Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Liberalii doresc pentru luna august sesiune extraordinară în Parlament la votul prin corespondență

Partidul Național Liberal continuă să solicite demisia premierului Victor Ponta, inculpat oficial de DNA, și, în plus, cere convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare, pentru luna august, vis a vis de adoptarea legii votului prin corespondență, scrie ziare.com.

Senatul
Copreședintele partidului, Alina Gorghiu, declară jurnaliștilor presei centrale că liberalii au fost singurii care au susţinut acest proiect în mod constant şi au depus şi o moţiune de cenzură pe această temă. Opozitia cere convoarea unei sesiuni extraordinare în luna august, prin care să se adopte legea votului prin corespondență. Reprezentanta PNL afirmă că “acest drept fundamental trebuie recunoscut celor din diaspora” reamintind că, potrivit unei decizii a Curții Constituționale, legea va putea fi aplicată la alegerile de anul viitor cu condiția ca ea să fie adoptată cu cel puțin un an înainte de scrutin.
Conducerea PNL susţine că există două motive temeinice pentru care este necesară convocarea sesiunii extraodinare. Dacă proiectul nu va fi adoptat urgent, el nu mai poate fi pus în aplicare la viitoarele alegeri din 2016, pentru că se intră în termenul de un an stabilit de Comisia de la Veneţia şi de Curtea Constituţională pentru modificarea legislaţiei electorale. Al doilea motiv este angajamentul pe care liberalii şi l-au luat privind introducerea votului prin corespondenţă.

“Noi ne-am angajat alaturi de cei din PSD, UNPR si celelalte partide politice sa sustinem acest vot prin corespondenta”, declară Alina Gorghiu, care mai vorbește despre consultările ce au avut loc la Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis. Totodată, Parlamentul este așteptat să dea un răspuns cererii de reexaminare a legii pensiilor parlamentarilor, Alina Gorghiu declarând că liberalii vot vota împotrivă.

Potrivit art. 66 din Constituție, Camera Deputaţilor şi Senatul se întrunesc şi în sesiuni extraordinare, la cererea preşedintelui României, a Biroului permanent al fiecărei Camere ori a cel puţin o treime din numărul deputaţilor sau al senatorilor. Convocarea Camerelor se face de preşedinţii acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × 3 =

28 − 20 =

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Este corect “cel mai celebru”? Unele structuri lingvistice sunt atât …
Corespondenta la redactie