Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Campania preventiva Seatbelt pe raza județului Călărași

Poliţiştii rutieri acţionează pentru verificarea respectării de către conducători auto şi pasageri a obligaţiei de a utiliza centura de siguranţă.

Politia rutiera

În perioada 09 – 15 martie 2015, pe drumurile publice de pe raza judeţului Călăraşi, se va desfăşura o acţiune de verificare a participanţilor la trafic cu privire la utilizarea centurii de siguranţă.

Echipele de poliţişti rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi vor avea în vedere toate categoriile de autovehicule pentru care legea prevede utilizarea centurii de siguranţă de către conducători auto şi pasageri, precum şi verificarea folosirii dispozitivelor de retenţie copii, acolo unde se impune.

Potrivit unui comunicat de presă remis redacției noastre, obiectivele urmărite de polițiști sunt reducerea consecinţelor accidentelor rutiere, determinate de neutilizarea centurii de siguranţă şi conştientizarea cu privire la dinamica şi consecinţele accidentelor rutiere produse pe acest fond.

Acţiunea are loc în cadrul campaniei preventive Seatbelt, organizată de TISPOL (Organizaţia Poliţiilor Europene), la care România este membră, şi are ca scop conştientizarea conducătorilor de autovehicule asupra importanţei utilizării centurii de siguranţă şi sancţionarea nerespectării acestei obligaţii prevăzute de reglementările legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Centura de siguranta

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 − three =

− 1 = 4

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Este corectă expresia “în principal”? În limbajul actual, expresia în …
Corespondenta la redactie