Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Cupa Etnic dedicată minorității rome din zonă a adunat peste 80 de elevi din clasele V-VIII

Peste 80 de elevi coordonați de profesorii lor au participat la finalul acestei săptămâni la o competiţie organizată de Asociația Județeană ”Sportul pentru Toți” Călărași, prin profesor Cristiana Drăgan. 

A șaptea ediție a competiției”Cupa Etnic” s-a desfășurat în localitatea Frumușani în sala de sport a școlii, fiind una din acțiunile la care au participat elevi din clasele V-VIII ai minorității rome.

Cupa Etnic 1Cele șase echipe participante au fost : Frumușani, Orăștie, Curcani, Șoldanu, Gălbinași, Budești și Aprozi. ”Această competiţie a fost una din cele mai intensive şi dinamice din acest an, poate și pentru faptul că au participat mai mulți iubitori ai sportului. Am avut parte şi de sprijinul asistenței de Ambulanță căreia îi mulțumim, dar cel mai mult țin să mulțumesc direcțiunii Școlii din Frumușani care ne-a sprijinit în organizarea de activități la Sportul pentru Toți. Mulțumesc colegilor mei prezenți la Frumușani, cu care de altfel am o foarte bună colaborare. Este vorba de Sandu Botea și Alina Paraschiv, profesori de sport la școlile din Gălbinași respectiv Frumușani. Vreau să vă spun că, faţă de anii trecuţi, nivelul acestor competiţii a crescut foarte mult, motiv pentru care au avut loc şi diferite schimbări atât în clasament cât și la organizare. Câștigătorii au fost cei din Budești, pe locul IICupa Etnic 2 s-a situat echipa din Frumușani, iar locul III a revenit elevilor din Gălbinași. Pentru cei interesați de Calendarul competițional le spunem că urmează alte două acțiuni până la finalul anului 2014. În luna noiembrie se va desfășura Concursul <Micul Șahist> iar în luna decembrie vom organiza Cupa Unirii la Fotbal care se află anul acesta la a IX-a ediție.” declară pentru oltenitainfo.ro professor de sport Cristiana Drăgan, președinte al AJSpT Călărași.

Premiile AJSpT din cadrul competiției ”Cupa Etnic” au constat în diplome, cupe, materiale promoționale și afișe.

Asociația Județeană Sportul pentru Toți Călărași și Școla din Frumușani au colaborat la organizarea competiției ”etnice” de fotbal, urmând ca pe viitor să desfășoare și alte activități de anvergură cum a fost aceasta.

Elisabeta Genoa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × two =

8 + 2 =

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Sensul şi originea expresiei “Patul lui Procust” În cultura română, …
Corespondenta la redactie