Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Bilele de Chee-Gung

Incă din cele mai vechi timpuri, caligrafii, pictorii, vindecătorii chee-gung, practicanţii artelor marţiale din China şi alte persoane al căror mod de viaţă şi mijloace de existenţă depindeau de energia puternică, bine echilibrată a mâinii şi de abilitatea degetelor, au folosit această metodă simplă, dar foarte eficace, pentru a-şi echilibra energiile interne, tonificându-şi tendoanele braţelor şi ale mâinilor şi intensificând fluxul energetic în palme şi în degete.chee kung

Mingiile manuale pentru chee-gung sunt două bile de mărime şi greutate egală, din oţel, marmură, agat sau jad. Deşi scump, jadul este de departe materialul cel mai bun, datorită capacităţii sale de a conduce şi purifica energia. Ţinute în palma unei singure mâini, mingile sunt rostogolite în cerc, manipulându-le cu degetele, în sens invers acelor de ceasornic la mâna dreaptă, şi în sens orar, la stânga. La început, exerciţiul vi se va părea dificil, bilele ciocnindu-se cu zgomot una de cealaltă atunci când veţi încerca să le învârtiţi în palme. Dar după una-două săptămâni de practică zilnică, veţi fi capabil să le rotiţi uşor şi repede, ţinând bilele în contact tot timpul, astfel încât să nu se audă decât un zgomot vag. Ţineţi cele două bile în palmă, cu antebraţul depărtat de trup şi orientat paralel cupământul. Incepeţi să le rotiţi, trăgând bila interioară către corp cu degetul mic şi inelarul, determinând astfel rotirea celeilalte către index şi degetul mijlociu, cu degetul mare prevenind rostogolirea ei în afară. Apoi întindeti degetul mic şi inelarul, lasand bila exterioară să se rostogolească înăuntru, către ele, trageţi-o către voi şi continuaţi rotirea mingilor de jur-împrejur, în cerc,pana ce tendoanele de la mână, pumn şi antebraţ încep să doară apoi schimbaţi mâinile.

Baduanjin_qigongPuteţi practica acest exerciţiu oricând, ziua sau noaptea, când citiţi sau când urmăriţi un film, în autobuz, în tren sau în avion.Exerciţiul cu bile este o metodă foarte eficientă de armonizare a celor Cinci Energii Elementare şi de stimulare a meridianelor energetice si punctelor de acupunctura su jok aflate la, nivelul degetelor, acţionând totodată benefic asupra organelor asociate: plămâni, intestin gros, inimă, intestin subţire etc. Echilibrarea energiilor interne a fost dintotdeauna o metodă de bază pentru prevenirea bolilor şi a degenerării în în medicina chineză. Flexarea ritmică a tendoanelor aflate la degete, încheietură şi braţ, măreşte elasticitatea şi capacitatea de coordonare a mâinilor, previne şi vindecă artrita şi reumatismul în toate articulaţiile, de la degete până la umeri, şi asigură o excelentă încălzire înaintea oricărei îndeletniciri care necesită dexteritate digitală şi un flux puternic de energie către mâini.

Gabi Cotea
Prof..kinetoterapeut, masterand în recuperare post-traumatică
Specialist internațional în microacupunctură
su jok

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 + = 21

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie