Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Cunoaşterea este cea mai democratică sursă de putere.

Cunoaşterea este cea mai democratică sursă de putere.

Trebuie să vă gândiţi la “lucrurile măreţe” în timp ce faceţi lucruri mărunte, pentru ca ele să se îndrepte spre făgaşul dorit.

Analfabeţii secolului XXI nu vor fi cei care nu ştiu să scrie şi să citească, ci aceia care nu pot învăţa, dezvăţa şi reînvăţa.

Lumea în care pătrundem cu paşi mari este atât de diferită de experienţa noastră trecută, încât trebuie să admitem că toate speculaţiile noastre psihologice sunt foarte nesigure. Este absolut clar că forţe puternice acţionează convergent asupra caracterului nostru social.

Pentru prima dată o civilizaţie consumă din capitalul naturii, în loc să trăiască din dobânzile pe care le dădea acest capital.

Nu există o cale uşoară de a trata această creştere năvalnică, acest cancer al istoriei. Nu există un leac magic pentru a vindeca boala fără precedent pe care o poartă pe urmele sale: şocul viitorului.

Nu am încredere în oamenii care îşi închipuie că dispun deja de răspunsuri într-un moment când noi abia încercăm să formulăm nişte întrebări.

Prinşi într-un sistem de învăţământ dornic să-i transforme în anacronisme vii, studenţii de astăzi au tot dreptul să se revolte.

Pedagogia de mâine va recomanda o copilărie mai structurată şi mai exigentă. Părinţii vor fi mai puţin îngăduitori.

Marele motor zgomotos al schimbării este tehnologia.

Învaţă, dezvaţă, reînvaţă!

În condiţii de penurie, oamenii se luptă pentru a-şi putea satisface nevoile materiale imediate.

Agricultura este baza iniţială a civilizaţiei.

Schimbările din viaţă ajută viitorul să ne invadeze prezentul.

Învăţământul de masă a fost mecanismul ingenios construit de industrialism pentru a produce tipul de adulţi de care avea nevoie.

Sistemele tehnologice şi informatice fac posibilă activarea forţei de muncă de acasă prin intermediul conectării la telecomunicaţiile computerizate.

O femeie va cumpăra un embion minuscul, pe care îl va duce la medicul său spre a şi-l implanta în uterul său, ca şi cum acesta ar fi fost conceput în propriul său corp.

Una dintre cele mai fantastice posibilităţi este faptul că omul va fi capabil să reproducă copii de carbon biologic ale lui însuşi.

Oamenii viitorului vor suferi nu din cauza lipsei posibilităţilor de a alege, ci din cauza abundenţei paralizante a acestora. Aceştia pot cu uşurinţă să devină victime ciudatei dileme super-industriale: abundenţa oportunităţilor.

Alvin Toffler

Pentru mai mult de patru decenii a fost una dintre cele mai influente și bine cunoscute voci din domeniul afacerilor și din cel intelectual. Odată cu publicarea primei sale lucrări Șocul viitorului, Toffler a creat o nouă disciplină, futurologia, prin studiul schimbării și impactul acesteia asupra afacerilor și culturii. Acesta are un deosebit dar pentru definirea forțelor și tendințelor ce ne modelează viitorul în economia actuală bazată pe informații. În afară de Șocul viitorului și Al treilea val, Alvin și Heidi Toffler (soția și partenera intelectuală a acestuia de 51 de ani) au scris și alte cărți printre care se numără Război și antirăzboiPuterea în mișcare și, recent, Crearea unei noi civilizații.
Alvin Toffler s-a născut la , în New York, SUA. Ideile lansate în opera deosebit de voluminoasă rămân în patrimoniul umanităţii şi după ce mormântul îi va fi şters de pe faţa pământului. Trecutul omenirii era prezentat foarte simplu, prin existenţa a trei valuri de civilizaţii. Primul Val era reprezentat de agricultori, adică de comunităţi ce se mulţumeau relativ cu puţin. Al Doilea Val a însemnat o societate industrializată, a producţiei de masă, care luptă permanent pentru noi pieţe de desfacere, lupta fiind dusă cu reclama sau cu mitraliera şi unde mila faţă de agricultori rămâne bună doar de faţadă, prin campaniile electorale sau la televizor.
Războiul a trecut de la folosirea maselor de militari la utilizarea în masă şi masată a maşinilor. Nu există milă nici pentru mediu, exploatarea sălbatică a solului şi subsolului fiind împinsă la extrem. Economia Chinei comuniste de astăzi este un exemplu perfect în acest sens, prin cele peste trei miliarde de tone de cărbune arse în fiecare an şi prin supraproducţia de oţel şi ciment. Al Treilea Val a pornit din SUA şi Occident şi înseamnă renunţarea la producţiile de mare serie sau la mărfurile cu valoare redusă. Mastodonţii epocii comuniste dispar treptat sau mai livrează materii prime pentru fabricile de generaţiei nouă, cu un număr redus de angajaţi.
Fabricile cu producţie de serie sunt împinse treptat spre ţările cu forţă de muncă ieftină. Acum contează doar tehnologiile de vârf şi de serie mică. Acum au valoare creierele ştiinţifice, inovatoare, şi nu masele de muncitori necalificaţi. Dacă s-ar studia cu atenţie opera lui Alvin Toffler, s-ar constata că fiecare om de pe planetă trebuie să acorde mai multă importanţă perfecţionării intelectuale pe parcursul întregii vieţi.
Oricum, specialistul american observa că sunt regiuni cu viteze deosebite de dezvoltare, cum ar fi Singapore, şi acestea reprezintă motorul progresului pentru întreaga umanitate. Micul stat asiatic a renunţat de multă vreme la producţia de benzină pentru a trece la tehnologiile de vârf, cum ar fi aparatura medicală computerizată. Viitorul aparţine celui de-Al Patrulea Val, unde nanoroboţii şi imprimantele 3 D vor rezolva probleme tehnice imposibile pentru om.

Alvin Toffler si-a anuntat predictiile pentru urmatorii 40 de ani. Scriitorul si futurologul american sustine ca femeile vor ocupa tot mai multe posturi importante, migratia musulmana catre Occident se va amplifica, iar mersul la birou nu va mai fi de actualitate, relateaza AFP, citat de Mediafax.

 • Africa de Sud va beneficia de o crestere economica sustinuta, in timp ce Orientul Apropiat va deveni “un amestec de religii, miscari religioase si etnii”, se afirma in studiul realizat de Toffler Associates, un cabinet de consultanta infiintat de scriitorul si futurologul american de succes Alvin Toffler, autorul celebrului roman “Socul viitorului”, publicat in 1970.
 • Stiinta si tehnologia se vor dezvolta intr-un ritm atat de rapid,incat cei mai multi oameni nu vor putea sa “digere” acest aflux de informatii si vor fi tentati sa se “deconecteze” de la acest ritm de viata mult prea trepidant.
 • Un numar tot mai mare de oameni isi vor cultiva propriile legume si isi vor produce singuri alimentele, pentru a depinde tot mai putin de marii producatori si distribuitori din industria alimentara.
 • Internetul de mare viteza va deveni o veritabila norma in domeniu, iar videoconferintele, devenite deja o practica
 • curenta in zilele noastre, le vor permite angajatilor din viitor sa nu mai mearga la birou si sa lucreze din orice colt din lume.
 • Doar cateva tari vor mai fi considerate in viitor “state politienesti” – in principal Coreea de Nord si Iran.
 • China isi va consolida statutul de putere economica majora, se va alia cu Brazilia si cu India pentru a influenta ratele de schimb ale monedelor, dar si cu Venezuela si cu cateva state africane pentru a-si asigura necesarul energetic.
 • Statele Unite ale Americii vor depinde de China pentru a se aproviziona cu sapte metale rare, indispensabile pentru
 • fabricarea unor bunuri de larg consum, dar si a unor dispozitive si produse specifice, precum radarele, armamentul, instalatiile eoliene si automobilele hibrid.
 • Dezvoltarea unor forme alternative de energie va crea “perdanti intr-o lume post-hidrocarburi”, precum Arabia Saudita, Iran, Irak, cateva state din zona Golfului Persic, dar si Rusia si Venezuela.
 • Crestinismul se va extinde in tarile din emisfera sudica, iar musulmanii vor emigra in numar mare catre tarile din Occident.
 • Schimbarile climatice vor genera o serie de conflicte, iar topirea ghetarilor va conduce la descoperirea unor noi zacaminte minerale si petroliere. Cresterea nivelului apelor marilor si oceanelor va provoca o deplasare masiva a populatiei din zonele de coasta.
 • Fenomenul de imbatranire a populatiei va conduce la cresterea de patru ori pe plan mondial a cheltuielilor totale cu pensiile si cu ingrijirile acordate persoanelor in varsta, iar sistemul american al asigurarilor de sanatate va inceta sa existe
 • in forma sa actuala.
 • Rapiditatea cu care vor fi transmise informatiile va determina omenirea sa intre in era “petabyte-ului”, o unitate de masura, de stocare si de putere informatica superioara deja mult uzitatului gigabyte.

Alvin Toffler este una dintre cele mai influente voci din domeniul afacerilor si din cel intelectual. Odata cu publicarea primei sale lucrari, “Socul viitorului”, Toffler a creat o noua disciplina, futurologia, bazata pe studiul schimbarii si pe impactul pe care aceasta il are asupra afacerilor si culturii. Gratie lui Toffler, futurologia este considerata in prezent stiinta care defineste fortele si tendintele care modeleaza viitorul in economia actuala, bazata pe informatii.
Multe dintre previziunile sale, referitoare la rapiditatea transmiterii de informatii, acceptarea mariajelor homosexuale si accelerarea ritmului de producere a catastrofelor ecologice, s-au adeverit in anii care au urmat.
Toffler a fost un important consultant pentru comunităţile militare şi de spionaj din lume, laureat al Fundaţiei McKinsey pentru contribuţia în literatură şi de asemenea co-preşedinte onorific al Comitetului American privind Dezvoltarea Fondului Naţiunilor Unite pentru Femei. Alvin Toffler deţine diplome onorifice în literatură, drept, ştinţe, şi management de la Universitatea Keio din Japonia.


Surse:
historia.ro
hotnews.ro
autori.citatepedia.ro
youtube.com

 

 

 

Editorial
 • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

  Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

  “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

 • Pastila de gramatică

  Pastila de gramatică

  Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie