Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Bilanț mulțumitor și invitație la mișcare/600 de participanți s-au bucurat de #BeActive

Elisabeta Genoa

Săptămâna Europeană a Sportului Școlar (SES) ca și Ziua Europeană a Sportului s-au încheiat în mulțumirea organizatorilor, satisfacțiile copiilor și părinților constituind altă parte frumoasă a evenimentelor sportive. În cadrul SES s-au desfășurat luna trecută mai multe activități în Oltenița și zonele apropiate orașului de la mal de Dunăre: ciclism, orientare sportivă, minihandbal, zumba, rugby-tag.


Ziua Sportului Școlar a reunit elevii de la Liceele ”Neagoe Basarab” și ”Nicolae Bălcescu” din Oltenița, de la Școlile Spiru Haret Oltenița, Constantin Teodorescu Șoldanu, Gheorghe Manu din Budești, împreună cu micuții de la Grădinița cu Program Prelungit nr. 2. ”Planul pe care l-am propus a reușit cred eu. Cel puțin când vorbesc despre mulțumirea sufletească cu privire la prezență și la interesul copiilor când organizăm mai multe concursuri pe diferite sporturi. Mulțumesc copiilor și părinților, colaboratorilor mei, partenerilor cu care am reușit să realizăm o echipă mare. Mulțumesc Dunăre.EDU și Daphnes Oltenița. Mulțumesc Direcției Județene Sportul pentru Toți.” declară Cristiana Drăgan.


Aceasta nu uită să reamintească tuturor cât de importantă este mișcarea și ce beneficii aduce organismului uman. ”Un pericol mare în curmarea mișcării este calculatorul. De aceea, este important să-i atragem pe copii cu astfel de activități. Tehnologia în acest secol al vitezei este dușmanul educației fizice, al sportului în general. Riscul la obezitate și sedentarism al tinerilor este mare. Trebuie să îi convingem că un cult al mișcării îi ferește de pericolele ce pot apărea de la lipsa de mișcare. În timpul orei de educaţie fizică se fac foarte multe exerciţii de corectări de vicii de postură, care nu se fac la alte discipline în școală. De aceea cred că sunt necesare nu doar activități ca cele din luna septembrie, dar este nevoie de mai multe ore de sport. Mișcarea și practicarea unui sport au un rol important în aspectul fizic și oferă optimism, stări de bine, iar la nivel cerebral se produc descărcări de endorfine. Ele produc stări de bucurie și de pozitivism.” explică profesoara de sport.


În România, pentru Săptămâna Europeană a Sportului Școlar (SES) s-au înscris 29 de județe și municipiul București. Deschiderea a avut loc la Viena pe 23 septembrie, iar închiderea pe 30 septembrie. Ziua Europeană a Sportului Școlar (ZESS) a fost coordonată de Federația Sportului Școlar și Universitar (FSSU) Ungaria, iar în Romania de Federația Română Sportul pentru Toți, coordonator fiind vicepreședinte FRSPT Mihai Androhovici.
La acțiunile organizate de Cristiana Drăgan au participat 600 de elevi.

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Abuz de putere sau atac de stânga? Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari suspendate din ALDE Oltenița

2 februarie 2019

Abuz de putere sau atac de stânga? Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari suspendate din ALDE Oltenița

Consilierele Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari au primit lovituri de stânga. Nu este vorba de un film cu pugiliști în ring, ar fi fost fair play, ci de un film rupt din realitatea actuală: mutări de interese și jocuri de culise.

Corespondenta la redactie