Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Concert extraordinar în memoria Laurei Stoica

Consiliul Județean Dâmbovița, prin Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa, organizează, sâmbătă, 6 octombrie, un concert extraordinar „In memoriam Laura Stoica”. Evenimentul are lor la Teatrul ,, Tony Bulandra’’ din Târgoviște, începând cu ora 18.00.

Mai concertează nume grele din industria muzicală românească. Este vorba de Horia Brenciu, Aurelian Temișan, Andreea Avarvari (AVA), Eliza Manda, Bianca Sumanariu, Elianne și Vera Lascu. De asemenea, Orchestra Simfonică ‘’Muntenia’’ a Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa, dirijată de maestrul Daniel Jinga, va realiza acompaniamentul spectacolului.

„Mă bucur să vă anunț că, anul acesta, Consiliul Județean, prin Centrul Județean de Cultură Dâmbovița, continuă proiectul început anul trecut, Festivalul – Concurs Naţional „Laura Stoica”…

… Intenția noastră este aceea de a readuce în lumina reflectoarelor atât amintirea iubitei interprete Laura Stoica, dar și tinere talente care aleg drumul mai puțin popular al interpretării unor piese de valoare, a unei muzici necomerciale, care face apel la sentimente şi poate încă să emoționeze”, a spus cu acest prilej Luciana Cristra, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, potrivit targovistelive.ro.

Laura Stoica, pe numele său real Adriana-Laurenția Stoica, s-a născut pe 10 octombrie 1967 și a fost una dintre cele mai apreciate cântărețe din România, considerată drept cea mai importantă solistă rock din țara noastră. Laura s-a lansat în anul 1990 la Festivalul de Muzică Uşoară de la Mamaia. În scurt timp ne-a cucerit pe toți.
După doar un an de la debut a fost aleasă cea mai bună voce pop, iar până la finalul următorului an triumfa pe scena Cerbului de Aur, cu primul său album.


Valoarea sa artistică a fost recunoscută rând pe rând în Austria, Malta, Turcia şi Bulgaria, atrăgând după sine nu mai puţin de 5 turnee internaţionale, între 1991 şi 2003, în Bulgaria, Israel, Malta și Statele Unite.
În anul 1993 a înfiinţat Laura Stoica Band, care a concertat live pe numeroase scene din ţară şi din străinătate, de-a lungul întregii sale cariere bucurându-se de succese remarcabile, indiferent de mediul în care s-a manifestat.

În seara de 9 martie 2006, Laura Stoica se întorcea la Bucureşti, după un concert susţinut în Urziceni. Înainte de localitatea Sineşti, o maşină a intrat pe contrasens şi a lovit în plin autoturismul în care se afla Laura Stoica şi logodnicul ei, Cristian Mărgescu. Impactul a fost extrem de violent, maşina fiind proiectată 20 de metri pe câmp. În acel teribil accident și-au pierdut viața trei suflete, căci Laura Stoica era însărcinată.

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie