Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Deputatul Raluca Surdu îi oferă replica şefului liberalilor Răducu Filipescu, după ce acesta o subestimează în faţa presei

Într-un interviu acordat la Călăraşi ziariştilor, preşedintele Consiliului Judeţean şi preşedintele PNL Răducu Filipescu a afirmat că Organizaţia PNL de la Olteniţa nu poate fi condusă de deputatul Raluca Surdu pentru că este femeie, are copil şi stă în Bucureşti. Despre cetăţenii din Olteniţa acesta spune că au nişte… „farafastâcuri”! raducu
Probabil în natura anumitor oameni politici stă duplicitatea, Răducu Filipescu fiind unul din cei care altădată au lăudat-o pe Raluca Surdu pentru ambiţie şi puterea de muncă şi ne referim aici la perioada campaniei parlamentare din anul 2012. Însă, schimbările din argumente şi temperamentul unora se petrec mai des decât se aşteaptă alţii. „O femeie conducător la Olteniţa stă singură în sediu. Şi asta pentru că olteniţenii gândesc altfel, se consideră bucureşteni, trece Magheru pe la ei, au nişte farafastâcuri…”, a opinat pentru jurnaliştii din Călăraşi preşedintele Organizaţiei PNL, Răducu Filipescu. Declaraţia acestuia a venit ca urmare a discuţiilor purtate în ultima conferiţă de presă, susţinută de şeful liberalilor călărăşeni, unde Filipescu a dat lămuriri pe marginea scrutinului slab obţinut de liberali în cadrul alegerilor europarlamentare la Olteniţa, în prezent senatorul Iulian Dumitrescu fiind preşedinte PNL Olteniţa. Filipescu a fost întrebat dacă nu cumva Raluca Surdu ar fi fost mai potrivită pentru conducerea organizaţiei PNL Olteniţa, scorul obţinut de localităţile Colegiului 5 la ultimele alegeri fiind unul foarte bun. Răspunsul lui Filipescu a fost următorul „Era potrivită, dar ea nu poate să facă asta. Are copil, e în Bucureşti… Aici trebuia să fie cineva care să vină oricând. Iulian poate fi la Olteniţa oricând, în orice zi, la orice oră! El nu are copil. Pentru Raluca e mult mai greu pentru că e femeie. Eu vă spun că dacă aveam femeie la conducerea organizaţiei de la Olteniţa, nu făceam nimic! Olteniţenii sunt o bucată aparte populaţiei, sunt ca o sectă… De altfel, de Colegiul 5 tot Iulian s-a ocupat!”
Declaraţia lui Răducu Filipescu are o uşoară tentă misogină, pe acesta se pare că nu l-au deranjat nicidecum propriile vorbe, atâta vreme cât şeful liberalilor nu a încercat să îşi justifice ori explice mai târziu argumentaţia faţă de un coleg de partid.
Raluca Surdu a replicat la vorbele lui Filipescu, PA230174PA2301431 iunie 160arătând ce presupune să fii “femeie” şi amintindu-i preşedintelui PNL faptul că deputata Colegiului 5 a câştigat 6 mandate de primar dintr-un număr de 9, cu cei mai muţi consilieri: „Recunosc, m-a surprins declarația domnului Filipescu, mai ales că ea vine din partea unui președinte de filială PNL. Eu credeam că noi, liberalii, prețuim la fel de mult femeile, cum prețuim și bărbații. Că avem la fel de multă încredere în femei, cum avem și în bărbați. Și că bucuria de a avea un copil este un dar de la Dumnezeu, nicidecum o vină pentru care trebuie să răspundem în fața mai-marilor vremii.
Sunt sute și mii de femei în Oltenița care reușesc zi de zi să fie și soții pentru bărbații lor, și mame pentru copii, și sprijin pentru colegii de muncă. Mă întreb oare ce mesaj are domnul Filipescu pentru ele. Sau ce le-ar spune Ramonei Mănescu, europarlamentar PNL și fost ministru, femeie și mamă a doi copii, Noricăi Nicolai, europarlamentar, femeie și mamă de fată, sau chiar Adinei Vălean, alături de care domnul Filipescu făcea campanie în Oltenița nu mai demult de acum o lună de zile și care este în același timp și europarlamentar și soție și mamă.
Domnul Filipescu are însă dreptate atunci când spune că oltenițenii sunt altfel. Oltenițenii sunt într-adevăr niște oameni deosebiți. Alături de ei am reușit să câștigăm atât de categoric alegerile din 2012. Poate că domnul Filipescu a uitat, dar eu îmi aduc aminte că în 2012 am câștigat toate alegerile în care am fost implicată alături de echipa noastră din Oltenița. Am obținut cele mai bune rezultate din județ. În Colegiul 5 am câștigat 6 mandate de primar din 9, am obținut cei mai mulți consilieri locali și mandatul de deputat. Dar pentru că domnul Filipescu nu a avut încredere într-o femeie și a ținut morțiș să pună pe altcineva la conducerea filialei, la alegerile europene din acest an PNL Oltenița a înregistrat unul dintre cele mai slabe rezultate din ultimii 8 ani, de doar 14%. Prin comparație, în celelalte localități din colegiu, PNL a obținut 56%. Ar fi foarte bine dacă domnul președinte Filipescu ar mai veni și prin aceste localități, să îi întrebe pe primari și președinții de filiale alături de cine au făcut campanie în luna mai.
Dar, din păcate, se pare că pentru domnul Filipescu drumul de la Călărași la Oltenița este mai lung decât drumul pe care îl fac eu săptămânal de la București la Oltenița. Chiar dacă sunt femeie, parlamentar și am acasă un copil de crescut.” spune deschis deputatul PNL, Raluca Surdu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+ 88 = 95

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Abuz de putere sau atac de stânga? Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari suspendate din ALDE Oltenița

2 februarie 2019

Abuz de putere sau atac de stânga? Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari suspendate din ALDE Oltenița

Consilierele Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari au primit lovituri de stânga. Nu este vorba de un film cu pugiliști în ring, ar fi fost fair play, ci de un film rupt din realitatea actuală: mutări de interese și jocuri de culise.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Floralia şi Floriile/Duminica stâlpărilor – origine, semnificaţie, simboluri Floralia sau …
Corespondenta la redactie