Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Cod galben de ploi torenţiale, vijelii şi grindină

Administraţia Naţională de Meteorologie  (ANM) a emis o atenţionare cod galben de ploi torenţiale, vijelii şi grindină, valabil pentru mai multe judeţe din ţară.

Capitala şi 39 de judeţe au intrat sub cod galben de ploi torenţiale şi vijelii, până la ora 23.00. Iar în noapte de luni spre marţi, 18 judeţe rămân sub  avertizarea de cod galben de instabilitate atmosferică.
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de cod galben de ploi torenţiale, vijelii şi grindină, valabilă, luni, de la ora 10.00 până la ora 22.00, în mai multe judeţe din ţară. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a ţării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp. Luni, 17 iunie, disconfortul termic va fi ridicat în orele amiezii, pe arii relativ extinse în regiunile sudice, estice şi local în cele centrale, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi.

În intervalul 12.00-23.00, instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se va manifesta prin averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi pe arii restrânse 40…60 l/mp. Vremea mâine În intervalul 17 iunie, ora 23.00 până în 18 iunie, ora 23.00, se va menţine codul galben de ploi torenţiale, vijelii şi grindină în Moldova, nordul şi vestul Munteniei precum şi în Oltenia. Se vor observa averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi posibil grindină. Cantităţile de apă vor depăşi, în intervale scurte de timp sau prin acumulare 25 l/mp şi izolat 50 l/mp.

 

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Primarul vrea, consilierii ridică mâna: Pentru echipa de fotbal șase miliarde pe an, pentru elevii oltenițeni burse de câțiva lei

2 octombrie 2019

Primarul vrea, consilierii ridică mâna: Pentru echipa de fotbal șase miliarde pe an, pentru elevii oltenițeni burse de câțiva lei

Laura Suzeanu Primarul Petrică Țone este în continuare generos cu echipa de fotbal din spatele Asociației Club Sportiv Municipal Oltenița. Este generos, dar pe banii oltenițenilor, în timp ce profesorii care se mai încumetă să organizeze activități școlare, caută surse externe pentru premii și diplome. Deși jucătorii provin din alte zone, altele decât Oltenița, din bugetul local vor pleca din nou 150.

Corespondenta la redactie