Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Alina Gorghiu: ”Discrepanțele dintre notele inițiale și cele după contestații sunt semnificative” / PNL cere explicații ministrului educației despre rezultalele examenelor

Partidul Național Liberal a cerut explicații publice ministrului educației, Sorin Cîmpeanu, pentru situația de la evaluarea națională și de la examenul de bacalaureat. Potrivit presei centrale care o citează pe Alina Gorghiu, discrepanțele între notele inițiale pe care elevii le-au obținut și cele de după contestații sunt semnificartive. Copreședintele PNL a solicitat acest lucru la finalul Biroului Politic Național al formațiunii.

Sursa foto: rfi.ro

Sursa foto: rfi.ro

“S-a ridicat subiectul legii educației. Cer o explicație publică ministrului educației pentru situația de la evaluarea națională și de la examenul de bacalaureat, pentru că trebuie cumva justificată tuturor copiilor, elevilor și tuturor părinților discrepanța foarte mare între notele inițiale pe care aceștia le-au luat la cele două examene și notele pe care le-au obținut după contestații”, afirmă Alina Gorghiu.
Ministerul Educației a făcut public pe site-ul său rezultatul după bacalaureat. Astfel, din totalul celor 159.715 absolvenți de liceu care s-au prezentat la examenul de Bacalaureat 2015 au promovat, după soluționarea contestațiilor, 108.436 (67,9%) de candidați, cu 1,5% peste rata de la prima afișare a rezultatelor (66,41%).
Judeţul cu cea mai are rată de promovare este Cluj, cu 82,18%, urmat de Braşov, cu 78,74%, Bacău, cu 8,34%, şi Sibiu cu 76,91%. În Bucureşti, rata de promovare a fost de 68%, singurele judeţe unde procentul este mai mic de 50% sunt Giurgiu, Ilfov şi Teleorman.

Rezultatul este superior cu peste șapte puncte procentuale celui înregistrat în prima sesiune a anului 2014 (60,65%) și cu 11,5% față de 2013 (56,4%). Așadar, rata de promovare de la examenul de Bacalaureat este mai mare decât procentul de anul trecut, când puţin peste 60% au trecut examenul de Bac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 + 3 =

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie