Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Ample descinderi pentru combaterea contrabandei cu țigări în județul Călărași

Poliţiştii de frontieră din Călărași au descoperit și reținut peste 16.000 pachete de ţigări  fără documente de provenienţă, ce urmau să ajungă pe „piaţa neagră” de desfacere din judeţul Călăraşi.

DSC00359Peste 40 de poliţişti de frontieră călărăşeni şi lucrători ai I.P.J. Călăraşi, cu sprijinul informativ şi suportul tehnic al structurii judeţene a Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă, au desfăşurat simultan un număr de 9 descinderi pentru punerea în aplicare a tot atâtea mandate de percheziţie la domiciliile membrilor unei reţele implicate în traficul cu ţigări de contrabandă.
Activitatea infracţională a membrilor reţelei, despre care se deţineau informaţii referitoare la implicarea în colectarea, transportul, depozitarea şi vânzarea bunurilor care trebuie plasate sub regimul vamal, cunăscând că acestea provin din contrabandă, a fost monitorizată timp de aproximativ 2 luni de către poliţiştii de frontieră din cadrul Biroului de combatere a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere – Călăraşi.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Călărași, comisar șef Vasile Chiru, în urma percheziţiilor domiciliare au fost descoperite un număr de 16.457 pachete de ţigări purtând mărcile HILTON, ASHIMA, WINSTON şi M&M, cu timbru aparţinând R.Moldova, valoarea acestora de piaţă ridicându-se la aproximativ 230398 lei, iar prejudiciul cauzat statului roman prin neplata de taxe şi accize, se ridică la suma de 148113 lei.

Tot pe timpul percheziţiilor au mai fost descoperite importante sume de bani în monedă naţională şi în euro, bani DSC00382despre care se deţin date certe că provin din contrabanda cu ţigări.
La finalizarea cercetărilor, organele de anchetă au emis 4 mandate de aducere, iar pentru doi dintre membrii reţelei s-a dispus reţinerea pentru 24 de ore, urmând ca a doua zi să fie prezentaţi judecătoriei Călăraşi cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 − sixteen =

65 − = 57

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum este corect? Rata de promovabilitate sau rata de promovare? Recentul …
Corespondenta la redactie