Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Când vrei să stingi lumânarea altuia, te arzi la degete.

Când vrei să stingi lumânarea altuia, te arzi la degete.

Creierul, ăsta e al doilea organ perfect.

Dacă vrei să-l faci pe Dumnezeu să râda, spune-i ce planuri ți-ai făcut.

O altă calitate a sărăciei este ca, după ce împlinești 70 de ani, copiii nu te mai declară nebun cu acte să-și preia proprietatea.

E frumoasă dragostea între un bărbat şi o femeie…dar e şi mai frumos dacă omul este între bărbatul potrivit şi femeia potrivită.

Se pare că lumea se împarte în oameni buni şi oameni răi. Oamenii buni dorm mai bine…iar oamenii răi se pare că se bucură mult mai mult de orele în care sunt treji.

Dacă aştepţi momentul potrivit, te întrec alţii care nu aşteaptă.

Viaţa nu imită arta, imită televiziunea proastă.

Câinele meu când și-a dat seama că seamănă cu mine s-a sinucis.

În viață există și lucruri mai neplăcute decât moartea. Ați petrecut vreodată o seară cu un agent de asigurări?

Nu îmi e frică de moarte, doar că nu vreau să fiu de față când se întâmplă.

Căsătoria este precum ciupercile : observăm prea târziu dacă este bună sau rea.

Pentru tine eu sunt un ateu; pentru Dumnezeu sunt opoziția loială.

Dacă până la urmă se dovedește că există Dumnezeu, nu cred că este diabolic. Cel mai rău lucru pe care-l poți spune despre el este că nu face lucrurile așa cum trebuie.

Nu-i poți comanda inimii ce să dorească. Nu e nicio logică aici. Întâlnești pe cineva, te îndrăgostești și cu asta, basta!

Viața este un lagăr de concentrare. Ești prins aici și nu e cale de scăpare și poți doar să te înfurii neputincios împotriva persecutorilor.

Dacă vrei să-l faci pe Dumnezeu să râdă, povestește-i planurile tale.

Woody Allen

Ne-a făcut să redescoperim comediile romantice, printr-un hibrid amuzanto-existențialist despre relații, la care au rezonat și femeile și bărbații.
Poate ați observat și voi: majoritatea citatelor faimoase ale artiștilor se referă la lume, la frumusețe, la scopul în viață. Ei bine, Woody vorbește numai despre el și are autoironia pornită. Iar asta face ca citatele lui să fie cu atât mai memorabile.
Woody Allen ne place pentru că este amuzant, autoironic, cu defectele pe-afară, dar cu esența bine păstrata în interior. Am trecut alături de el prin filme precum Manhattan, Annie Hall, Everything You Always Wanted to Know About Sex But Were Afraid to Ask, Deconstructing Harry, Midnight în Paris și lista poate continua, căci conține un număr impresionant.
Woody-AllenPe numele lui adevărat Allan Stewart Konigsberg, Woody Allen s-a născut la 1 decembrie 1935, în Bronx, fiu al lui Martin Konigsberg și Nettie Cherry. Cu un IQ foarte ridicat, Woody a fost pus într-o clasă cu program special, dar reacția a fost aceea de respingere : nu își făcea temele, era indisciplinat și răspundea profesorilor. Era totuși foarte atras de sport, practicând chiar boxul pentru o scurtă perioadă, până a renunțat la cererea părinților. Atras foarte mult de magie și trucuri, a fost selecționat să dea o probă pentru un spectacol de televiziune, “The magic clown”. Apoi a început să scrie glume și poante pentru mai multe ziare din New York, sub pseudonimul Woody Allen. În 1953 s-a înscris la Universitatea din New York, la clasa de producție lung-metraj. Cum nu prea era prezent la cursuri, iar lucrările sale aveau un umor mai ciudat, primele lui note au fost 5 și 6. Nu a rezistat mai mult de un semestru. Din 1959 a început să consulte un psihiatru simțindu-se foarte melancolic fără motiv. Rolurile de psihiatru sau aluziile la ei sunt foarte des întâlnite în filmele lui.  Woody a participat la un program de scenarii inițiat de NBC, unde îl cunoaște pe fratele lui Neil Simon, Danny, care a avut o mare influență asupra lui Woody. Între 1956-1958 scrie și regizează pentru teatrul Tamiment. Experiența acumulată aici îl va ajuta în anii următori când se va dedica exclusiv scenariilor TV. Inspirat de Mort Sahl, se hotărăște să devină actor de stand-up comedy, vreme de 8 ani ocupându-se cu albume de comedie și reprezentații live. În 1964 se lansează și în industria de filme, odată cu scenariul pentru “What’s new pussycat”. Din acest moment începe marea lui carieră cinematografică. Este recunoscut drept cel mai prolific regizor și actor, realizând aproape câte o peliculă pe an.
În primăvara lui 1952 Allan S. Königsberg și-a schimbat numele în Woody Allen. La 16 ani a început să scrie glume pe care le-a trimis principalelor ziare newyorkeze, sperând ca ziariștii să le folosească. Fiind timid, nu a vrut ca colegii de școala să-i vadă numele în ziar, în cazul în care glumele vor fi fost publicate. Foarte curând, glumele lui au fost frecvent folosite de Earl Wilson de la New York Post, apărând nesemnate sub rubrica Earls Pearls. Doar pe data de 25 noiembrie 1952, numele său va fi menționat la sfârșitul rubricii, și din acel moment lucrurile încep să-i meargă bine ca autor umoristic și de comedie. În 1953, Woody s-a înscris la facultatea de artă cinematografică la Universitatea New York. Nefiind interesat să asiste la o mare parte din cursuri , și având note insuficiente la sfârșitul semestrului, va fi în cele din urmă exmatriculat. În 1959, simțindu-se melancolic fără un motiv aparent , Woody Allen a început o terapie psihanalitică . De atunci va vizita un psihanalist săptămânal, cu întreruperi ocazionale, după afirmațiile sale , nu atât pentru terapie, cât pentru a vorbi cu o persoană obiectivă. Datorită acestei lungi experiențe, psihanaliștii și glumele despre ei vor fi o temă constantă în creațiile sale.Woody_Allen
Prima prietenă stabilă, care va deveni prima lui soție,a fost Harlene Rosen. S-au cunoscut la repetiția generală a unui trio de jazz, în care el cânta la saxofon sopran, Harlene cânta la pian ,iar prietenul lui Woody, Elliot Mills, la tobe. În 1955, Woody a fost unul dintre cei 6 angajați ai NBC-ului, în cadrul unui program pentru perfecționarea scriitorilor. În consecință, Woody a plecat la Hollywood fără Harlene pentru a se alătura grupului de scriitori pentru Ora Comediei Colgate. Liderul grupului, Danny, era fratele mai mare al scriitorului Neil Simon. Mai târziu, Woody Allen va spune că tot ce a învățat despre comedie, a învățat de la Danny Simon.
Din 1960 și până în 1968 Woody a lucrat ca actor comic , devenind mai cunoscut ca oricând în trecut. Dacă în 1960 câștiga doar 75$ pe săptămână, în 1964 devenise deja un actor afirmat, solicitat pentru spectacole în întreaga țară, și câștiga 5.000$ pe săptămână. în această perioadă Woody Allen a realizat trei albume : Woody Allen, Woody Allen Volume 2 și The Third Woody Allen Album. În 1964, Woody și-a făcut debutul în industria cinematografică, fiind angajat ca scenarist pentru What´s New Pussycat.

 Surse : ro.wikipedia.org  cinemagia.ro

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 − 1 =

− 1 = 1

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum este corect – “costum de haine” sau “costum”? Structura …
Corespondenta la redactie