Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Alin Gheorghișan a câștigat la show-ul ”Te cunosc de undeva”

Alin Gheorghișan, concurentul de la “Te cunosc de undeva!” care a câștigat ediția de sâmbăta trecută a show-ului cu o extraordinară transformare în Mireille Mathieu, și-a descoperit veleitățile de artist încă din copilărie, când imita prin casă vocile unor mari interpreți, precum Dan Spătaru sau Mirabela Dauer.

Alin Gheorghișan (37 de ani) nu împlinise doi anișori atunci când mama sa, o tânără originară din Fălticeni, l-a abandonat într-un orfelinat din București. Din fericire, nu după mult timp, a fost adoptat de familia Gheorghișan, care l-a crescut ca pe propriul lor fiu și i-au oferit o copilărie fericită, în care nu a dus lipsă de nimic.

Părinții mei adoptivi însă mi-au oferit o viață extraordinară, pe care de multe ori m-am gândit că poate nu o merit”, mai spuneAlin Gheorghișan. De asemenea, domnul și doamna Gheorghișan și-au încurajat fiul să se îndrepte spre o carieră artistică. Mai ales că tatăl său adoptiv a cochetat, la rândul său, cu muzica. “Și tatăl meu adoptiv, care a lucrat în domeniul bancar, a cântat la saxofon până în momentul când a hotărât că acest instrument va rămâne pentru el doar un hobby”, a mai declarat Alin după emisiune.
Sâmbăta aceasta, la Antena 1, Alin  Gheorghișan cântă din nou în travesti, căci  urcă pe scena de la “Te cunosc de undeva!” transformat în sofisticata P!nk. Cum vor aprecia jurații Ozana Barabancea, Andreea Bălan, Cristi Iacob și Aurelian Temișan prestația sa artistică, telespectatorii Antenei 1vor afla sâmbătă, 6 octombrie, de la ora 20.00, în cea de-a cincea ediție “Te cunosc de undeva!”, prezentată de Alina Pușcaș și Cosmin Seleși.

Alin Gheorghişan este unul dintre puţinii români aplaudaţi vreodată de publicul newyorkez, pe scene de pe celebrul bulevard Broadway, unde se află nu mai puţin de 40 de teatre profesioniste. Alin a participat în Statele Unite la un concurs de interpretare jazzistică pentru amatori, în urma căruia a primit un contract pe o perioadă determinată cu mai multe casino-uri ce rulau spectacole săptămânale pe Broadway.
Alin bucură publicul cu rolurile sale din spectacolele de music-hall de la Teatrul de Revistă “Constantin Tănase”.

Foto Fb Alin Gheorghișan

Părinţii au fost cei care l-au ajutat să evolueze ca om, însă deciziile privind cariera i-au aparţinut, povesteşte Alin Gheorghişan presei. “Am crescut într-un oraşel de pe malul Dunării situat la 60 de km de Bucureşti, într-o familie pasionată de frumos, arta şi cultură, în care tatăl mi-a deschis acest minunat univers al muzicii, prin pasiunea sa şi nenumăratele interpretari la saxofon, în serile de vară. Mama în schimb a încercat să îmi insufle dragostea pentru sport sau pentru arta aviaţiei. În ceea ce mă priveşte cred că liberul arbitru m-a îndrumat către scenă, fără a fi nevoit să îmi clădesc această pasiune din dorinţa altcuiva”.
“În adolescenţă am studiat – pentru perfecţionare şi acurateţe muzicală – cu o profesoară atipică pentru acea vreme dar extrem de talentată, Camelia Dragu, şi din a cărei mână au ieşit multe voci caştigătoare de trofee, dar şi cu anumiţi compozitori de marcă, de a căror atenţie m-am bucurat şi am luptat pentru a o merita… Ion Cristinoiu, Dan Dimitriu, Cornel Fugaru, Horia Moculescu…”

Foto Fb Alin Gheorghișan

În perioada 2003 – 2007, Alin Gheorghişan a jucat în spectacole pentru copii la Teatrul Excelsior, a colaborat cu Teatrul Foarte Mic şi cu Teatrul Nottara. A primit numeroase premii pentru talentul său actoricesc, dar și pentru calităţile vocale impresionante. Rolul Rică Venturiano din “O noapte furtunoasă” i-a adus prima recunoaştere, Premiul ”Păcală” pentru cel mai bun tânăr actor.
Alin a câştigat în 2005 trofeul Festivalului George Grigoriu din Brăila, care la acea vreme se numea Lotca de Aur.

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie