Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Cum este corect – ghișeuri sau ghişee?

La cum se rezolvă problemele în administratia publică românească, e aproape sigur că fiecare dintre noi La Ghiseuam avut sau avem treabă la mai multe dintre spaţiile special amenajate în uşa, în peretele sau în interiorul unui birou, prin care publicul poate lua contact direct cu funcţionarii unei instituţii (DEX).
Am auzit de multe ori, dar şi o simplă căutare pe Google arată că mulţi vorbitori de limba română ezită în alegerea corectă a formei de plural a substantivului din titlul articolului – ghișeuri sau ghişee?

Carti AripiCuvântul ghişeu este un împrumut din limba franceză – fr. guichet – şi singura formă corectă de plural este ghişee.
Aşadar, se va spune corect, de exemplu: Pentru a-mi achita facturile, a trebuit să stau la rând, la mai multe ghişee.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twenty + seven =

49 − = 46

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Abuz de putere sau atac de stânga? Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari suspendate din ALDE Oltenița

2 februarie 2019

Abuz de putere sau atac de stânga? Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari suspendate din ALDE Oltenița

Consilierele Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari au primit lovituri de stânga. Nu este vorba de un film cu pugiliști în ring, ar fi fost fair play, ci de un film rupt din realitatea actuală: mutări de interese și jocuri de culise.

Corespondenta la redactie