Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Expoziția ”Surâsul Primăverii” – un prilej de bucurie pentru elevi, părinți și profesori

Expoziția de mărțișoare ”,,Surâsul Primăverii” a reprezentat pentru elevii clasei a V-a ai Liceului ”Neagoe Basarab” o provocare dar și o invitație pentru a păți în lumea imaginației și a talentului.

Martisoare 1Expoziția a făcut parte din prezentarea serbării dedicate Zilei de 8 Martie, intitulată ”Mama…..doar mama!”.  Diriginta elevilor, profesor Marița Cucuianu, speră ca acest proiect să devină în timp o tradiție a liceului, iar la începutul lunii martie a fiecărui an, expozițiiile să conțină lucrarile copiilor. Ideea de a organiza această expozitie ,,Surâsul Primăverii” a apărut ca o necesitate de a cunoaște și realizările altor elevi îndrumați de cadre didactice deosebite și ca un schimb de experiență între noi și de a începe o colaborare poate pe un termen mai lung și totodată lucrările copiilor să fie admirate de părinți și alti elevi participanți la acest eveniment. Am încercat să iau legătura cu mai multe cadre didactice din oraș și din localitățile limitrofe pentru a reuși să organizez acestă expoziție și sper că anul viitor o să fie și mai reușită deoarece o să încerc mult mai din timp să organizez expoziția.” declară pentru oltenitainfo.ro profesor Cucuianu.
Expoziția de mărțișoare și flori de primăvară ”Surâsul Primăverii” a fost organizată de profesor Marița Cucuianu în colaborare cu Școlile Gimnaziale din Chirnogi (nr.1), Ulmeni (Grigore Moisil), Școala ”Spiru Haret” Oltenița, Muzeul Civilizației Gumelnița Oltenița, Școala ”Mircea Eliade” Oltenița, Grădinițele nr. 3 și nr. 4 Chirnogi, Grădinița Mânăstirea, elevii de gimnaziu ai Liceelor ”Neagoe Basarab” Oltenița și ,,Yordan Yovkov” Tutrakan Bulgaria.

Martisoare 6
Lucrările copiilor sunt făcute cu mult suflet și bucurie, după cum spun chiar ei, știind că ele vor bucura și încânta ochii publicului prezent la expoziție dar și ai cititorului. În accepțiunea lor, aceste activități le trezesc emoții, sentimente, le dezvoltă sensibilitatea și capacitatea de sesizare a valorilor autentic umane, îi învață să prețuiască binele. ”Depinde de cei din jur, dar și de fiecare dintre noi, dacă frumosul va deveni parte integrantă a existenței noastre, un adevărat mod de viață care să ne facă mai buni și mai frumoși. ,Sufletul nostru n-ar putea vedea frumusețea dacă n-ar fi el însuși frumos.” mai spune Marița Cucuianu.


Serbarea ,,Mama…doar mama” a fost prezentată de copiii clasei a-V-a ”Dunărea Albastră” de la Liceul Teoretic ,,Neagoe Basarab” Oltenița, îndrumați de prof. diriginte Cucuianu Marița alături de care s-au prezentat și elevii clasei I de la Școala ,,Mircea Eliade” Oltenița, îndrumați de învățător Alexandru Constanța.

Învățător Alexandru Constanța și copiii

Învățător Alexandru Constanța și copiii

Mărțișoarele oferite de copii mamelor au fost făcute de ei din pastă fimo în timpul orei de dirigenție. Mărțișoarele au fost diferite, fiecare elev încercând sa fie cât mai creativ și expresiv.
Marița Cucuianu mulțumește părinților elevilor, cadrelor didactice care s-au implicat, mulțumește școlilor și elevilor care au realizat lucrările. Aceasta speră ca anul viitor expoziția să fie mai reușită și de asemeni dorește implicarea mai multor colegi.

Profesor Marița Cucuianu

Profesor Marița Cucuianu

Între cele două licee ”Neagoe Basarab” Oltenița și ”Yordan Yovkov” Tutrakan există o frumoasă colaborare în cadrul proiectului de parteneriat ,,Matematica..punte între culturi!” Multe din florile expuse au fost realizate și în cadrul orei de optional ,,De la Mate la Mate Practică “, astfel elevii reușind să repete și noțiuni de geometrie, să se bucure de lucrurile realizate, ce au luminat chipul tuturor.

Laura Suzeanu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 + 2 =

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie