Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Dacă poţi să faci o femeie să râdă, vei vedea cel mai frumos lucru pe care Dumnezeu l-a făcut pe Pământ.

Dacă poţi să faci o femeie să râdă, vei vedea cel mai frumos lucru pe care Dumnezeu l-a făcut pe Pământ.

Nu există garanţia că va mai exista un “mâine”, aşa că să ne bucurăm de ziua de astăzi!

A te îndrăgosti şi a avea o relaţie sunt două lucruri diferite.

Când simt că nu sunt liber şi nu pot să fac ce vreau, reacţionez. Mă opun.

Ridicaţi privirea şi scoateţi dopurile din urechi!

Am avut clasica criză de la 40 de ani, dar mi-am revenit. Pentru mine a fost ca o a doua adolescenţă. Hormonal, corpul meu s-a schimbat, mintea s-a schimbat, la fel şi modul în care mă raportez la mine şi la lumea din jurul meu.

Durerea îşi schimbă forma, dar nu se termină niciodată.

Fiecare zi este preţioasă, haideţi să o tratăm ca atare.

Scrisorile spun ceva despre tine. E ceva diferit de a scrie un e-mail.

Când l-am descoperit pe Buddha aveam aceeași vârstă ca și el. De atunci am aspirat la valori mai mari, la căutarea limiteleor mele. Încă încerc să scap de conștiința mea de Bourgeois alb și încerc să găsesc poezie în lume, lucru ce cred că mă va călăuzi să scap de trecut cu toate rămășițele lui.

Încerc să nu mă gândesc la viaţa mea. Eu nu am viaţă. Eu am nevoie de terapie.

Să ştiţi că nu prea e plăcut să te vezi într-o poză în care apari mâncând un sandvich. Te afectează.

Vedeţi oamenii din spatele meu? Ei se grăbesc la serviciu, fără să le pese de nimeni şi nimic. Uneori ne cufundăm într-atât de tare în problemele de zi cu zi, încât uităm să ne bucurăm de viaţă. Suntem asemenea unor zombi.

Îmi pare rău că existenţa mea nu este foarte nobilă sau sublimă.

Fiecare zi trebuie trăită ca şi cum ar fi ultima.

Lumea nu ştie despre mine faptul că, cu câţiva ani în urmă, am traversat o depresie severă. Nu am vorbit nimănui despre asta. Căutam o cale să o depăşesc de unul singur. De fapt, cel care nu mă lăsa să fiu fericit eram eu însumi.

Keanu Reeves

În urma cu 16 ani, în 1999 a devenit unul dintre cei mai renumiți actori datorită rolului din filmul SF „Matrix”, însă până în prezent, la vârsta de 50 de ani, viața lui a fost marcată de o grămadă de tragedii. Însă, deși mulți s-ar fi lăsat doborâți de soarta potrivnică, Keanu a reușit să meargă mai departe.
S-a născut la 2 septembrie 1964 la Beirut în Liban. Este bine cunoscut pentru interpretarea personajului Neo din trilogia The Matrix și a lui Ted Logan din Bill & Ted’s Excellent Adventure.
Alte roluri interpretate care l-au consacrat sunt avocatul Kevin Lomax din The Devil’s Advocate împreună cu Al Pacino, și rolurile din filmele Speed și Constantine.
Keanu Reeves de asemenea este un chitarist bas cu o bună experiență muzicală, fiind basistul formației grunge Dogstar în anii 1990, și, mult mai recent, fiind activ în formația Becky.
Conform unui sondaj din ETonline, realizat în 2006, Keanu Reeves este considerat unul dintre primii zece actori americani ai momentului (conform clasamentului des menționat ca referință “Top Ten of America’s Favorite Stars”).
„Lenevitul în pat cu iubita mea, mersul pe bicicletă, spor­turile, momentele fericite cu prietenii, conversaţiile, studiul, pământul şi praful, un ospăţ cu prietenii şi fa­milia, cu vin şi mâncare din belşug şi veşti bune şi energie şi poftă de viaţă. Îmi place să fiu în deşert, în natură, să fiu în colţuri extra­ordinare de natură, cocoţat într-un copac sau în genunchi în praf, să petrec timp cu familia, cu surorile mele“.
E definiţia fericirii lui Keanu Reeve, pe care o dezvăluia la 30 de ani. O visare frumoasă, dar dureros de departe de cum aveau să se întâmple lucrurile în re­alitate. Ar fi ciudat să-l numim un veteran încărunţit al Cetăţii Fil­mului, deşi a aniversat 53 de ani pe 2 septembrie şi are deja o avere fabuloasă, de 350 milioane de dolari. E neschimbat după 30 de ani de carieră. Unii spun că e nemuritor, noi am spune că e, aşa cum spune şi numele său în hawaiiană, acea „briză răcoroasă de dea­supra munţilor“. Solitar, timid şi foarte realist, cu un apartament confortabil în loc de moşie şi haine decente în loc de costume de designer, actorul face excepţie de la regulă în toate aspectele vieţii sale. E cel care avea să topească inimile tuturor când a fost văzut împărţindu-şi mâncarea cu oameni pe stradă sau cedând locul în metrou unei femei şi, mai ales, când a fost văzut mâncând singur şi abătut un sandviş, pe o bancă, în parc. O imagine definitorie pen­tru un actor a cărui existenţă e un ocean de curenţi ai tragediei, cărora le rezistă cu o putere supraomenească.


În Matrix, Keanu joacă rolul unui luptător formidabil al viitorului, însă viața nu i-a fost deloc ușoară, fapt pentru care și-a atras porecla de „Sad Keanu”(n.r. Tristul Keanu”). La vârsta de doar trei ani, tatăl lui i-a părăsit și nu s-a mai interesat de el sau de sora sa mai mare Kim, după ce a divorțat de mama lor Patricia, iar de atunci familia sa s-a mutat din oraș în oraș. Pentru că se mutau atât de frecvent, Keanu a urmat cursurile a patru licee. El se lupta însă cu dislexia, iar școala era pentru el o mare provocare, însă în prezent și-a rezolvat problema și a devenit un cititor avid.
La 22 de ani, libanezul cu rădăcini englezeşti şi americane avea să-şi intre în ritm cu piese de teatru şi filme mărunte în Canada. I-a mers atât de bine, că şi-a făcut debutul în lumea filmului cu pro­ducţia Youngblood (1986), cu Rob Lowe şi Patrick Swayze, rol care l-a convins să se mute definitiv în Los Angeles. După apariţii în River’s Edge şi Dangerous Liaisons, Keanu avea să-şi câştige primul calup de faimă cu rolul popularului năuc din Bill & Ted’s Excellent Adventure.
În 1989, avea să joace în comedia lui Steve Martin, Pa­renthood, film care naşte una din cele mai influente relaţii ale sale, cea cu tânărul actor River Phoenix (fratele lui Joaquin Phoenix). „De fapt, l-am întâlnit pe Keanu prin fosta mea iubită, Martha Plimpton, când jucau în Parenthood“, a declarat River pentru revis­ta Interview. „Fratele meu, Joaquin, juca şi el. Aşadar, el şi Martha erau prietenii lui înainte să fiu şi eu. Apoi ne-am cunoscut în I Love You to Death. Şi mi-a plăcut de tip. Voiam să lucrez cu el. Era ca fratele meu mai mare. Dar mai scund“.


În 1993, prietenul lui cel mai bun, actorul River Phoenix, a decedat în urma unei supradoze de droguri, la vârsta de 23 de ani, tragedie care l-a afectat foarte tare, el recunoscând că se gândește tot timpul la River.
În 1998, Keanu a cunoscut-o pe Jennifer Syme, cei doi îndrăgostindu-se nebunește unul de celălalt, doar un an mai târziu Jennifer rămânând însărcinată cu o fetiță, care însă a murit la naștere. Durerea provocată de pierderea micuței l-a despărțit de iubita lui Jennifer Syme, cei doi fiind de acord să rămână buni prieteni. Doar un an mai tarziu, actorul a avut însă parte de o altă tragedie. El a fost nevoit să-și îngroape fosta iubită, cu care visase să-și întemeieze o familie. Jennifer a murit în urma unui accident de automobil: în mașină poliția a găsit antidepresive și se pare că nu era străină nici de droguri. Multă lume ar crede că celebrul actor a fost blestemat mai mult ca sigur într-o altă viață de este urmărit de moarte de fiecare dată.
Însă, în ciuda pierderilor suferite, Keanu nu a căutat vinovați pentru ce i s-a întâmplat, ba mai mult și-a folosit tot timpul liber să facă din această lume un loc mai bun, făcând donații caritabile considerabile.
La Hollywood se știe deja că el a oferit oamenilor care l-au făcut celebru mai mulți bani decât îi ceruseră aceștia. În timp ce unii din marii actori își răsplătesc echipa de pe platourile de filmare doar cu câteva mulțumiri, după succesul filmului Matrix, Reeves le-a dat oamenilor de la efecte speciale și de la machiaj drept răsplată aproximativ 80 de milioane de dolari din cei 114 milioane cu care a fost plătit pentru rolul său. În plus, la filmările de la „The Replacements” și „The Devil’s Advocates”, el a venit cu ideea să i se taie lui din venituri, pentru ca actori ca Gene Hackman și Al Pacino să fie de acord să joace în aceste pelicule, fără să fie mărit bugetul producției, iar potrivit martorilor, el este printre puținii actori care vrea să afle numele oamenilor cu care lucrează, pe care îi salută și cu care are și discuții, fiind considerat cel mai cumsecade și drăguț om de la Hollywood.


Mai mult, în 2003, Keanu a dat un interviu în revista Hello! În care a dezvăluit că vrea să ducă o viață cât mai simplă cu putință. „Banii sunt ultimul lucru la care mă gândesc. Aș putea să trăiesc cu ceea ce am deja și în următoarele secole”, a spus acesta. Astfel, în ciuda faptului că are încă o avere de 100 de milioane de dolari, el merge cu metroul ca orice om normal și oferă locul pe scaun oricărei femei fără nici o ezitare. El are grijă de familia lui, în special de sora lui, pe nume Kim, după ce aceasta a fost diagnosticată cu leucemie.
De-a lungul luptei acesteia cu boala, starul din Matrix a făcut o grămadă de donații organizațiilor care îi ajută pe bolnavii de cancer, centrelor de cercetare și spitalelor. Întrebat ce înseamnă pentru el fericirea, Reeves a răspuns fără să stea pe gânduri că mersul pe bicicletă, lenevitul în pat cu iubita, sportul, o relaxare alături de prieteni, o masă în familie cu vin și mâncare bun[, să iasă în oraș cu mama și cu sora lui și să petreacă timp în natură.

Cu ceva timp în urmă, actorul a făcut o declarație inedită pentru lumea în care trăiește:

„Eu nu pot face parte dintr-o lume în care bărbații își îmbracă soțiile ca pe niște prostituate, ajutându-le să pună în evidență lucrurile care ar trebui prețuite; o lume în care nu există conceptul de onoare și demnitate, și te poți baza doar pe oamenii care spun ‚Promit’. O lume în care femeile nu-și doresc copii, și bărbații nu-și doresc o familie. În care fraierii se cred superiori, se consideră importanți stând la volanul unor mașini care aparțin de fapt părinților lor și oricine are un pic de influență încearcă să-ți demonstreze că tu ești un nimeni.
O lume în care oamenii declară în mod fals că ei cred în Dumnezeu, când de fapt stau cu sticla de alcool în mână, lipsți total de înțelegerea religiei lor. Este o lume în care conceptul de gelozie este considerat rușinos, și modestia este un dezavantaj. Oamenii au uitat ce înseamnă dragostea și pur și simplu sunt în căutarea unui simplu partener.
O lume în care se aruncă sume mari de bani pentru a-ți repara mașina, la orice mică zgârietură, în timp ce ei sunt atât de săraci și consideră că o mașina luxoasă ascunde acest lucru. O lume în care tinerii cheltuie banii părinților pe băutură, pe cluburile de noapte, iar fetele se îndrăgostesc de acești fraieri.

Bărbații și femeile nu mai sunt acum identificate, iar toate acestea împreună inseamna libertate de alegere, dar nu și pentru cei care aleg o cale diferită, pentru că ei vor fi considerați înapoiați și despoți. Aleg calea mea, dar e păcat că nu am găsit înțelegere în oamenii pe care i-am prețuit mai presus de orice …
În ziua de 31 ianuarie 2005, Reeves a fost recompensat cu propria sa stea pentagonală plasată pe celebra Hollywood Walk of Fame.

Surse:
cunoastelumea.ro
okmagazine.ro

libertatea.ro
ro.wikipedia.org
autori.citatepedia.ro
youtube.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 + 1 =

− 1 = 1

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie