Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

De ce dispare brusc semnalul la telefon. Ce se întâmplă, de fapt

Nu rare sunt dățile în care observăm că semnalul la telefon scade drastic. În spatele acestui lucru neplăcut, pot sta mai mulți factori care determină să pierdem semnalul.

Motive pentru care semnalul la telefon scade drastic

Indiferent că vorbim de o clădire, spațiile aglomerate sau propria casă, mulți ne confruntăm adesea cu această problemă. Chiar dacă vorbim despre un telefon de ultimă generație sau unul vechi de câțiva ani, cu toții putem avea de-a face cu  o astfel de situație, uneori fiind atât de necesară nevoia semnalului, cum ar fi situațiile de urgență.

Semnalul la telefon este indicat prin cele câteva linii verticale în partea de sus a afișajului telefonului. În momentul în care toate aceste linii sunt pline, înseamnă că semnalul este unul puternic, iar transmiterea datelor precum și a vocii este de bună calitate. Atunci când numărul liniilor scade, conversațiile telefonice sunt de o calitate slabă.

Telefoanele comunică prin unde radio care utilizează banda UHF-Ultra High Frequency, bandă care variază de la 700 la 2.600 MHz. Semnalul GSM depinde de curbura pământului, precum și de obstacolele întâmpinate în timpul transmisiunii.

Semnalul telefonului poate călători pe o distanță de 70 de kilometri față de emițător, însă de cele mai multe ori, acesta nu ajunge să se propage pe o distanță mai mare de 30 de kilometri. Astfel, cu cât poziția ta față de turn este mai îndepărtată, iar clădirile din jur mai multe, vremea nefavorabilă și alți factori, semnalul va fi tot mai slab.

Factorii care pot determina scăderea semnalului pentru telefonul tău

Dintre factorii care scad calitatea semnalului îi amintim pe cei meteorologici. Așadar, ploaia este unul dintre ei, iar cu cât picăturile sunt mai mari și mai multe, semnalul telefonului tău va fi tot mai slab. Apa reduce semnalul celular cel mai mult decât oricare alt fenomen meteorologic.

Continuarea aici

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie