Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Asociaţia olteniţeană Dunăre.EDU implicată într-un act de diplomaţie culturală

Potrivit Institutului de Diplomaţie Culturală din Germania, diplomaţia culturală poate fi cel mai bine descrisă ca acel curs de acţiuni care folosesc şi se bazează pe schimburi de idei, valori, tradiţii şi alte aspecte culturale sau identitare, pentru a întări relaţiile bi sau multi-laterale, pentru a spori cooperarea socio-culturală sau pentru a promova interesul naţional; diplomaţia culturală poate fi desfăşurată atât de entităţi din sectorul public, cât şi din cel privat sau din societatea civilă.

Fortress
În acest context, Centrul de resurse pentru iniţiativă şi acţiune – Olteniţa salută curajul şi entuziasmul asociaţiei Dunăre.EDU din Olteniţa care va fi gazdă pentru 150 de tineri din 25 de ţări, într-un eveniment deosebit. Astfel, în perioada 2-8 august 2015, la Bran, sub umbrela organizaţiei europene de tineret Active – sobriety, friendship and peace, se va desfăşura cea de-a 25-a tabără internaţională pentru tineri, Fortress2015.
„Un act onorabil, un bun exemplu de urmat pentru oricine doreşte să facă ceva pentru propria ţară, pentru promovarea acesteia şi pentru sădirea în tineri a unor repere sănătoase şi valoroase pentru viitorul lor şi al nostru – iată ce poate face o echipă internaţională, inimoasă şi energică. Mă bucură faptul că ne-am putut aduce şi noi o modestă contribuţie logistică şi de promovare a acestui eveniment. Să visăm frumos, la momentul în care Olteniţa însăşi va găzdui un astfel de eveniment internaţional.”Raluca Surdu, deputat Colegiul 5.

În cadrul Fortress2015, timp de o săptămână, participanţii vor întreprinde activităţi în aer liber, vor fi implicaţi în ateliere creative şi educaţionale susţinute de profesionişti dedicaţi. Pe lângă experienţele educaţionale, atmosferă, privelişte şi vremea care ţine întotdeauna cu cei curajoşi, organizatorii au pregătit şi un cadru aniversar deosebit prin facilitarea a două dezbateri între tineri şi oaspeţi speciali. Pornind de la o expoziţie de artă fotografică despre drepturilor omului şi de la vizionarea unui documentar Active, dezbaterile vor crea cadrul de exprimare şi de deschidere a unor noi câmpuri de cunoaştere între participanţi. În timpul acestora, cei care vor lua cuvântul vor face o retrospectivă a activităţii şi evoluţiei organizaţiei Active în contextul oferit de societatea civilă europeană în decursul unui sfert de secol.

Fortress (1)

Cel mai important poate, participanţii vor fi purtaţi în viitor printr-un exerciţiu de imaginaţie asupra devenirii societăţii civile europene. La dezbateri sunt aşteptaţi reprezentanţi ai organizaţiilor societăţii civile, autorităţilor locale din România, instituţiilor internaţionale, precum şi alte părţi interesate. Noutăţi despre efortul de organizare pot fi găsite pe site-ul web al evenimentului: www.activeeurope.org/fortress2015 (în limba engleză).

Material realizat de Centrul de resurse pentru iniţiativă şi acţiune – Olteniţa

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × two =

− 3 = 4

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum este corect – interregional sau inter-regional, nonvaloare sau non-valoare, …
Corespondenta la redactie