Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Alin Gheorghișan a uimit juriul de la Vocea României: ”Alegerea pentru Vocea României a fost una impulsivă” declară artistul

Alin Gheorghișan este tânărul care a lăsat peste tot o amprentă originală a stilului său inconfundabil de interpretare. Alin a luptat foarte mult să ajungă unde și-a dorit și să își pună talentul în valoare, într-o lume în care muzica comercială este mai apreciată decât cea de calitate, este mai ascultată și promovată. Tânărul care și-a petrecut copilăria și adolescența la Oltenița este foarte iubit în municipiul de la malul Dunării. Prieteni, foști colegi, cunoștințe, rude, au stat aseară cu ochii pe el și i-au ținut pumnii strânși în concursul ”Vocea României”.

Alin

Actorul Alin Gheorghișan este unul dintre primii concurenți admisi în sezonul 4 Vocea României. Alin a uimit juriul: “Ești incontrolabil, dar te vreau în echipa mea”, i-a spus Smiley. Vocea lui cu inflexiuni variate a învins. Iar Alin a decis astfel să facă parte din echipa lui Smiley. ”A fost cel mai convingător și m-a vrut cel mai mult. Suntem pe aceeași lungime de undă, este volubil ca mine și nu este deloc greu să ajungem la un numitor comun, tocmai pentru spontaneitatea lui. Smiley studiază foarte bine pe fiecare și ceea ce este extraordinar este că te regăsești în piesele pe care le alege el. Este un tip flexibil, se lucrează ușor cu el. Înainte nu am lucrat deloc cu el. Îmi amintesc doar că era prin 2003, 2004 când era cu trupa Simplu, am vrut să intru într-un proiect cu el astfel, dar nu a avut nicio finalitate.” declară pentru oltenitainfo.ro Alin Gheorghișan. Acesta ne mărturisește că nu a găsit pe nimeni până în prezent să-l pună în valoare. ”Nu s-a întâmplat până acum să găsesc un proiect și știi cum e: de la ridicol la sublim nu este decât un pas. Nu am găsit pe cineva să mă pună în valoare. Eu mă dezvolt pe mai multe planuri. Pe piața asta românească de muzică e cam așa : ori te apuci de circăreală, ori alegi o variantă de lucru cum ar fi concursul. Este și o formă de audiență dar și soluția de a mai culturaliza puțin publicul.” ne mai spune Alin.

La întrebarea noastră de ce a ales acest concurs și dacă stilul de revistă gen Broadway îl definește total, Alin ne răspunde că alegerea de a se prezenta la Vocea României a fost una impulsivă, o decizie luată la cald, a fost ”pur și simplu”. ”Interpretarea stil Broadway este relativă. Piesa am ales-o dintr-o listă de cântece impusă, însă eu aduc orice melodie la mine, către stilul meu, ca să fiu puțin recognoscibil la personalitatea mea. Melodia de la Vocea României mi-a plăcut și am ales-o.”

Alin Gheorghișan și drumul său către viața artistică
Alin Gheorghișan este actor la Teatrul ”Constantin Tănase” din București. Are 33 de ani, iar la vârsta de 9 ani a fost descoperit de actorul George Mihăiță, care se afla în comisia pentru selecția emisiunii ”Salut Adolescență” și care – din aproape 1000 de copii –  l-a ales pe el pentru a imita vedete, după cum a declarat și într-un interviu mai vechi acordat fostului post de radio local, Radio Oltenița.

Alin a studiat cu profesoara Camelia Dragu dar și cu Ion Cristinoiu, Dan Dimitriu, Cornel Fugaru, Horia Moculescu. Dar puțini știu că în anul 2002 Alin a ajuns pe Broadway. A lucrat în America într-un parc de distracții din Seaside Hights ca entertainer, pentru ca mai târziu să participe la un concurs de interpretare jazz pentru amatori, din care s-a ales cu un contract pe o perioadă determinată. Conform convenției, Alin cânta în mai multe casino-uri ce rulau spectacole săptămânale pe Broadway.
În perioada 2003 – 2007, Alin Gheorghisan a jucat în spectacolele pentru copii ale Teatrului Excelsior, a colaborat cu Teatrul Foarte Mic și cu Teatrul Nottara. În anul 2005 Alin a câștigat trofeul la concursul ”Lotca de Aur” la Brăila, concurs care acum se numește Festivalul George Grigoriu.
Alin ne invită la spectacolele sale de la ”Constantin Tănase” și ne anunță că începe stagiunea. ”Începe stagiunea și îi invit pe toti cei care doresc să urmărească astfel de spectacole să vină. Duminică este primul spectacol din stagiunea de toamnă. Duminică se joacă Viva Revista, un spectacol muzical cu orchestra Teatrului Tănase. Joc în majoritatea spectacolelor, cant și dansez. Trebuie și am vrut să depășesc bariera a ceea ce înseamnă <<teatru>>. Muzica, dansul, teatrul sunt complementare. Vă aștept cu drag la spectacolele mele.” ne oferă invitația zâmbind Alin Gheorghișan pe final de interviu.

Alin afis

Într-un interviu acordat în anul 2012 pentru exclusivnews, Alin spunea “Am crescut într-un oraşel de pe malul Dunării situat la 60 de km de Bucureşti, într-o familie pasionată de frumos, arta şi cultură, în care tatăl mi-a deschis acest minunat univers al muzicii, prin pasiunea sa şi nenumăratele interpretari la saxofon, în serile de vară. Mama în schimb a încercat să îmi insufle dragostea pentru sport sau pentru arta aviaţiei. În ceea ce mă priveşte cred că liberul arbitru m-a îndrumat către scenă, fără a fi nevoit să îmi clădesc această pasiune din dorinţa altcuiva”.
Îl felicităm din suflet pentru toate realizările lui, suntem convinși că cineva undeva și acolo sus îl iubește foarte mult, îl protejează, îi aduce baftă. Așteptăm alte succese de acum înainte și în drumul său muzical alături de Smiley în noul sezon Vocea Romaniei.

Laura Suzeanu

Click aici pentru secventele din concurs: http://vocearomaniei.protv.ro/video/alin-nicolae-gheorghisan-vocea-romaniei-auditii.html

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three + 10 =

52 − 46 =

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie