Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Colegiul Național „Neagoe Basarab” Oltenița a obținut acreditarea Erasmus+ în domeniul formării VET

Colegiul Național „Neagoe Basarab” Oltenița a obținut acreditarea Erasmus+ în domeniul formării VET (informatică), alături de alte 126 unități de învățământ din România.
Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale a publicat zilele acestea rezultatele selecției pentru candidaturile depuse în vederea obținerii calității de școală acreditată Erasmus+.
Acreditarea reprezintă instrumentul prin care instituțiile și organizațiile care activează în domeniul educației pot participa într-un mod continuu la viitorul program Erasmus+ 2021-2027, oferindu-le acces anual simplificat la finanțare, explică într-o postare pe facebook profesor Marian Ursu, director al Colegiului ”Neagoe Basarab”.
Astfel, oricare elev al colegiului de la specializarea matematică-informatică va putea participa la stagii de pregătire practică în diferite țări europene, în următorii 5 ani. ”În așteptarea apelului de proiecte din acest an, deja am inițiat dialoguri cu parteneri din Italia, Spania, Germania. Colegiul ”Neagoe Basarab” este singura școală din județul Călărași acreditată pe acest domeniu Erasmus+.” punctează prof. Ursu. Instituția de învățământ liceal este acreditată pentru două proiecte: ”În acest moment, Colegiul Național „Neagoe Basarab” Oltenița derulează două proiecte Erasmus+,„Viitori informaticieni pentru Europa digitală” – INFOED – 2019-1-RO01-KA102-062448 și „Stagii europene de practică în domeniul roboticii” – INFOROBOTICS – 2020-1-RO01-KA102-079344, care implică mobilitatea a 63 de elevi pentru realizarea de stagii de practică în Spania, în domeniul informaticii. Mulțumim profesorilor care compun echipa de proiecte educaționale din școală, condusă de Daniel Anghel, pentru această reușită deosebită!” încheie Marian Ursu.
Daniel Anghel este profesor de geografie în cadrul Colegiului Național ”Neagoe Basarab” Oltenița.
Acesta a coordonat de curând un proiect extrem de interesant, în parteneriat cu Enel Romania, cu facilitarea coordonatorului Play Energy. Proiectul semnat de 7 elevi ai Colegiului a arătat cum se poate crea energie din apă de ploaie și sare, echipa prezentând invenția în cadrul unui concurs ce a avut ca temă energia regenerabilă, desfășurat în Italia. Ştefan Bobeică, Andrei Mihăilă, Andrei Dumitrescu, Ştefan Barbu, Sorana Baltac, Alexandru Dicu, Gabriela Mihăilă sunt cei 7 elevi inventatori Play Energy.
Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Sensul şi originea expresiei “Patul lui Procust” În cultura română, …
Corespondenta la redactie