Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Decât o Vale seacă, mai bine un Munte cu Dumnezeu înainte !!

Nu cred că mai există vreun oltenițean, dintre cei sănătoși la cap bineînțeles, care să creadă că mai există LSvreo instituție a statului neatinsă de corupție. De la Președinție, Parlament, Guvern, Servicii, până la Biserică sau Armată, Primărie sau Consiliu Județean, chiar Presa și uneori Justiția. Corupția începe ca orice boală ușor, ușor…apoi, netratată, ajunge la cancerul care se întinde spre metastază: Metastaza prostiei umane dincolo de conștiință și bun simț.
Peste tot există metastaze, mai mici sau mai mari ale cancerului corupției care se tot dezvoltă de 25 de ani, iar mulți dintre oltenițeni privesc apatici și lipsiți de vlagă, îngăduie, unii chiar ne râd în nas pentru că lașitatea și lipsa de educație îngenunchiază un om demn, râd ca proștii pur și simplu sub privirile noastre, cu îngăduința noastră, în fața resemnării noastre. S-a ajuns la un haos generalizat, unde gândirea este subjugată intereselor iar cei care au un interes vor spune că exact asta se dorește: haos. Din haos nu se poate ieși decât cu o dictatură sau cu o nouă putere. Eu cred cu tărie că acest haos nu este dirijat, el este creat de cei care nu gândesc și care se bucură de orice dezechilibru creat în oraș sau în țară. Îl gustă cu mare plăcere și lucreaza la menținerea clocotului lui cu aceeași plăcere.
Fiecare dintre noi își poate azi revărsa ura pe oricine. S-a ajuns la o fascinație pentru ură, pentru dezbinare, se pierde pe zi ce trece identitatea, oltenițenii se hrănesc din propria slăbiciune.
Avem sute, mii de corupți și corupători, avem mincinoși în oraș ce au ajuns și ei să își creadă minciunile lor, cei ce poartă sigla de MITOMANI.
Avem sute, mii de furăcioși, de hoți în țară și în oraș care au creat diversiuni și s-au transformat prin fașa cu care s-au învăluit în persoane nevinovate, cu puțin talent chirurgical chiar virgine. Ei sunt CLEPTOMANII.
Evident că toți care au deraiat de la adevăratele valori au o vină profundă în scufundarea României în mocirla din ultimii 25 de ani, atât cei care contribuie la scufundare, cât mai ales cei care privesc și nu iau atitudine. În primul rând fiindcă nu știu să despartă BUNUL de STRICAT, ADEVĂRUL de MINCIUNĂ, BINELE de RĂU, CALITATEA de METEAHNĂ, să analizeze sinapsele acestei corupții din ce în ce mai adânci și periculoase, chiar și pentru cel care o generează, fiindcă într-o zi totul se va întoarce precum bumerangul. Iar câtă vreme nu se fac deosebiri, nici binele nu va învinge și nici valorile morale nu vor fi cele alese.
Lucrurile au luat-o razna și fiecare aruncă și împroașcă cu ce are la îndemână fără a realiza ce face. Țone din dorința de a ieși bine ca pe timpul cincinalelor, se folosește de oricine și de orice să îi croșeteze o imagine demnă de altcineva, majoritatea consilierilor care se acomodează facil cu oricine de la putere se repliază și din opozanți devin colaboratori și buni cooperanți, deși cei din partide așa zise de dreapta nu au nici în clin nici în mânecă cu cei din partidul de stânga, ca ideologie mă refer, căci în România oamenii politici sunt de-a valma. Apoi, cei angajați pe spinarea noastră, a micilor întreprinzători ce nu au o siguranță a zilei de mâine și luptă pentru o pâine, zic ”merci” că s-au creat locuri surogat de muncă, ce mai subțiază din bugetul de stat și devin astfel slugi și călcători pe genunchi în fața celui ce i-a angajat, orașul se afundă în incultură, lipsă de informație, dictatură și prostie pe zi ce trece. Să nu mai vorbim de faptul că nimeni nu mai produce nimic, așteaptă totul de-a gata, privatul se uită cum i se ia din posibilitățile de a dezvolta o afacere și a crea locuri de muncă, RĂUL domină orice și pe oricine se lasă sedus în acest mic orășel de la Dunăre.
Lupta este în ring dar proporțiile sunt inegale : cel care vrea un oraș european și o populație sănătoasă la minte este în minoritate față de ucigătorul de speranțe, de viitor senin, ucigătorul de dorințe de mai bine și de lumină, ucigătorul de suflete, monstrul care transformă totul în propriile imaginații. În lupta asta inegală baza este oferită de lovituri. Fiecare dintre tabere lovește cu ce are, nu cu ce apucă. Cea aflată în majoritate dovedește un bagaj cultural precar, vorbește aiurea, acționează haotic, nu are planuri ci doar atacuri maneliste. Cealaltă tabără se apără mai mult cu mijloacele de care dispune, neapelând la planuri mârșave ci doar la lupta dreaptă din povești încercând să detoneze arsenalul mizerabil de care se folosește omul vechi rămas cu fixuri și idei comuniste, bolșevice, dar îmbrăcat în straie de partide democrate. La revoluție s-a murit mai mult pentru o idee, căci de apucăturile rămase în conștiința celor educați de PCR care s-au agățat de revoluționarii adevărați făcând și ei pe revoluționarii, cei falși bineînțeles, apucăturile din germenele rusofil conduc acest om vechi, ce odată se chema ”omul nou al lui Stalin”.
După 1990 am asistat la un boom al economiei de piață prin nașterea a zeci de mii de afaceri private. Din păcate, selecția naturală nu a funcționat corect. Singurele societăți care au reușit să prospere și să crească, au fost doar acelea care au beneficiat de contracte cu statul. Cu statul, nu puteai să pierzi, riscul era zero, statul pierdea mereu și asta făcea diferența.

Neuronii defecți ai societății noastre au fost înmulțiți profesionist în perioada 2000-2004 și adaptați la mințile diabolice ale stângii democrate de atunci, iar acum se continuă fecundarea acelor neuroni bolnavi. Năstase a fost atunci apreciat de mediul de afaceri pentru că a avut o tactică murdară, totul era dinainte stabilit într-un sistem la care s-a lucrat neîncetat pentru intoxicarea populației.
Puterea politică, odată ce își perfecționa un canal de fraudat statul și de încasat ușor comisioane, nu mai voia și alți jucători în ecuație, așa că, inevitabil, chiar și la contracte de sute de mii, se ducea la același consorțiu. Avem exemplul Șantierului Naval, singurul care a dat faliment din zona Dunării, deși era unul dintre cele mai bune din țară. Iar unul dintre cei care au lucrat intens la falimentul Navol era tot un distins membru PSD.
Nu știu dacă politica social-democrată este nocivă într-atât încât să înghită orice optimism, nu știu dacă oamenii care fac această politică nu sunt atât de bolnavi psihic încât să schimbe rolul și scopul politicii pe care spun ei că o servesc ascunzându-se aici pentru că au cei mai mulți simpatizanți, nu știu dacă nu cumva există un deficit de gândire când vrei să te îndrepți și nu ai cu ce, și de asemenea nu știu cât va mai dura haosul ăsta.
Și tare îmi este teamă că, așa cum oamenii deștepți din politică stau deoparte, așa corupții sunt în linia întâi și ei sunt și cei care vor învinge etica și morala din țara noastră și implicit orașul nostru fiindcă am văzut cum se cântă de la centru, muzica comercială a politicienilor la zi este în top. Nu există independență locală sau cum s-a mai întâmplat în alte comune ori orașe, dacă un primar a câștigat alegerile fiind de altă culoare politică decât cea de la guvernare, el a fost nevoit să facă niște compromisuri și așa s-a schimbat și a trecut la partidul care se afla la putere. Și totul pentru a-și atinge scopurile, care scopuri sunt cele ce le vedem zilnic și le cunoaștem, cele pe care un om al străzii le-ar numi ”vax albina”, ceva de genul ”68% interesele personale, 20% interesele de partid, 10% interesele de grup, 2% interesele cetățeanului”.
Viitorul este mult mai preţios, mai valoros decât trecutul. Şi este firesc să fie aşa, în fond nu poţi schimba sau influenţa ceea ce s-a întâmplat, dar poţi, acum, așa ca băieții deștepți nu proști, să iei unele decizii şi să întreprinzi anumite acţiuni care să se cunoască în calitatea vieţii tale viitoare, acum poți controla viitorul, îl poți modela.
Există o grămadă de lucruri pe care le putem face: lucrurile care depind de noi. Ne-am săturat de corupție, ne-am săturat de falsificatori de vieți, ne-am săturat de trădători de neam, ne-am săturat de lume indecentă și de proastă factură.
Mai bine o cale pe Muntele cu pădure și obstacole forestiere, înfruntând pâclele vremii mergând spre culmile senine unde ne așteaptă Dumnezeu, decât Valea cu drumul alunecând ușor spre mâlul ignoranței colcăind a bestii, mascat de plasa roz a pescarului de iluzii amator.
Vrem timpuri noi, vrem primari tineri și curați sufletește, oameni cu bune intenții, care să gândească uman, vrem miniștri, vrem parlamentari nevirusați, cu mentalități neotrăvite, rupți de nucleul bestiei pe nume CORUPȚIA.
Vrem lumină și o lume nouă, vrem cu toată forța noastră CIVILIZAȚIA !!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

46 − = 44

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie