Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Avatarul conștiinței pierdute în nemurirea devenită hologramă

Căutăm oameni de acțiune (profesori, artiști, sociologi, formatori, polițiști incoruptibili, persoane active înEu repr ONG-uri, cercetători, avocați, șomeri, studenți, meseriași) care:

 • Să aibă viu în minte termenul de ”drepturile omului”;
 • Să aibă capacitatea și dispoziția de a ajuta la transformări de la negativ spre pozitiv;
 • Să se poată mobiliza cu ușurință în acțiuni împotriva urii, dezechilibrelor morale, corupției, hoției, escrocheriei, mediocrității și să le închidă într-un spațiu viciat, unde de fapt să le fie locul și unde bioxidul de carbon le va transforma în mâzgă;
 • Să fie dispuși sa organizeze evenimente de multiplicare la nivel local a oamenilor inteligenți, educați, respectuoși, disciplinați, echilibrați, înțelepți;
 • Să provină chiar din diferite medii de lucru;
 • Să demonstreze capacitate de diseminare;
 • Să fie în permanență în alertă când simt pericolele morale ale societății;
 • Să participe activ pe întreaga perioadă a experimentului.

Experimentul cuprinde mai multe etape pentru a înțelege conceptul evenimentelor de a se crea o bază comună de asimilare a subiectelor, de a experimenta metode nonformale de combatere a elementelor negative în direct legătură cu ura și corupția.
Pentru înscriere în cadrul experimentului este nevoie de un formular de candidatură, selecție ce se va face pe baza evaluării formularelor de înscriere care să respecte profilul participantului enunțat mai sus. Prioritate la selecție va fi acordată persoanelor care vor fi prezente în toate etapele de acțiune.

Anunțul de care avem nevoie pentru a avea alături oamenii de care avem nevoie. Românii s-au săturat, oltenițenii s-au săturat, nu mai sunt în siguranță iar conștiințele mor. Oltenițenii nu mai au perspective și se pleacă din oraș, fie pentru studii, fie pentru muncă în străinătate, oamenii se pierd…cu fiecare zi ce trece își pierd dorințele, își sufocă gândurile bune, devin proprii lor prizonieri în demagogia politicienilor și tupeul acestora cu care înfruntă orice aspect optimist și de bine al nostru, al celor ce nu suntem ca ei.
În cele mai vechi timpuri în India un oarecare zeu hindus, Vishnu sau Shiva ori Brahma, se încarnau fie în om, fie în animal, pentru salvarea lumii cosmice din cauza demonilor, dușmanilor zeilor. Avatar…
La politicienii noștri este invers : se metamorfozează la nivel mental din animale sau oameni fără morală și principii în diverse zeități ce-și doresc nemurirea și ajung chiar să creadă că au atins-o deja prin imunitatea de care se agață.
La nivel fizic li s-ar îndeplini dorința printr-un Avatar : un creier uman transplantat în capul unui robot. Ce creier și al cui fiindcă din păcate, cu mici, infime excepții, politicienii noștri nu au creier, doar instincte primare : să mănânce și distreze ”fără număr”, să huzurească pe spinarea noastră și pentru asta să îi mai alegem o dată, să fure fără limite de acolo de unde se cheamă avutul nostru comun. Ei înșiși sunt roboți, roboții aleși de noi la fiecare 4 ani.
Așadar nu ar fi de lepădat un proiect Anti-Avatar, unde preocuparea să fie adresată respectării drepturilor omului, protejarea grupurilor în fața discriminării nu neapărat de minorități sau etnice dar mai ales de poziție socială, înțeleasă în multiplele sale forme de manifestare, pe fundalul acestor semnale de intoleranță în spațiul local și național politic.
Pe vremuri în politică intrau oameni de valoare, cu capacități intelectuale și virtuți morale, firește că și atunci existau uscături, astăzi uscăturile au pârjolit pădurea românească și oltenițeană. Societatea noastră se zbate în anormalitate. Pe spinarea noastră s-au construit mizeriile politice îmbrăcate frumos în culori calde în aparență și cu inscripții demoralizatoare, săvârșindu-se în numele acestei societăți (salvatoarea intrușilor ce ne reprezintă așa zisele noastre interese) toate inegalitățile, inepțiile, balaurismele, scorpiile puturoase ale anarhiei, prostirea populației și anihilarea conștiințelor și cunoștințelor, a simțului civic. Pe spatele nostru, ei s-au reîncarnat și reîncarnat continuu în personaje ostile, dezgustătoare ce au stors de viață un popor și așa deznădăjduit după peste 40 de ani de comunism, un popor cu acul busolei rupt iremediabil.
Dacă s-ar fi derulat până acum doar afaceri curate, ca exemplu și rezultat al unei concurențe loiale, dacă s-ar fi desfășurat numai competiții electorale constructive prin care să se bată în ring idei și programe inovatoare pe care apoi alesul să le pună în aplicare, dacă nu s-ar fi furat atât de nesimțit cu sacii și buldozerele sub ochii noștri peste care ni se aruncă praf și pulbere, și în disprețul nostru, un oraș și o țară cu oameni majoritar naivi și prea obosiți să aibă puncte de vedere, oameni chinuiți de un trai sălbatic și preocuparea zilei de mâine, poate că nu mai vorbeam acum de un model strategic de salvare a orașului și implicit a țării.
Am încăput pe mâini nesigure, aspre, bolnave și crăpate de ură și lăcomie, dispreț și nedreptate, iresponsabilitate și cinism, cu unghii ce ne zgârie sufletele și așa posomorâte.
Ce mă sperie pe mine nu este faptul că nu s-ar forma o echipă cu cerințele de mai sus, ci că, așa cum se conturează prezentul și viitorul, echipa ar face eforturi supranaturale pentru a rezista epidemiei de meningită morală și Parkinson de atitudine a clasei noastre politice. Unde e teama? Lăsând trecutul cu puii de comuniști răsăriți ca ciupercile după ploaie la căderea regimului ceaușist, mă uit cum rând pe rând apar rezultatele muncii asidue a bătrânilor de acum vrăjitori cu diplomă în regulă, în formarea larvelor lor ce ies din cuiburi, coconii ce apar hrăniți de înșiși vechii pui de comuniști cu aceeași lăcomie de putere și forță de hoție publică, cu aceeași aprigă dorință de a parveni, de a ne strivi sub picioarele lor nebătătorite încă, ”cinstiții” copii formați și antrenați de maeștrii lor de antrenament politic ce i-au hrănit special pentru a deveni hidoși ca ei sau mai rău, cei lângă care au stat ani de zile, hămesiți de foame și avizi de dominare.
Echipa Anti-Avatar nu ar striga, nu ar geme, nu ar avea sentimentul inutilității, nu ar ofta, ci ar lupta, sunt convinsă, de aceea ar trebui să existe.
Oamenii au obosit, luptele politice continuă, se încearcă îngrădirea justiției, se duc doar luptele lor. Iar noi nu mai avem nimic de spus nici măcar la vot.
Vom avea iar promisiuni, ni se vor propune soluții, ni se vor afișa scene și pliante, se vor împărți afișe cu vorbe mari. Îmi doresc să cunosc un candidat cinstit ca cel din Titanic Vals. Atunci voi ști că România nu s-a pierdut, mai are și oameni cărora le pasă.
Până atunci aș lansa anunțul, aș propune proiectul ”Anti- Avatar” fără perspectiva nemuririi. Asta o las pe seama politicienilor pentru a ajunge să se sature ei de ei în așa fel încât, uitându-i pe aici Dumnezeu, să se transforme doar în holograme. Nu vor ei veșnicia?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 + = 22

Editorial
 • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

  Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

  “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

 • Pastila de gramatică

  Pastila de gramatică

  Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie