Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Problemele de inimă : rețete și plantele ce pot ajuta

Ştiai că şi cele mai de temut boli de inimă se pot trata cu ajutorul plantelor? Află care sunt leacurile pe care poţi miza!

Boli de inima

Tinctura de păducel calmează durerile

Una dintre cele mai frecvente afecţiuni cardiace este angina pectorală, care apare ca urmare a circulaţiei sangvine deficitare de la nivelul inimii. Pentru a preveni şi trata durerile acute care se resimt în capul pieptului, fitoterapeuţii recomandă remediile care au proprietăţi vasodilatatoare, sedative şi cardiotonice:
–    tinctura de păducel ajută la creşterea fluxul sangvin de la nivelul inimii şi permite muşchiului cardiac să se contracte mai bine. O prepari din frunze, flori şi fructe de păducel în părţi egale. Pune 20 g de amestec peste 100 ml de alcool de 60-70 de grade şi lasă la macerat timp de 10 zile. Pentru a calma durerile, ia câte 20 de picături de 3 ori pe zi în puţină apă;
–    infuzia de talpa-gâştii are efect calmant în cazul anginei pectorale. O prepari dintr-o linguriţă de plantă la 250 ml de apă clocotită. Lasă vasul acoperit 10 minute, după care filtrează şi bea câte 2 căni pe zi până la dispariţia durerii. Infuzia îşi măreşte efectul dacă se adaugă şi valeriană;
–    recomandat este şi uleiul de cătină albă, din care iei câte 1-2 linguriţe de 3 ori pe zi, înainte de fiecare masă, cu puţină miere.

Sulfina «reglează» tensiunea

Hipertensiunea arterială reprezintă un factor important de risc pentru apariţia atacului cerebral şi a infarctului miocardic. Sub formă de ceaiuri sau de tincturi, remediile din rozmarin şi cele din sulfină normalizează tensiunea şi previn apariţia complicaţiilor:
–    infuzia de rozmarin o prepari din 2 g de frunze la 200 ml de apă fierbinte. Lasă cana acoperită cel mult 10 minute, după care strecoară şi bea 400 ml de infuzie pe zi timp de 3-5 zile;
–    fitoterapeuţii recomandă în caz de hipertensiune şi infuzia de sulfină, care ajută la fluidizarea sângelui. Prepară infuzia dintr-o lingură de flori la o cană de apă fierbinte. După ce laşi cana acoperită timp de 10-15 minute, filtrează şi bea câte 2-3 căni pe zi. Urmează treatamentul timp de o săptămână;
–    sucul de păstârnac conţine o cantitate mai mare de potasiu şi este de ajutor pentru activitatea inimii. Bea câte două pahare de suc pe zi.

Mesteacănul îmbunătăţeşte activitatea cardiacă

Dintre remediile oferite de natură, fitoterapueţii le recomandă, în cazul insuficienţei cardiace, pe cele care ajută la îmbunătăţirea activităţii inimii: coada-calului şi mesteacănul. În plus, cele două plante îmbunătăţesc circulaţia sangvină.
–    decoctul de coada-calului conţine o cantitate mai mare de potasiu. Îl prepari dintr-o lingură de plantă la o cană de apă fierbinte. Lasă cana acoperită timp de 15 minute, după care bea câte o cană pe zi timp de trei săptămâni;
–    beneficii în insuficienţă cardiacă aduce şi infuzia concentrată de mesteacăn. O prepari din 2 linguri de frunze la 200 ml de apă clocotită. După răcire, adaugă pentru neutralizarea acidităţii un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu. Lasă infuzia acoperită timp de 6 ore, după care bea-o în două reprize, la un interval de cel puţin 4 ore;
–    bea câte un pahar de suc de varză, ţelină, morcovi, cartofi pe zi timp de 3 săptămâni.

Ciuboţica-cucului, tonic cardiac

Ciuboţica-cucului şi călinul sunt câteva dintre remediile farmaciei verzi care au acţiune tonic cardiacă şi care reglează circulaţia sângelui:
–    infuzia de călin (cunoscut şi sub numele de bulgăre de zăpadă) se prepară dintr-o linguriţă de plantă la o cană de apă clocotită. Lasă cana acoperită 10 minute, după care filtrează şi bea cel mult 2 căni pe zi, în mai multe reprize. Urmează cura cel mult 7 zile pe lună;
–    ceaiul din flori de ciuboţica-cucului se prepară dintr-o linguriţă de flori mărunţite şi opărite la 250 ml de apă clocotită. Se beau câte 2-3 căni pe zi timp de 2 săptămâni.

Roiniţa şi troscotul, indicate în hipertensiune

Pentru normalizarea tensiunii, remediile administrate celor care iau deja un tratament alopat trebuie introduse treptat, pornind de la doze mici, care cresc progresiv, până la atingerea efectului dorit. Sunt recomandate pentru hipertensiune plantele cu acţiune diuretică: mesteacănul, sulfina, rizomii de pir, traista-ciobanului, cozile de cireşe, coada-calului şi mătasea de porumb. La rândul lor, păducelul, lavanda, sunătoarea, roiniţa şi troscotul ajută la nomalizarea valorilor tensiunii arteriale.

INFO: Daca inima este slabită, orice efort asociat cu deshidratarea poate creşte riscul de infarct miocardic.

Pentru prevenirea durerilor de inimă şi întărirea întregului organism puteţi prepara câteva amestecuri cu efecte miraculoase, pe bază de elemente naturale şi… gustoase.

Smochinele, indicate în palpitaţii
Preveniţi apariţia durerilor de inimă prin realizarea următorului amestec: 200 g stafide, 200 g miez de nucă, 200 g prune uscate fără sâmburi, 200 g caise uscate şi trei lămâi. Totul se dă prin maşina de tocat şi se combină cu 300 g miere de albine. Din acest amestec se consumă câte o lingură dimineaţa, înainte de masă, şi seara, înainte de culcare.
În caz de palpitaţii puternice este indicat ceaiul de levănţică, ce se prepară din două linguriţe cu plantă şi 250 ml apă clocotită. Se ţin la foc mic timp de zece minute, se infuzează timp de 30 de minute, de preferat în termos, se strecoară şi se bea de trei ori pe zi câte un sfert de pahar, cu 15 minute înainte de masă.
Bolnavilor cu palpitaţii puternice li se recomandă consumul zilnic de smochine.

Usturoiul preîntâmpină atacul de cord
Pentru prevenirea stopurilor cardiace, în lipsă de medicamente, se înghite un căţel de usturoi. Un tampon de vată se înmoaie dimineaţa în tinctură de valeriană şi se poartă pe toată perioada zilei într-o punguţă specială, în zona inimii.
În caz de angină pectorală se fac frecţii cu cinci-şase picături de ulei de brad alb în zona de sub mamelonul stâng.
În caz de insuficienţă cardiacă este recomandat consumul de ceai de sfeclă – o sfeclă mare se spală, se curăţă şi se fierbe în 500 ml apă până devine moale. Acest ceai se consumă pe durata întregii zile, împreună cu sfecla.

Consumaţi nuci şi stafide
Un efect benefic pentru activitatea inimii îl are şi consumul amestecului din un pahar cu suc de sfeclă, o jumătate de pahar cu miere şi sucul unei lămâi. Se păstrează la frigider şi se consumă câte 50 ml la o oră după masă.
O metodă foarte cunoscută de întărire a inimii este consumarea, de două-trei ori pe zi, a amestecului compus din 30 g miez de nucă pisat şi 20 g stafide.

• În primele zile după un infarct de miocard, bolnavul trebuie să bea câte o jumătate de pahar cu suc proaspăt de morcov

Pont! Durerile de inimă se mai calmează şi dacă consumaţi zilnic seminţe de dovleac.

Surse:
www.clicksanatate.ro
www.taifasuri.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 − seven =

40 − = 35

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum este corect – interregional sau inter-regional, nonvaloare sau non-valoare, …
Corespondenta la redactie