Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Dacă nu lupţi pentru ceea ce vrei, meriţi ceea ce ai!

Dacă nu lupţi pentru ceea ce vrei, meriţi ceea ce ai!

Puterea este un adevărat test al caracterului. În mâinile unei persoane integre este un beneficiu enorm, în mâinile unui tiran ea dă naştere unei enorme distrugeri.

Să plantezi pomi de ale căror roade se vor bucura alţii.

Darul pe care îl am de la Dumnezeu este potenţialul meu. Darul pe care îl am pentru Dumnezeu, este ceea ce fac eu cu acest potenţial.

Eşecul ar trebui să ne fie profesor, nu gropar.

Dacă nu îţi asumi dezvoltarea ca fiind responsabilitatea ta, atunci aceasta nu se va întâmpla niciodată.

Eşecul înseamnă întârziere – nu înfrângere.

Visul tău este unul dintre cele mai eficiente antidoturi pentru teamă. El aprinde dorinţa din tine atât de mult, încât ajungi să fii gata să îţi confrunţi şi să îţi depăşeşti teama. Visul tău te poate ajuta să mergi acolo unde îţi este teamă şi să faci ceea ce îţi este teamă.

Frica este ca o dobândă pe care o plăteşti pentru o sumă pe care poate că nici nu o datorezi.

Dacă nu crezi că ai potenţial, nu vei încerca niciodată să îl atingi. Dacă nu doreşti să încerci să îţi atingi potenţialul, nu vei avea niciodată succes.

Există două feluri de mândrie, amândouă şi bune şi rele. “Mândria bună” reprezintă demnitatea noastră şi respectul faţă de noi înşine. “Mândria rea” este păcatul mortal al sentimentului de superioritate care duhneşte a dispreţ şi aroganţă.

Trebuie să reţii că tot ceea ce se întâmplă înăuntrul tău este mult mai important decât ceea ce se întâmplă în exterior.

Munca este grea atunci când se îngrămădesc treburi uşoare pe care nu le-aţi făcut când trebuia.

Majoritatea temerilor cu care ne confruntăm zilnic nu au drept bază faptele, ci sentimentele.

Trebuie să-ţi iubeşti oamenii mai mult decât îţi iubeşti poziţia.

Un învingător este suficient de mare să-şi recunoască greşelile, suficient de deştept să profite de pe urma lor şi suficient de puternic să le îndrepte.

Disponibilitatea de a învăţa din eşec şi abilitatea de a-l depăşi sunt inseparabile una de cealaltă. Dacă nu înveţi permanent, vei repeta de fiecare dată aceleaşi greşeli.

Când atitudinile noastre ne depăşesc capacităţile, chiar şi imposibilul devine posibil.

Oamenii optimişti îşi menţin o mentalitate bazată pe soluţii, văzând o rezolvare în fiecare problemă şi o posibilitate în fiecare imposibilitate.

Nu te opri într-o zonă de confort şi nu lăsa succesul să ţi se urce la cap. Bucură-te de succesul tău şi treci mai departe către o treaptă şi mai înaltă.

Caracterul este ceea ce eşti.

Nu-mi pot imagina ceva mai rău decât a avea o viaţă ce stagnează, lipsită de schimbare şi perfecţionare.

Oamenii sunt ca apa. Îşi găsesc singuri propriul nivel.

John Maxwell

Unul dintre cei mai respectati si influenti lideri la nivel international, cu o vasta experienta in leadership,John Maxwell John C. Maxwell a pregatit profesional peste 350.000 de oameni pe an prin conferintele tinute in toata lumea si peste 1.000.000 de persoane prin intermediul resurselor online.
Dr. John Maxwell este fondatorul EQUIP, o organizatie non-profit care a perfectionat profesional peste 5 milioane de lideri din 126 de tari ale lumii.
In fiecare an, el vorbeste in fata liderilor unor importante si puternice companii din America, din Fortune 500 companii si din alte state ale lumii, cum ar fi: Microsoft, Delta, Lilly. Cele mai cunoscute titluri ale lui Maxwell, vandute in peste un milion de exemplare sunt: Cele 21 de legi incontestabile ale leadership-ului, Dezvolta liderul din tine, si Cele 21 de calitati indispensabile ale unui lider.
S-a nascutla 20 februarie 1947 în Garden City, Michigan (Statele Unite ale Americii). În anul 2011 John Calvin Maxwell a venit pentru prima data in Romania, pentru a le vorbi corporatistilor romani, dispusi sa plateasca intre 295 si 450 de euro, despre ce inseamna si cum se face leadershipul.
“Daca stiam ca Romania este o tara atat de minunata, cu siguranta ca nu asteptam sa treaca 64 de ani pentru a veni aici. Dupa ce vizitezi Romania, esti pregatit sa ajungi in Rai. Iar daca locuiesti in Romania si ajungi in Rai, primesti dreptul ca doua zile pe saptamana sa te intorci din ceruri si sa traiesti in Romania”. Asa a incercat unul dintre cei mai importanti business guru la nivel international in materie de leadership, sa-i cucereasca pe cei aproximativ 1.000 de reprezentanti ai mediului de afaceri romanesc prezenti intr-una din salile de evenimente ale Palatului Parlamentului.
John-MaxwellMaxwell a primit o educatie de tip religios, iar ulterior a devenit pastor evanghelist. In anii ’70 a inceput sa-si dezvolte abilitatile de leadership pentru a deveni unul dintre cei mai cunoscuti speakeri si autori in domeniul leadershipului. A publicat aproape 60 de titluri si a vandut circa 20 de milioane de exemplare. In 1996 a fondat organizatia non-profit EQUIP, care a pregatit profesional peste cinci milioane de lideri din 126 tari.
Cele mai vandute carti ale sale sunt: “Cele 21 de legi incontestabile ale leadershipului”, “Dezvolta liderul din tine” si “Cele 21 de calitati indispensabile ale unui lider.
Business Week l-a nominalizat pe Maxwell in topul autorilor care trebuie cititi de catre cursantii celor mai puternice scoli de business din lume. “Inca de la 25 de ani am inceput sa studiez profund ce inseamna sa fi un om de succes. Pe parcursul timpului am ajuns la concluzia ca, indiferent de educatia pe care o primesc, oamenii care au succes exceleaza in patru zone: constructia relatiilor umane, abilitatea de a-i John_Maxwell_forma pe ceilalti, atitudine suficient de puternica prin care sa treaca peste orice fel de problema, un bun lider in relatia cu oamenii”, spune Maxwell.
Fiecare dintre cartile pe care le-a publicat pana in prezent trateaza cel putin una din cele atribute ale unui om de succes.
In opinia sa, relationarea reprezinta abilitatea individului de a se intele cu celelalte persoane, precum si piatra de temelie pentru leardership. “Daca vrei sa ai success ca lider, trebuie sa te intelegi bine cu oamenii. Ca sa influentezi oamenii, trebuie ca ei sa te placa. Iar oamenii de succes stiu sa se faca placuti de ceilalti”, subliniaza Maxwell.
Specialistul in leadership apreciaza ca pentru a avea succes in relationarea cu oamenii, managerii si nu numai, trebuie sa respecte cateva reguli esentiale.
Una dintre cele mai bune metode prin care se poate relationa cu o persoana este “regula celor 30 de secunde”.In primele 30 de secunde in care te-ai intalnit cu cineva, pronunta-i numele si spune ceva pozitiv despre acea persoana. Oamenilor nu le pasa cat stii, daca nu arati ca-ti pasa de ei. Cand dovedesti ca-ti pasa de ei, reusesti sa-i cuceresti”, mentioneaza Maxwell.

John Maxwell_Intr-un limbaj extrem de accesibil si prin intermediul unor exemple concrete, John Maxwell ne descrie un concept testat in peste treizeci de ani de experienta profesionala, ce poate fi aplicat intr-o multitudine de organizatii, indiferent de dimensiunea acestora. Este vorba despre cele cinci etape de leadership, autorul aratandu-le cititorilor intr-una din cartile sale cum pot aprofunda fiecare nivel, astfel incat sa ajunga sa aiba o influenta cat mai mare in sfera in care isi desfasoara activitatea, transformandu-se in lideri respectati si de succes.

Importanta intrebarilor ca instrument de invatare este recunoscuta inca de pe vremea lui Socrate, marele filosof al Antichitatii, dar si un extraordinar profesor, care credea ca practica disciplinata a intrebarilor ce implica gandirea da posibilitatea discipolului sa examineze ideile in mod logic si sa le determine validitatea. Este si principiul de la care a pornit John Maxwell, care a transpus procesul in sfera leadershipului, propunand astfel o carte care ne va ajuta sa ne evaluam obiectiv pozitia in care ne aflam pentru a ne structura un plan eficient prin care sa ne atingem obiectivele: Liderii buni pun întrebări extraordinare.

„Leadership-ul este complex si are multe fatete: respectul impus, experienta in domeniu, taria de 5-Levels-of-Leadership-John-Maxwellcaracter, viziunea, capacitatea de a coordona, abilitatea de a lucra cu oamenii si lista poate continua. Partea buna e ca liderii nu sunt nici statici, nici rigizi in evolutia lor. Indiferent de punctul in care va aflati in acest moment, puteti deveni mai eficient, iar cartea lui Maxwell este, neindoielnic, un instrument bun in acest sens.“

La baza cartii extraordinare a lui John C. Maxwell sta o premisa cat se poate de simpla: Ca sa reusesti in viata, trebuie sa adopti un nou mod de a gandi. Ne putem schimba insa mentalitatea? Incepe sa gandesti raspunde la aceasta intrebare cu un DA rasunator, demonstrandu-ne in acelasi timp ca schimbarea mentalitatii ne poate schimba radical viata. (Incepe sa gandesti)
1/2009-John Maxwell

1/2009-John Maxwell

Sfaturile oferite de John C. Maxwell provin dintr-o viata plina de succese si esecuri analizate si insusite in timpul calatoriei sale pe drumul leadershipului. El ofera explicatii si exercitii practice detaliate pentru cei care vor sa indrume alti lideri. Astfel, nu numai ca poti deveni mai bun in activitatea ta de leadership, ci vei fi capabil sa ii ajuti si pe cei care accepta provocarea de a deveni mai performanti si mai eficienti in viata lor profesionala. O putere de influenta mai mare, o comunicare mai buna la toate nivelurile, o capacitate ridicata de a percepe realitatea sunt calitati pe care orice lider ambitios si inteligent doreste sa le aiba.

Surse:
wall-street.ro
a-man-apart.com
autori.citatepedia.ro
youtube.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 3 = 3

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie