Călărașiul a ieșit de sub Codul Roșu și Portocaliu de viscol puternic și zăpadă abundentă
După aproximativ 30 de ore în care salvatorii au gestionat efectele generate de viscolul năprasnic și ninsorile abundente care au afectat puternic întreg județul Călărași, autoritățile fac eforturi susținute pentru restabilirea stării de normalitate și degajarea principalelor artere de comunicație rutieră. În ciuda viscolului puternic și a precipitațiilor abundente căzute în ultimele 30 ore pe teritoriul județului Călărași, pompierii militari în cooperare cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne și ale administrației județene reușesc să ducă la bun sfârșit misiune după misiune.
În toată această perioadă, militarii au răspuns eficient solicitărilor de prim-ajutor medical și pentru salvarea persoanelor surprinse de viscol, în cooperare cu reprezentanții Secției Drumurilor Naționale și ai Secției Drumuri Județene.
Colegii noștri au acționat pentru gestionarea efectelor generate de avertizările meteorologice periculoase la 22 de misiuni, în condiții greu de închipuit, parcurgând tronsoane de drum cu zăpadă mare de aproape un metru, pe alocuri, și un viscol năprasnic.
La rândul lor, paramedicii SMURD, așa cum ne-au obișnuit, și de această dată, au sfidat vicisitudinile naturii și au ajuns în timp util la toate solicitările, fiind salvate 18 persoane cu diferite afecțiuni medicale (dintre care două femei gravide), care au ajuns în siguranță la cele mai apropiate unități spitalicești. De asemenea, structurile de intervenție au reușit degajarea din zăpadă a celor 297 de autovehicule surprinse de viscol și salvarea celor 617 persoane aflate în dificultate.
Intervenția de pe Autostrada A2 rămâne misiunea cea mai solicitantă pentru pompierii militari călărășeni, care împreună cu celelalte forțe au depus eforturi susținute pentru degajarea coloanei de mașini, formată din aproximativ 50 de autovehicule. Acțiunea echipajelor a fost îngreunată de viscolului puternic și zăpada abundentă, precum și de vizibilitatea extrem de redusă.
S-au depus eforturi consistente din partea tuturor celor implicați pentru degajarea blocajelor, s-au format convoaie și cele mai multe dintre mijloacele de transport surprinse de viscol au ajuns, noaptea trecută, să se adăpostească in spații de servicii sau in benzinării ori au ieșit în coloană pe la Drajna sau direct la București.
În județul Călărași utilajele de deszăpezire lucrează la foc continuu pentru fluidizarea principalelor căi de comunicație rutieră, pe A2, pe drumurile naționale și drumurile județene.
Autostrada Soarelui (A2) este în continuare închisă, însă drumarii lucrează la foc continuu pentru deszăpezirea ambelor sensuri de mers și acționează intens cu 11 freze, 3 utilaje Unimog și 5 autospeciale ATB, astfel încât, până la lăsarea întunericului, traficul să fie reluat.
De ultimă oră:
Pentru optimizarea acestei misiuni I.G.S.U. a ordonat ca două autocamioane de intervenție din cadrul I.S.U. Călărași să se deplaseze în localitatea Drajna pentru preluarea celor aproximativ 100 de persoane surprinse de viscol pe autostradă, în prezent acestea fiind adăpostite în spațiile de servicii mai sus amintite. Persoanele au fost preluate de la Drajna și transportate în spațiile de servicii și în locurile unde și-au lăsat autovehiculele pe parcursul zilei de ieri. Ulterior s-a creat un convoi cu antemergător format din utilaje de deszăpezire, astfel ca persoanele preluate să fie conduse până la km 63, în zona Lehliu Gară, de unde să-și continue deplasarea către destinațiile finale.
Lasă un răspuns