Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Ce amenzi are de plătit Societatea Ecosal Servicii Oltenița? Cum a preluat firma Iridex activele și pasivele Ecosal?

Societatea de Salubrizare Ecosal Servicii a fost concesionată pentru o perioadă nedeterminată unei societăți din județul Constanța, Iridex.


Ultimele informații cu tot cu calcule ne fac să credem că Petrică Țone nu a știut cum să mai scape de bubele strânse într-o societate, care s-a dovedit a fi în cele din urmă ineficientă. Asta s-a lămurit după minciunile cu picioare scurte, după laudele ce nu au contenit luni în șir de când PSD a preluat puterea la Oltenița, dar mai ales pe timpul celor doi directori aduși la conducerea societății de primarul Țone: Ion Pițoi și Gheorghe Matei.
Un proiect european în managementul deșeurilor a fost îngropat în stilul specific PSD-ului, ca și cum nici nu ar fi existat. Este binecunoscut faptul că Țone nu a accesat niciun proiect european de când a dobândit funcția administrativă, de ce ar fi păstrat unul rămas moștenire de la vechea administrație, cu tot cu mașini de gunoi?
Într-unul dintre articolele noastre apărute la rubrica ”Întrebarea alegătorului”, am cerut autorității locale și conducerii Ecosal, respectiv lui Petrică Țone și lui Gheorghe Matei, să ne răspundă punctual dacă societatea a fost amendată cu 38.000 de RON de Curtea de Conturi și dacă da, care au fost cauzele. Alegătorii trebuie să știe dacă, în noianul de greșeli contabile și de management de pe urma cărora a venit amenda, intră sau nu și contabilitatea echipei de fotbal din Oltenița, cu susținătorii electorali ai lui Țone. Încă nu am primit răspuns pe nicio undă, nici în cea media virtuală, nici în cea stradală de băi de mulțime de weekend.Gunoiul în schimb mustește aproape peste tot în oraș sau la margine.

Gunoi în Zona Stadionului

Platforma Gunoi

Între timp, Ecosal a mai primit niște amenzi, despre care nu avem detalii. Vara aceasta, comisarii Gărzii de Mediu, în urma unor sesizări și plângeri de nerespectare a regimului de deșeuri, au sancționat firma de salubrizare, adică indirect spre direct Primăria Oltenița, căci știm povestea cu capul peștelui.


”Prezentul control se efectuează ca urmare a revenirii la sesizarea înregistrată la Garda Națională de Mediu-Comisariatul General cu nr. 245/CRP/21.03.2017 și direcționată spre soluționare Comisariatului Județean Călărași al Gărzii Naționale de Mediu, înregistrată cu nr. 20/S/22.03.2017, cu privire la faptul că la o distanță de cca 100-200 m față de locuințele locatarilor străzii 23 Aprilie, se află o groapă de gunoi neautorizată (GNM-CG nr. înregistrare 245/CRP/13.07.2017 și GNM-SCJ Călărași nr. 63/S/19.07.2017)” se arată în Nota de constatare a Gărzii de Mediu.
Comisarii instituției au verificat zona și au constatat depozitări necontrolate de deșeuri de tip menajer, gunoi de grajd și deșeuri din construcții și demolări. La controlul anterior, comisarii Gărzii de Mediu au stabilit niște măsuri pe care responsabilii trebuiau să le respecte. Cu toate acestea, cei care, potrivit situațiilor create, nu au vreo lege în acest oraș decât cea a propriilor dorințe și impulsuri, legea personală în instituții publice transformate în moșii private și printre oltenițenii luați de val cu minciuni și mite electorale din banii noștri, au fost luați de comisari pe nepregătite și negândite.
Astfel, s-au constatat ”depozitări suplimentare de deșeuri menajere, gunoi de grajd, deșeuri de construcții și demolări ”pe amplasamentul care aparține, potrivit documentului Gărzii de Mediu, Unității Administrativ Teritoriale a Municipiului Oltenița. La intrarea pe acest amplasament există montate barieră și panouri indicatoare pentru interzicerea accesului depozitării deșeurilor.


De asemenea, comisarii Gărzii de Mediu au surprins la data și ora controlului acestora un autocamion cu nr. de înmatriculare CL 14 PMO, aparținând SC Ecosal Servicii Oltenița, încărcat cu deșeuri ce erau abandonate în acel loc.

Ce amendă ați mai primit în afară de cea dată de Curtea de Conturi, domnilor Petrică Țone și Gheorghe Matei?
Ce se întâmplă acum, după ce Ecosal a fost preluată de Iridex prin concesiune, firma din Constanța o va prelua cu amenzi și eventual datorii, ori acestea vor fi plătite de cei în culpă?
La una dintre ședințele de Consiliu Local s-a votat în gașcă, cu excepția a trei sau patru consilieri locali, ca mașinile firmei de salubrizare, autoutilitare, autocamioane, etc să fie preluate de firma constănțeană. Cum vor fi prealuate, ori acestea să fie contravaloarea amenzilor primite de Ecosal Servicii  în mandatul lui Petrică Țone?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 − thirteen =

+ 72 = 78

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Sensul şi originea expresiei “Patul lui Procust” În cultura română, …
Corespondenta la redactie