Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Dacă ai dragoste în tine, poţi să faci muzică până mori.

Dacă ai dragoste în tine, poţi să faci muzică până mori.

Mereu am crezut în dragoste, altfel nu aş fi putut să fac muzică.

Când am venit eu prima dată, pe vremea lui Ceaușescu, nu era aeroport, era… ceva… Mă surprinde în cel mai frumos mod România și mă bucur că această țară s-a dezvoltat atât de bine.

Oh… ce ascultam când eram mică… Mireille Mathieu… Da… asta ascultam când mă întorceam de la școală: Mireille Mathieu, Mireille Mathieu, Mireille Mathieu.

Am fost un copil extrem de energic și dansam prin tot apartamentul, iar părinții mei au spus că trebuie să-mi direcționez această energie în ceva pozitiv. Așa că am început cursurile de balet: în fiecare zi câte 4 ore. Și mi-a plăcut foarte mult pentru că îmi plăcea să dansez și ajunsesem să-mi înnebunesc părinții pentru că făceam… multe piruete

Am început să studiez la chiatară și trebuie să-mi tai mereu unghiile, dar când am împlinit 16 ani am zis că nu vreau să-mi mai tai unghiile. Acesta a fost motivul pentru care am renunțat să mai cânt la chitară: voiam să am unghiile mari.

După 7 ani m-am retras din Arabesque pentru că, din punctul meu de vedere, cântam piese pentru copii, iar eu îmi doream să pătrund în mod profesionist în muzica pop.

Am avut norocul să-l întâlnesc pe Michael Crețu, care a cântat la keyboards în trupa mea, când am susținut un turneu în Japonia. La vremea respectivă aveam 35 de muzicieni în formație.

Dar Michael Crețu era cel mai bun clăpar!

Încerc să cânt mereu despre situații de viață trăite de mine, despre povești de dragoste trăite de mine.
Sandra Ann Lauer (Sandra)
Când începi să studiezi baletul clasic la 5 ani și chitara la 10, chiar dacă ești tentat sau obligat să îți iei câțiva ani de pauză în carieră, realizezi că nu poti sta departe de scena sau studio. Așa se explică experimentele muzicale ale SANDREI, ulterioare despărțirii de Michael Crețu: The Art of Love (2007 ) — care conține compoziții proprii între care se remarcă The Way I Am și All you are zombie, Back to Life ( 2009) — un album cu influențe Latin pop, dance și R&B din care se bucură de succes piesele In a Heartbeat și The Night Is Still Young (ultima realizată în duet cu Thomas Anders de la Modern Talking) și Stay in Touch (2012) — pe care îl consideră ”cel mai aproape de ceea ce simțea când s-a apucat de cântat, la finalul anilor 70”.
Înaintea carierei solo recunoscută acum pe întreg mapamondul, SANDRA a fost vocea principală a Trio-ul disco feminin ARABESQUE, care a cunoscut faima cu precădere în Japonia și Rusia.

După cum, între 1990 și 2001, tot ea a fost fascinanta voce a proiectului ENIGMA, cu 10 hituri în Top-urile din SUA și Anglia. Paradoxal, deși și-a cultivat în toți acești ani statutul de star, SANDRA rămâne una dintre interpretele cele mai populare ale continentului european și nu o dată a depășit vânzările realizate de Madonna în anumite țări ale lumii. Cu peste 30 milioane de albume vândute, SANDRA și-a câștigat destul de confortabil poziția fruntașă în rândul femeilor de succes din Germania.
Sandra Ann Lauer (numele de scenă: SANDRA) a fost numită de foarte multe ori „regina muzicii pop -dance” a anilor 1980 și 1990. Renumele i-a fost adus nu doar de succesul (mai ales) european pe care l-au cunoscut piesele compuse si produse de fostul ei soț, românul Michael Crețu(I’ll Never Be / Maria Magdalena / In the Heat of the Night / Everlasting Love / Secret Land / Hiroshima / Don’t Be Aggressive ), dar și de reacția pozitivă a presei la albumele Into a Secret Land (1988) și Close to Seven (1992).
Sandra Ann Lauer s-a născut la 18 mai 1962, în Saarbrücken (Germania). Începutul carierei se leagă de un post de radio din orașul natal, pentru care a înregistrat piese, pornind cu anul 1974. “Andy mein Freund” s-a numit primul single, un omagiu adus câinelui sau.
În 1978 a înlocuit-o pe una dintre cele trei componente ale trupei Arabesque, trupă care cunoștea deja un important succes în Japonia.

Pe viitorul soț, Michael Crețu, l-a cunoscut cu ocazia unor înregistrări în studioul din Offenburg al cunoscutului producător Frank Farian, unde Crețu era keyboardist. În 1984, formația se destramă, iar Sandra începe o carieră solo. Cu ocazia Anului Nou, în 1984 Michael Crețu îi compune piesa Maria Magdalena, care a reprezentat un veritabil succes în Europa. În scurt timp, ea a realizat numeroase albume. Pe 7 ianuarie 1988, Michael și Sandra s-au căsătorit, o căsnicie care a durat aproape 20 de ani, timp în care Michael i-a fost, totodată, compozitor și producător. Cei doi au

Sandra și Mihai Crețu

Sandra și Olaf Menges

împreună doi copii gemeni. Sandra considera că unul dintre motivele pentru care trebuie să se trezească dimineața este pentru a vedea zâmbetul copiilor săi, Nikita şi Sebastian. Aceștia au în prezent 21 de ani. În 2007 Sandra și Michael s-au despărțit, iar în 2010 Sandra s-a căsătorit cu producătorul muzical Olaf Menges. Din cauza unor neînțelegeri, Sandra a divorțat în vara lui 2014.
După 1992 Sandra s-a dedicat vieții private și creșterii celor doi copii, Nikita și Sebastian, lăsând cariera muzicală pe planul al doilea.

În iulie 1991 a susținut un concert la București, în noiembrie 2008 cântăreața a vizitat din nou România, susținând un concert la Piatra Neamț. De atunci Sandra a mai apărut de două ori în România, când a susținut un concert în decembrie 2013 de revelion la Galați, apoi, pe 2 decembrie 2014 când a susținut un concert la Sala Palatului din București.


Cântăreaţa germană a revenit la Michael Crețu potrivit click.ro, după ce a divorţat de al doilea soţ. Au fost consideraţi un cuplu de vis în anii ‘80, când au lansat hit-urile “(I‘ll Never Be) Maria Magdalena” sau  “In the Heat of the Night”. Întreaga planetă a regretat despărţirea Sandrei de Michael Creţu, creatorul grupului Enigma. Vestea bună e că o prietenă a cântăreţei a dezvăluit că cei doi s-au întâlnit tot mai des în ultimele luni, deşi ea continuă să trăiască în Germania, iar el locuieşte în Ibiza (Spania).


Mihai Crețu a studiat muzica clasică la liceul numărul 2 din București și la Paris, începând din 1968. S-a născut tot pe 18 mai, dar în anul 1957. În perioada 1975 – 1978, a urmat cursurile Academiei de muzică din Frankfurt, obținând licența în muzică.
De formație pianist Crețu a lucrat ca producător și interpret la instrumente cu clape pentru Frank Farian, germanul care s-a aflat în perioada anilor 1970 – 1980, în spatele marilor succese comerciale numite Boney M și Milli Vanilli. Mihai Crețu, cunoscut sub pseudonimul artistic de Curly M.C., a lucrat înaintea proiectului său muzical Enigma cu numeroși producători, muzicieni și artiști, printre care se numără Sandra Crețu, Frank Farian, Boney M, Goombay Dance Band, Peter Cornelius, Manfred “Tissy” Thiers și Mike Oldfield. În timpul rulării proiectului Enigma a colaborat cu alți muzicieni precum sunt Jens Gad, Frank Peterson, David Fairstein, ATB, Jam & Spoon, Peter Ries, Ruth-Ann Boyle și Andru Donalds.


Axat pe producere și aranjament muzical, Crețu lucrează în propriul său studio muzical, numit Studioul A.R.T., situat chiar la reședința personală a cuplului Michael și Sandra Cretu, din insulele Baleare, pe insula Ibiza. A fost patronul casei de muzică A.R.T. Studios din Ibiza, înainte să se mute la o nouă reședință din dealurile Ibizei. Noua lui casă din coasta vestică și romantică a insulei Ibiza este o casă de stil marocan spectaculoasă și a fost ridicată în 9 ani de către Bernd Steber și Gunter Wagner. De asemenea deține un studio de înregistrări foarte modern, care a păstrat numele inițial, din care speră să scoată mai multe albume pe viitor. În anul 1998, Crețu a mai făcut odată echipă cu Jens Gad (în trecut au lucrat împreună la Le Roi Est Mort, Vive Le Roi!) și au lansat albumul The Energy of Sound sub numele Trance Atlantic Airwaves. Crețu și Gad au lucrat de asemenea cu cântărețul Jamaican Andru Donalds, care a avut un succes în Europa cu melodia “All Out of Love” din anul (1999).
Conform propriului său web site, până la finele anului 2001, Mihai Crețu ar fi vândut peste 100 de milioane de albume.

Surse:
andreipartos.ro
ro.wikipedia.org
agerpres.ro
click.ro

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

61 + = 63

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie