Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Când eram copii, ne gândeam că atunci când vom creşte, nu vom mai fi vulnerabili. Dar să creşti înseamnă să accepţi vulnerabilitatea… Să fii în viaţă înseamnă să fii vulnerabil.

Când eram copii, ne gândeam că atunci când vom creşte, nu vom mai fi vulnerabili. Dar să creşti înseamnă să accepţi vulnerabilitatea… Să fii în viaţă înseamnă să fii vulnerabil.

A alege ceea ce ne face umani este o abilitate.

Nu primim niciun credit pentru talentele noastre. Modul în care le folosim contează.

De obicei, inspiraţia vine în timp ce lucrezi, mai degrabă decât înainte de acest lucru.

Marele avantaj în a îmbătrâni este că nu pierzi toate celelalte vârste prin care ai trecut.

Tindem să credem că lucrurile sunt noi fiindcă tocmai acum le-am descoperit.

Acesta este modul în care se lămuresc lucrurile. Totul deodată. Şi îţi dai seama cât de evidente au fost tot timpul.

Întâi trebuie să cunoști bine întunericul ca să poți aprecia lumina.

Madeleine l’Engle


Este mai cunoscută pentru romanul științifico-fantastic pentru adolescenți A Wrinkle in Time (Călătorie în a cincea dimensiune) și a continuărilor sale: A Wind in the Door (Captivi în Yadah), A Swiftly Tilting PlanetMany Waters și An Acceptable Time. Toate aceste romane formează Time Quartet (Seria Cvartetul Timpului). Lucrările sale reflectă credința sa creștină și interesul său deosebit pentru știința modernă.
Madeleine l’Engle s-a născut pe 29 noiembrie 1918 în New York City și a absolvit Smith College. A scris prima povestire la vârsta de cinci ani și a început să țină un jurnal la vârsta de opt ani. Datorită acestor încercări literare timpurii nu a excelat la învățătură, scriitoarea punând mai mult accent pe scris decât pe studiu. A schimbat mai multe școli, dar și țări, a crescut în New York City, Elveția, South Carolina și Massachusetts.

După terminarea studiilor a revenit în orașul natal și s-a angajat ca actriță, post care-i oferă echilibru financiar dar și suficient timp pentru a se dedica scrisului. Primul roman, The Small Rain i-a apărut în 1947 și a fost urmat la scurt timp de un altul, intitulat Ilsa. Cunoaște însă succesul odată cu apariția primului volum din seria Time Quartet, A Wrinkle in Time. Madeleine L’Engle a scris acest roman după ce a citit scrierile lui Albert Einstein, precum și ale altor fizicieni și oameni de știință.

Romanul a fost respins de foarte mulți editori înainte să fie publicat în 1962. În mod ironic, acesta a devenit unul dintre romanele cele mai vândute din toate timpurile și a câștigat numeroase premii și distincții, printre care și Premiul Newbery. Madeleine L’Engle a scris peste 60 de cărți (printre care romane, eseuri, piese de teatru și poezie) atât pentru adulți cât și pentru copii.

Scriitoarea a primit și Premiul ALAN, din partea Consiliului Național al Profesorilor de Limbă Engleză, precum și Premiul “Margaret A. Edwards”, din partea Asociației Americane a Bibliotecarilor, pentru realizările sale remarcabile în domeniul literaturii pentru copii.

A Wrinkle in Time (Calatorie în a cincea dimensiune) este cel mai cunoscut roman al scriitoarei americane Madeleine L’Engle.


 

Surse:
artline.ro
ro.wikipedia.org
autori.citatepedia.ro
youtube.com

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie