 • La data de 04 iulie 2015, poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Budeşti au depistat, pe raza localităţii Frumuşani, un autoturism, condus de B. Laurenţiu, de 46 ani, din Bucureşti, care avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

În toate aceste situaţii au fost întocmite dosare penale pentru săvârşirea de infracţiuni rutiere.

 • În ziua de 04 iulie 2015, D. Valentin, de 20 ani, din comuna Mânăstirea, judeţul Călăraşi, în timp ce conducea un autoturism pe DN 31, în interiorul comunei Mânăstirea, a accidentat un minor din localitate, care s-a angajat în traversarea drumului în fugă, prin loc nepermis şi fără să se asigure. În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a minorului. În cauză sunt continuate cercetările pentru determinarea cauzelor producerii accidentului.

Poliţiştii atrag atenţia asupra necesităţii respectării limitelor de viteză stabilite pentru fiecare tronson de drum!
Alege viaţa! Consecinţele accidentelor produse pe fondul vitezei pot fi tragice!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × 4 =

73 − = 71

Editorial
 • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

  Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

  Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

 • Pastila de gramatică

  Pastila de gramatică

  Este corect “cel mai celebru”? Unele structuri lingvistice sunt atât …
Corespondenta la redactie