Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Cum vad eu lucrurile: daca vrei curcubeul, trebuie sa te lupti cu ploaia.

 • Cum vad eu lucrurile: daca vrei curcubeul, trebuie sa te lupti cu ploaia.
 • Nu putem direcționa vântul, însă putem ajusta pânzele corabiei.
 • Dacă te simţi jos, nu dispera. Soarele apune în fiecare seară, dar răsare mereu a doua zi. Cu alte cuvinte, dacă vrei să ai parte de curcubeu, trebuie să suporţi ploaia.
 • Află cine eşti… şi fă-o dinadins.
 • Ei da, flirtez. Nu sunt nici oarbă, nici moartă.
 • Aţi fi surprinşi să aflaţi cât mă costă să arăt aşa de ieftin.
 • Slăbiciunile mele au fost întotdeauna mâncarea şi bărbaţii; exact în această ordine.
 • Sunt un vampir energetic. Absorb energia fiecărei persoane. Dar o pot da și înapoi.
 • Mi-am folosit feminitatea și sexualitatea ca armă și unealtă…dar tocmai asta este ceva natural.
 • Fiecare dietă pe care am abandonat-o a fost din cauza cartofilor și a diferitelor sucuri.
 • Am urât școala. Chiar și astăzi, când văd un autobuz de școală, mă deprimă.
 • Dacă îți plac preparate old fashion din Sud, atunci da, sunt o bună bucătăreasă. Specialitățile mele sunt găluștele din pui și salata bine amestecată.
 • Nimeni nu poate face destui bani pentru câte rude sărace ar fi. Cineva are un copil bolnav, altcineva are nevoie de o operație, cineva nu a făcut asta, altcineva nu a înțeles asta. Sau de a oferi tuturor copiilor o mașină după absolvire.
 • Melodiile mele sunt ușa fiecărui vis pe care l-am avut și a fiecărui succes pe care l-am obținut.
 • Furtunile fac copacii să prindă rădăcini cât mai adânci.
 • Cred că păcatul și răul sunt partea negativă din tine și cred că totul este ca o baterie : poți să atingi partea negativă sau cea pozitivă pentru a fi o persoană completă.
 • Îmi doresc să merg și iar să merg iar apoi să cad moartă în mijlocul a ceea ce îmi place să fac. Iar dacă acest lucru nu se întâmplă, dacă ajung într-un scaun cu rotile, cel puțin voi avea pantofi cu toc mai departe.
 Dolly Parton

A cucerit de-a lungul anilor cu talentul și cu frumusețea sa, fiind una dintre cele mai iubite și apreciate Dolly Partonactrițe și cântărețe americane, ce a demonstrat încă de la început că își dorește să ajungă foarte cunoscută și foarte sus, ceea ce s-a și întâmplat odată cu trecerea anilor. Este cântăreață, multi-instrumentistă, actriță, autoare, femeie de afaceri și filantroapă. Munca sa artistică cea mai cunoscută a fost în domeniul muzicii country, o femeie care știe ce vrea și care a reușit mereu tot ce și-a propus, lansând multe albume ce au avut foarte mult succes.
Dolly Rebecca Parton s-a născut la 19 ianuarie 1946 într-o zonă rurală a comitatului Sevier, statul Tennessee, în familia lui Robert Lee Parton, un fermier care cultiva tutun, și a soției sale, Avie Lee, fiind al patrulea copil din cei 12. O famile numeroasă și săracă, cum avea să descrie la un moment dat artista: “Eram săraci lipiți pământului”. Plata doctorului pentru nașterea ei fusese de un sac de fulgi de ovăz. Despre această situație precară Dolly a cântat în primele ei melodii. Familia își ducea traiul într-o cabană cu o singură încăpere, departe de restul lumii, într-o zonă predominant penticostală.
Dolly Parton la TinereteÎn primele sale cântece, muziciana a descris sărăcia lucie a familiei sale. Câteva dintre aceste melodii sunt “Coat of Many Colors” și “In the Good Old Days (When Times Were Bad)”. Familia locuia departe de orice așezare umană, într-o cabană, având doar o singură încăpere, la nord de Greenbrier Valley din lanțul montan Great Smoky Mountains, o zonă predominant penticostală. Muzica a jucat un rol însemnat în viața sa întrucât unul din bunicii săi a fost preot penticostal (așa numit “a holy-roller” preacher). Multe din primele sale preformanțe au fost în biserică, împreună cu familia sa. Frații și surorile sale sunt, Willadeene (născută în 1940), David (născut în 1942), Coy Denver (născut în 1943), Bobby Lee (născut în 1948), Stella (născută în 1949), Cassie (născută în 1951), Randel (născut în 1953), Larry Gerald (născut în 1 iulie 1955 – decedat în 6 iulie 1955), Floyd și Freida (gemeni, născuți în 1957) și Rachel (născută în 1959).
La vârstă de 12 ani, Dolly Parton își face debutul la tv, apărând pe postul de televiziune Knoxville tv, iar după ce absolvă liceul din Tennessee, se mută în Nashville pentru a începe o carieră de cântăreață country. Asta se întâmpla în 1964, iar în prima zi în Nashville îl cunoaște pe cel care avea să-i devină soț doi ani mai târziu,  Carl Dean. A fost dragoste la prima vedere. Cei doi s-au căsătorit când Parton aveaDolly Parton numai 20 de ani. Dincolo de calitățile sale vocale, personalitatea Dolly Parton s-a remarcat încă de la început ca fiind o fire șarmantă, telegenică, amuzantă, feminină, cunoscută pentru bustul său generos, fapt pentru care publicul a plăcut-o.  În 1967 Dolly i-a atras atenția prezentatorului tv, Porter Wagoner, care a angajat-o să apară în emisiunea sa,€”The Porter Wagoner Show”.
Dolly a rămas la emisiune timp de 7 ani, duetele lor au devenit faimoase, numai că în timp faima ei a umbrit-o pe a lui Porter, așa că artista a hotărât să meargă mai departe pe cont propriu, obținând propria emisiune, a€œDolly. Emisiunea avea formatul unui talk-show cu numeroși invitați, precum Emmylou Harris, Linda Ronstadt, Karen Black si Kenny Rogers.

Cu toate ca a fost un succes real, acest show nu a avut decât un singur sezon.  În 1971 Parton a lansat albumul Joshua. În același an a lansat și Coat of Many Colors, iar în 1974- albumul Jolene, care a reprezentat cel mai mare succes al său, atât în SUA, cât și în Canada, iar single-ul cu același nume a fost nr 1, conform publicației Hot Country Songs.  În 2004 Jolene a fost recunoscută de către revista Rolling Stone drept una dintre cele mai bune piese ale tuturor timpurilor.
Debutul în lumea filmului și l-a făcut în 1980, în Nine to five pentru care a primit o nominalizare la Oscar, dar și pentru premiul Grammy la categoriile „€œBest country song” și „Best female country vocal performance” pentru melodia Nine to five. Și mai multă celebritate i-au adus aparițiile sale în The best little whorehouse și œProvocarea, cu melodia Tennessee homesick blues.
Dolly_Parton_În 1992 a urmat un moment istoric. Cântăreața Whitney Houston a transformat melodia lui Dolly Parton, I Will Always Love You, într-unul dintre cele mai vândute single-uri ale tuturor timpurilor, inclus în coloana sonoră a filmului The Bodyguard. Unul dintre acele exemple în care cover-ul sună mai bine decât originalul, bineînțeles, și datorită vocii lui Houston.
Dolly Parton a scris peste 3.000 melodii și a vândut peste 100 de millioane de discuri. A primit o stea pe Hollywood Walk of Fame și încă una în Nashville Star Walk.

Povestea ei de dragoste pare să fie ruptă dintr-un film sau, mai mult decât atât, pentru că viața bate filmul. În 2014 revista National Enquirer aruncă bomba: Dolly Parton a început pregătirile pentru nunta cu Judy Ogle (68 de ani), alături de care trăieşte o frumoasă poveste de dragoste de aproape 40 de ani. Cele două s-au îndrăgit încă din clasa a treia. Însă, în ciuda evidenţelor, Dolly (68 de ani) a negat în repetate rânduri că ar fi făcut vreodată dragoste cu Judy. „Din păcate, nu o poate lua de soţie cu acte în regulă pentru că este măritată de 48 de ani cu Carl Dean. Acesta nu e deloc deranjat de relaţia pe careDolly Parton and Carl Thomas Dean o are Dolly. Evenimentul va avea loc la casa lui Dolly Parton din Sevierville, Tennessee. Luna de miere o vor petrece în Caraibe”, a declarat un apropiat pentru revista americană.
Dolly Parton a dezvăluit secretul corpului sau perfect. “Dacă ai vârsta mea, trebuie să faci ce trebuie să faci, mai ales dacă ești în fața camerei de filmat. Nu mă voi opri atât timp cât trăiesc”, a declarat vedeta aproape septuagenară. Actrița, care a suferit mai multe intervenții estetice, e căsătorită de 50 de ani cu același bărbat, Carl Dean, curând urmând să-și reînnoiască jurămintele, după cum a declarat ea pentru Daily Mirror. Soțul ei, însă, nu a întovărășit-o la niciun eveniment monden și nici nu a mers vreodată în turneu, preferând să rămână la ferma familiei, în Tennessee. Cât despre Dolly Parton, și la această vârstă e plecată în turneu.

Dolly PartonSolista se poate lăuda cu un corp de invidiat, chiar în comparație cu femei mult mai tinere decât ea. Acest fapt se datorează, în primul rând, regimului alimentar slab în carbohidrați pe care vedeta îl respectă de ani buni, scrie Teen Problem.
Pentru a nu-și deregla metabolismul și pentru a putea respecta în continuare regimul său, Dolly Parton se delectează în weekend cu tot ce îi poftește inima.
“Când ești înalt de doar 1,53 cm, trebuie să fii extrem de atent la ceea ce mănânci, pentru că poți acumula cu ușurință kilograme în plus, iar la un om scund acest lucru se observă imediat. De multă vreme țin un regim slab în carbohidrați, 5 zile pe săptămână, iar în celelalte două mă răsfăț cu substanțele nutritive de care am nevoie. Și, bineînțeles, de Ziua Recunoștinței și de Crăciun nu mai țin cont de niciun regim alimentar”, a dezvăluit solista într-un interviu.

Surse:
brainquote.com
ro.wikipedia.com
ziare.com
youtube.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three + two =

+ 56 = 61

Editorial
 • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

  Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

  “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

 • Pastila de gramatică

  Pastila de gramatică

  Cum este corect – “costum de haine” sau “costum”? Structura …
Corespondenta la redactie