Când ești întrebat dacă poți să faci o treabă, spune-le sigur că poți, apoi pune-te pe învățat și află cum să o faci.
Când ești întrebat dacă poți să faci o treabă, spune-le sigur că poți, apoi pune-te pe învățat și află cum să o faci.
A educa o persoană în minte dar nu și în morală, înseamnă să educi un pericol pentru societate.
Crede că poți și problema este rezolvată pe jumătate.
Istoria încă nu a cunoscut o persoană care să aibă o viaţă uşoară şi al cărei nume să merite a fi reţinut.
Când se face prezenţa în Senat, senatorii nu ştiu dacă să răspundă «prezent» sau «nevinovat».
Este greu să pierzi, dar mult mai rău este să nu fi încercat niciodată să reușești.
Când te joci, joacă tare. Când munceşti, nu te juca.
Fă ceea ce poţi, cu ceea ce ai, acolo unde eşti
Crede că poți și vei fi deja la jumătatea drumului.
Măreția este rodul sacrificiului și al curajului nemărginit.
Ordinea fără libertate și libertatea fără ordine sunt la fel de dăunătoare.
Viața poate fi înțeleasă numai privind înapoi, dar vorbind cu blândețe, și ținând în mână un ciomag, veți ajunge departe.
În primul rând ar trebui să insistăm ca orice imigrant care vine aici cu bună credinţă şi devine american să fie tratat la fel ca toţi ceilalţi, căci este o crimă să faci diferenţă între oameni din cauza religiei, ori locului unde s-au născut, ori originii.
Pacea este în sine un lucru bun, dar nu este cel mai bun.
Unicul ingredient important în formula succesului este să știi să fii prietenos cu oamenii.
Niciun om nu este deasupra legii ori sub ea.
Orice țară ai cărei cetățeni se poartă bine poate conta pe prietenia noastră sinceră.
Un om care a fost destul de generos să-și verse sângele pentru țară merită apoi un tratament corect.
Dacă acum nu e nevoie de efort, înseamnă că efortul a fost făcut și acumulat în trecut.
Dacă voi fi ales, voi avea grijă ca fiecare om să primească după dreptate ce i se cuvine, nu mai puțin și nu mai mult.
Acționează! Profită de ocazii. Omul nu a fost făcut melc.
Una dintre cele mai îndrăgite jucării din lume a fost creată în onoarea președintelui Theodore Roosevelt, după ce acesta refuză să împuște un urs în timpul unei sesiuni de vânătoare în Mississippi în noiembrie 1902.
În timpul sesiunii de vânătoare, ghizii au prins un pui de urs și l-au legat de un copac, apoi l-au invitat pe președinte să-l împuște. Roosevelt refuză această ofertă, considerând uciderea unui animal care nu se poate apăra un act total nepotrivit. Acest incident captează atenția întregii țări, iar Clifford Berryman crează un desen care surprinde întreaga poveste. Inspirați de acest desen, Morris Michtom și soția sa Rose confectionează un urs de pluș în onoarea președintelui Roosevelt și il numesc “Teddy’s bear”. Aceștia expun ursulețul în vitrina magazinului lor din Brooklyn, New York, iar clienții arată un mare interes. După ce primesc acordul președintelui de a-i folosi numele, soții Michtoms pun bazele unei companii de succes care să producă în masă ursuleții de plus “Teddy’s bear” și alte jucării asemănătoare.
Până la începutul secolului XX, în politica externă americană a dominat principiul izolaţionist. Două au fost cauzele care au dus la abandonarea acestui principiu: puterea în rapidă expansiune a Americii şi colapsul treptat al sistemului internaţional cu centrul în Europa, scrie athenian-legacy.com.
Această evoluţie a fost marcată de momentul de cotitură reprezentat de mandatele a doi preşedinţi: Theodore Roosevelt şi Woodrow Wilson. Cu toate că amândoi au recunoscut că America avea de jucat un rol crucial în politica internaţională, fiecare i-a justificat ieşirea de pe linia tradiţională potrivit unor sisteme de gândire total opuse.
Roosevelt a fost un subtil analist al echilibrului puterii şi insista asupra rolului internaţional al Americii, deoarece interesul naţional al acesteia o cerea şi, pentru el, echilibrul politic internaţional era de neconceput fără o participare americană.
Preşedintele Theodore Roosevelt (1858-1919) a fost primul preăedinte american care a primit un premiu Nobel, primul care a mers cu automobilul, primul care a zburat cu avionul, primul care s-a scufundat cu submarinul și primul care a călătorit în afara Statelor Unite cât timp era în exerciţiul funcţiunii.
Roosevelt a fost un presedinte nonconformist, purtând, cu ocazia aparițiilor publice, o armă (“Să am o șansă de a împușca asasinul înainte ca el să mă împuște pe mine.“). În plus, în ceea ce privește politica externă, el își exprima atitudinea prin aforismul: “Vorbind cu blândeţe şi ţinând în mână un ciomag, veţi ajunge departe.“.
Dintre toți conducătorii pe care i-a avut America, Roosevelt a fost cel mai dur – atât fizic, cât și spiritual. La început, însă, nu a fost deloc asa. Președintele cowboy al Americii s-a născut în Manhattan și se trage dintr-o familie foarte bogată. În copilărie, era plăpând și bolnăvicios. Suferea de astm, avea probleme cu vederea și era îngrozitor de slab. Părinții lui nu credeau că o să supraviețuiască.
El nu a devenit peste noapte un lider de excepție. Drumul său a fost lent și a presupus un proces necontenit de dezvoltare. A deținut diverse funcții – de la comisar al poliției din New York până la președinte al Statelor Unite, poziții care i-au oferit șansa să învețe și să se dezvolte încontinuu. Și-a perfecționat cunoștințele, devenind cu timpul un lider puternic.
În timpul mandatului său, America a devenit stăpâna lumii. Mulți au contestat calitățile lui de lider (devenind președinte după asasinarea lui McKinley), dar alegerile au dovedit – prin numărul imens de voturi – valoarea sa incontestabilă.
Pe 6 ianuarie 1919, în casa lui din New York, Theodore Roosevelt a murit în somn. “Moartea a trebuit să ni-l fure în timp ce dormea – spunea vice-președintele Marshal căci, dacă ar fi fost treaz, ar fi trebuit să se bată cu el.”
Când l-au ridicat din pat, au descoperit sub perna sa o carte. Până în ultima clipă, Roosevelt s-a străduit să învețe și să se perfecționeze. Surprinzător era că el citea, în medie, o carte pe zi, chiar și atunci când era președinte.
Surse : historia.ro
revistamagazin.ro
Lasă un răspuns