Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Colegiul Național „Neagoe Basarab” Oltenița a obținut acreditarea Erasmus+ în domeniul formării VET

Colegiul Național „Neagoe Basarab” Oltenița a obținut acreditarea Erasmus+ în domeniul formării VET (informatică), alături de alte 126 unități de învățământ din România.
Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale a publicat zilele acestea rezultatele selecției pentru candidaturile depuse în vederea obținerii calității de școală acreditată Erasmus+.
Acreditarea reprezintă instrumentul prin care instituțiile și organizațiile care activează în domeniul educației pot participa într-un mod continuu la viitorul program Erasmus+ 2021-2027, oferindu-le acces anual simplificat la finanțare, explică într-o postare pe facebook profesor Marian Ursu, director al Colegiului ”Neagoe Basarab”.
Astfel, oricare elev al colegiului de la specializarea matematică-informatică va putea participa la stagii de pregătire practică în diferite țări europene, în următorii 5 ani. ”În așteptarea apelului de proiecte din acest an, deja am inițiat dialoguri cu parteneri din Italia, Spania, Germania. Colegiul ”Neagoe Basarab” este singura școală din județul Călărași acreditată pe acest domeniu Erasmus+.” punctează prof. Ursu. Instituția de învățământ liceal este acreditată pentru două proiecte: ”În acest moment, Colegiul Național „Neagoe Basarab” Oltenița derulează două proiecte Erasmus+,„Viitori informaticieni pentru Europa digitală” – INFOED – 2019-1-RO01-KA102-062448 și „Stagii europene de practică în domeniul roboticii” – INFOROBOTICS – 2020-1-RO01-KA102-079344, care implică mobilitatea a 63 de elevi pentru realizarea de stagii de practică în Spania, în domeniul informaticii. Mulțumim profesorilor care compun echipa de proiecte educaționale din școală, condusă de Daniel Anghel, pentru această reușită deosebită!” încheie Marian Ursu.
Daniel Anghel este profesor de geografie în cadrul Colegiului Național ”Neagoe Basarab” Oltenița.
Acesta a coordonat de curând un proiect extrem de interesant, în parteneriat cu Enel Romania, cu facilitarea coordonatorului Play Energy. Proiectul semnat de 7 elevi ai Colegiului a arătat cum se poate crea energie din apă de ploaie și sare, echipa prezentând invenția în cadrul unui concurs ce a avut ca temă energia regenerabilă, desfășurat în Italia. Ştefan Bobeică, Andrei Mihăilă, Andrei Dumitrescu, Ştefan Barbu, Sorana Baltac, Alexandru Dicu, Gabriela Mihăilă sunt cei 7 elevi inventatori Play Energy.
Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie