Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Asociația “I.R.I.S.” anunță încheierea proiectului Erasmus “Involved in my community”

“Involved in my community”: Proiect online derulat prin Programul ERASMUS+ în perioada 1 septembrie 2020-30 septembrie 2021“Involved in my community” a fost un schimb de tineri derulat de Asociația “I.R.I.S.” din Oltenița, România, în calitate de organizație coordonatoare în parteneriat cu grupul informal Modern Youth of Malta, cu Asociația “Get Started” din Sofia, Bulgaria și Youth Empowerment Association din Skopje, Macedonia.

Proiectul a avut o singură activitate principala care s-a desfășurat online pe Platforma My Connector între 21-25 iunie și 28 iunie-2 iulie 2021.

Cei 40 de participanți au conștientizat importanța voluntariatului și au obținut informațiile și intrumentele necesare pentru a putea să se implice activ în acțiuni de voluntariat desfășurate în propriile comunități locale.

Tineri aparținând celor trei organizații și grupului informal, îndrumați de cinci leaderi, și-au îmbunătățit abilitățile de comunicare în limba engleză, abilitățile de lucru în echipă, au descoperit lucruri noi despre cultura partenerilor și au legat prietenii care se vor concretiza în viitoare proiecte cu tinerii din propriile comunități locale.

În numărul total al participanților la proiect au fost  incluși și tineri cu oportunități reduse.

Timp de 10 zile aceștia au pregătit și prezentat o mulțime de jocuri  de cunoaștere și de energizare (Kahoot),au realizat și prezentat workshopuri pe tema proiectului, discursuri și flyere.

O activitate foarte apreciată de tineri a fost prezentarea unor idei de proiecte noi pe tema voluntariatului. Proiectul a reprezentat o experiență de neuitat iar tinerii implicați și-au manifestat dorința de a se implica în alte proiecte Erasmus.

*Acest proiect este finanțat cu susținere din partea Comisiei Europene. Această publicație [comunicare] reflectă doar vederile autorului, iar Comisia nu poate fi făcută responsabilă pentru utilizarea informației pe care o conține.

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie