Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Anais Sălăi, noua Amazoană, eleva Colegiului Basarab Oltenița care nu se lasă: Performanța din clasă este încununată de succesul obținut la Echitație

Laura Suzeanu
Anais Sălăi este vicecampioană națională la echitație. Tânăra adolescentă din Oltenița a urcat pe podiumul concursului în ordinea anunțată, locul 2 fiind cel mai bun rezultat al adolescentei de până acum.
Anais a lucrat cu calul Quora pentru această competițe. Este vorba de Cupa României la Obstacole categoria “Amazoane”, desfășurată la Prejmer, județul Brasov, CLUBUL 163 PLOPI.
Mama sportivei de 16 ani, Andreea Sălăi, ne dezvăluie că Anais face performanță în ultimii ani, iar visele sale sunt creionate pentru concursuri internaționale în viitorul apropiat, unde dorește să își demonstreze vigilența maximă în practicarea sportului ecvestru, simbioza și armonia relației sale puternice cu aceste animale atât de nobile.
“Iubește caii de mică. Fără ei nu se regăsește.” ne declara mama fetei. “Este incredibil cât poate fi de frumos acest sport și ce complexe sunt concursurile. În același timp avem un consum emoțional copleșitor. Nu vreți să știți câtă muncă se depune, câte lacrimi curg. Dar altfel nu se poate.” ne dezvăluie Andreea Sălăi, mama care este topită după fiica ei.
Anais studiază la Colegiul Național “Neagoe Basarab” Oltenița la o clasă de Matematică-Informatică. Este o adolescentă pentru care nu poți avea decât cuvinte la superlativ. Tânăra are rezultate excepționale la învățătură și pe cât este de ambițioasă în ceea ce își propune să facă și să ducă la bun sfârșit, pe atât este de modestă, de discretă. “Am început să practic acest sport elegant de mică. Îi dedicam timpul meu din plăcere. Am luat decizia de a face performanță și de a transforma pasiunea în muncă asiduă în urma cu 3 ani.” susține proaspăta campioană. Anais dorește ca de anul viitor să se înscrie la concursuri de echitație internaționale.
Rezultatele de până acum sunt satisfăcătoare, însă de acum înainte adolescenta va avea nevoie de multă putere și concentrare pentru a parcurge cu brio etapele competițiilor internaționale. “Este o feerie de bucurie să participi la concursurile de Echitatie. Nu cred că există ceva mai somptuos pe lume ca acest sport.” completează Anais.
Antrenorul sportivei este Alexandru Răzvan Bozan din Sibiu.
Anais Sălăi a participat în medie la 10 concursuri pe an în ultimii 3 ani. A obținut locul 3 în finala de campionat 2021 juniori 16, locul 3 la Cupa Federației 2022 categoria “Juniori”, locul 5 la Cupa României 2022 “Juniori”. Toate aceste rezultate sunt completate acum de locul 2 in cadrul Cupei României la obstacole, categoria “Amazoane” de la Prejmer.
Anais este legitimată la Clubul Sportiv ECVESTRU-RANDIS HORSES.
Cupa României la Obstacole de la Prejmer este destinată atât amatorilor, cât și sportivilor de performanță de toate vârstele: juniori, seniori și echipe seniori.
Competiția este găzduită de un modern complex ecvestru, care oferă condiții excelente pentru echitație.
Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie