Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Când populismul ieftin, incultura, vrăjeala, mitomania devin pericole morale și atacuri naționale

Nu mai este nimic de mirare la un popor care a participat așa de hotărât alături de scheletele ambulante ale lui Dragnea de pe listele electorale de la alegeri…oricare alegeri ar fi caci nu mai contează tematica de campanie ci doar acțiunea de vot, atâta vreme cât avem încă simpatizanți loviți în moale de boala comunismului, blocați în trecut, incapabili de a lua decizii și obișnuiți să fie duși de lanț. Vivat națiune! Cunoaștem că ”peștele de la cap se-mpute” dar și că așa cum spunea Napoleon ”În politică prostia nu este un handicap” și asta pentru că prostia nu are limite și nu cunoaște măsura ridicolului iar politicianul a demonstrat ce face de fapt. reprCurentul vine așadar de sus în jos adică traiectoria bine calculată dintre un centru regulat și oarecare al PSD nucleu-București și restul națiunii ”very well” ramificată din ținutul românesc ce de-cade, pardon decurge din centrul de comandă. reprDacă la centru, primul ministru cu șleahta sa pesedista se cred niște ființe dureros de vii, injectate cu superioritatea aceea de neam prost față de ceilalți  considerați de ei micime, dar mai ales față de simpatizanții pesedei de coloratură entuziast roșie ce au făcut un cult din cel mai deprimant și grobian partid, așa se întâmplă și la Oltenița unde ”il capo di tutti capi”, înconjurat de ai săi devotați colegi de rețea sau din rețea ce se țin de mânuțe cu ceilalți asemenea la gândire și ținută din consiliul director al orașului, se întrece în lăudăroșenii prin ședințe sau pe stradă cu dese incursiuni prin lumea lui Pinocchio, manipularea și convingerea că există mulți proști în jur ajutând la dezvoltarea speech-urilor, regia pusă bine la punct în pauza de somn sau de masă zilnice, fiind arma necesară unei populații ca cea din Oltenița.

Acest ”Godfather” în variantă neaoș oltenițeană cu structură ambivalentă, tactică demodat-execrabila de vechi regim dictatorial, nu prididește din a demonstra gândirea de cacealma.
Până la urmă este modelul specific românesc descendent din hoardele comuniste sau ceaușiste, bine împachetat în foița fals democrată folosită drept emblemă. Avem un mare talent în a promova nulități, șmecherași, aborigeni claustrofobi de democrație, avem o mare plăcere să aplaudăm și percutăm cu viteza luminii în vârfurile societății modelul abrutizat al speciei umane, imberbii cu frustrări nedestupate, cretini supermuscularizați în primitivism, păpușari împotmoliți în smoala inculturii, snobismului, dorim cu ardoare să ne conducă mojicii, țopârlanii descendenți din familii needucate, fără simțul măsurii, acei cărbunari modele ale lui Iliescu.

Cu regret văd, deși scara mea de valori a ruginit de la dorința neîmplinită de a urca pe ea oameni de calitate, că România și mai ales Oltenița sunt dominate, au ajuns subordonate unor țoape fără educație și caracter dar cu tupeu asociat cu nesimțire, conduse de țopârlani sau bișnițari iubitori de baronii contemporani extrem de gălăgioși și grohăitori, îmbolnăviți de propria lăcomie și cărora le țin isonul, România a ajuns să fie populată majoritar de creaturi pe ale căror creiere scrie incultură, sfidare, să fie locuită de maneliști, de barbari, analfabeți, sălbatici, necivilizați, scuipători de coji de semințe lângă băncile unde putrezesc stând la bârfă, de non valorile din ierarhia bisericii, lăcătuși de mentalități bolnave, mahalagioaice, inferiorități conjucturale anacronice dar considerate de cei mai jos decât ei ”trendy”, de cei cărora le plac lăturile deversate în trocuri la care contribuie și ei în societate, de puturoși, incompetenți, incapabili, inconștienți și lista ar putea continua.
Să lipim sau asociem aceste descrieri cu pesediștii și ramura iubitoare a lor, acea parte de români cu care altei părți de români îi este rușine? Ne-ar bate gândul, dar ce rost are?
Certații cu legea și bunul simț, onoarea, democrația, civilizația și progresul sunt cei care fac parte din acest partid cu adulatori, adoratori, iubitori, înamorați ca cei aflați la nivelul lor de gândire și acțiune. Am văzut specimenele cercetate penal care din disperare și dorința de a prosti în continuare idioții care i-au ales că doar și banii din buzunarele celor proști sunt buni, se răscoală împotriva organelor de cercetare penală prin diverse forme. Mascat sau voalat, aceste creaturi cu lăcaș în PSD, ce nu ar avea loc pe această planetă sub nicio formă civilizată în nicio țară nici măcar într-una slab dezvoltată, ce ar exista poate doar ca microorganisme pe care să le pleznească de mușcături alții, au cerut la puciul din 2012 scoaterea României din Uniunea Europeană, adică din mediul civilizației, al normalității, adresându-se astfel populației primitive și căpiate, îndobitocite și păcălite de Antena3 și România TV, două trusturi de presă ce aparțin unor moguli certați cu bunul simț, morala, etica și legea, apropiați ai PSD, în speță ai lui Victor Ponta sau mai degrabă el apropiat lor. Perioadă mai neagră, mai nedemnă de un om ca asta pe care o trăim acum, plină de minciună și mârlănie nu știu dacă a existat vreodată în istoria țării de la revoluția din 1989, înainte de instaurarea comunismului nici vorbă. Și totuși există masochiști destui, cei cărora le place să se chinuie, să sufere, să vadă un rău împachetat în ochii lor ”cataractați” sau ”glaucomați” în bine, cărora le plac biciuiala și minciuna, că așa au învățat de la dictatorul de tristă amintire. Aceste două televiziuni ar trebui distruse nu pentru că atacă mârșav, nedrept, fără noimă și bun simț președintele unei țări, ci pentru că distrug conștiințe, ucid moralitatea și dreptatea în oameni, principii, demnitate, subjugă, manipulează ordinar, și ce e mai grav ostoiesc principiul existenței unei democrații și libertăți pe care le vor legate la ochi.

Asta se întâmplă acum în România unde oamenii nu vor să se trezească, chiar și cei din preajma mogulilor transformați peste noapte în sateliți ce gravitează în jurul ”șefilor”. Același lucru se întâmplă și la nivel local. O păcăleală ce ține steagul minciunii înfipt în palmele neroziei, bazată pe lipsa de informare, de inteligență, de cultură și verticalitate ale celor iubitori de involuție, palavre și scorneli provinciale, amăgiri: de la alegătorul demn de a locui în peșteră până la colegul de breaslă orbit de conjunctura în care a intrat și incapabil de a mai ieși din îngrădire sau consilierul nedezvoltat, incompetent, cu lipsa decenței și fără discernământ ce nici nu știe când ridică mâna și de ce o ridică.
Oltenița este mai rău ca oricând din toate punctele de vedere dar avem și destui aplaudaci, mulțumiți de soarta lor subjugată de elementele constitutive ale unei epoci de piatră-sclavagistă spre cea fanariotă.
Merg pe stradă și mă uit cine populează orașul, cine respiră pe planeta asta care are nevoie de oxigen, cine votează și cine continuă să facă rău…Probabil că este un blestem, tragem un blestem greu: acela al insuficienței în a gândi. Ce s-a schimbat în oraș din 2012? Întreb alegătorii PSD și chiar și pe președintele Consiliului Județean Călărași care la acea dată susținea reprezentantul PSD prin comuniunea rezultată din două partide lacome de putere ce au format USL. Dumnezeu nu doarme și nu uită răul. Iar cine sapă groapa altuia, cade singur (sau sigur) în ea.
Câte locuri de muncă s-au creat? Câți investitori avem? Ce s-a construit în doi ani? Natura țipă de durere, circulația s-a aglomerat, vine altul în 2016 pune semafoarele la loc și calcă peste sensurile giratorii plătite ilegal. Dar avem directori în primărie făcuți cu scopuri precise, polițiști locali ce funcționează în sediul unui fost radio distrus tacit și de care un oraș avea și are nevoie ca de aer, avem un Ecosal în subordinea primăriei cu angajați ce primesc salarii uriașe pe spinarea celui care cotizează pentru resturile menajere deși gunoiul nu se mai selectează deloc, avem un Termourban pe spongi cu datorii uluitoare ce nu se vor achita vreodată, un oraș unde nu curge apa caldă exact sau mai rău ca în perioada comunistă, unde apa rece este dură din cauza lipsei unei stații de tratare și analiză ce acompaniază orice societate de distribuție a apei în orice zonă din țara asta doar aici nu, din cauza lipsei de…limpezire…limpezirea minții că de asta e nevoie la Oltenița. În schimb se lucrează cu comisioane peste tot, chiar și față de case mai mari, precum cele naționalizate. Dar se minte și se minte la tonaj. Halterofilii de categorie grea nu ar putea ridica pe brațe astfel de minciuni. Și nici nu i-aș sfătui căci ar risca accidente. Știți doar vorba din reclamă ”Hai babo, lasă vrăjeala!!”

”Când consideri că educația este scumpă, încearcă ignoranța.” (Legile lui Murphy) Se potrivește pe undeva cu cineva?…
Așadar îndobitocirea continuă și continuă inclusiv cu acceptul celor care pot să mai facă ceva în orașul ăsta, dar din diverse motive nu fac.
Oltenița ”is sleeping” și bine că nu am zis ”is Shiping” căci aș fi creat o derută și nu că deruta nu ar fi specifică zonei ăsteia, dar parcă uneori trebuie să avem și simțul măsurii sau decenței…cel care lipsește total la oamenii politici.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seven − 3 =

84 − = 78

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum este corect – interregional sau inter-regional, nonvaloare sau non-valoare, …
Corespondenta la redactie