Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Liberalii doresc pentru luna august sesiune extraordinară în Parlament la votul prin corespondență

Partidul Național Liberal continuă să solicite demisia premierului Victor Ponta, inculpat oficial de DNA, și, în plus, cere convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare, pentru luna august, vis a vis de adoptarea legii votului prin corespondență, scrie ziare.com.

Senatul
Copreședintele partidului, Alina Gorghiu, declară jurnaliștilor presei centrale că liberalii au fost singurii care au susţinut acest proiect în mod constant şi au depus şi o moţiune de cenzură pe această temă. Opozitia cere convoarea unei sesiuni extraordinare în luna august, prin care să se adopte legea votului prin corespondență. Reprezentanta PNL afirmă că “acest drept fundamental trebuie recunoscut celor din diaspora” reamintind că, potrivit unei decizii a Curții Constituționale, legea va putea fi aplicată la alegerile de anul viitor cu condiția ca ea să fie adoptată cu cel puțin un an înainte de scrutin.
Conducerea PNL susţine că există două motive temeinice pentru care este necesară convocarea sesiunii extraodinare. Dacă proiectul nu va fi adoptat urgent, el nu mai poate fi pus în aplicare la viitoarele alegeri din 2016, pentru că se intră în termenul de un an stabilit de Comisia de la Veneţia şi de Curtea Constituţională pentru modificarea legislaţiei electorale. Al doilea motiv este angajamentul pe care liberalii şi l-au luat privind introducerea votului prin corespondenţă.

“Noi ne-am angajat alaturi de cei din PSD, UNPR si celelalte partide politice sa sustinem acest vot prin corespondenta”, declară Alina Gorghiu, care mai vorbește despre consultările ce au avut loc la Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis. Totodată, Parlamentul este așteptat să dea un răspuns cererii de reexaminare a legii pensiilor parlamentarilor, Alina Gorghiu declarând că liberalii vot vota împotrivă.

Potrivit art. 66 din Constituție, Camera Deputaţilor şi Senatul se întrunesc şi în sesiuni extraordinare, la cererea preşedintelui României, a Biroului permanent al fiecărei Camere ori a cel puţin o treime din numărul deputaţilor sau al senatorilor. Convocarea Camerelor se face de preşedinţii acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 1 = 8

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie