Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Adăposturile private și străinătatea salvează victimele unui sistem îmbolnăvit. După Țone cheltuiala pentru un câine este mai mare decât cheltuiala cu un copil

Laura Suzeanu

Câinii rămași în adăpostul închiriat de Ecosal vor fi transportați înapoi la vechiul adăpost de lângă fosta Filatură Oltenița, primul loc unde s-a amenajat spațiul de locuit al comunitarilor. Autoritățile locale în colaborare cu actuala conducere a Ecosal Oltenița au decis să revină la loc comanda, să preia adăpostul din prelungirea Bd. 22 Decembrie ce aparține Societății Ecosal.

Întrebat de consilierul Victor Mihai cât se cheltuiește pentru un câine, primarul Petrică Țone spune că mai mult decât pentru un copil. Totuși, dacă ar fi să calculăm în realitate cât consumă și ce consumă un câine ar fi cam așa: 200 gr pe zi de hrană uscată la saci în boabe care înseamnă 2 kg în 10 zile și un sac pe lună, adică aproximativ 150 de lei pe lună. Alte costuri de sterilizare sau îngrijire post-operatorie și microcipare nu se prea pun, deși Primăria Oltenița are un contract de colaborare cu un medic veterinar care este plătit cu 1000 de lei pe lună pentru anumite servicii, nu știm care. Potrivit surselor noastre, în adăpost câinii nu prea au beneficiat de servicii veterinare, atunci ne întrebăm pentru ce mai există medic veterinar colaborator.
Legea prevede contract cu un medic veterinar, iar acesta este obligat să asigure intervenții și tratamentul impus. Cu atât mai mult cu cât nici timp nu este, colaborarea iubitorilor de animale împreună cu reprezentanții Asociaţiei Pentru Salvarea şi Îngrijirea Câinilor din Olteniţa (ASICO) și cu sprijinul Ecosal fiind cea care a salvat patrupedele prin adopție. Astfel, în luna februarie a acestui an au fost transportați 70 de câini la București, apoi în luna iunie alți 70 de câini au fost mutați în adăposturi private, unde sunt pregătiți pentru adopție în străinătate. Dog Rescue Travel este o organizație non-guvernamentală din București, prin intermediul căreia câinii din Oltenița ajung pe mâini bune în familii sau către persoane din străinătate, care îi adoptă și îngrijesc.


Atunci cum întreținerea unui câine este mai mare decât cea pentru un copil? Pe ce criterii de cheltuieli s-a bazat Țone când a declarat acest lucru? Și dacă tot se fac unele afirmații, de ce nu există o listă care să conțină strict și la obiect cheltuielile din adăpost, listă care să fie afișată public? Și aici merg bani tot din buzunarul contribuabililor.

De asemenea, există doi îngrijitori, deși numărul mic de câini ce rămâne constant în adăpost nu justifică prezența a două persoane angajate.
În acest moment, adăpostul din Oltenița nu mai are nici 10 câini în grijă, grație acestei colaborări cu Dog Rescue Travel București.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 6 = 1

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie