Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Deschideți fereastra creației pentru Simpozionul International ”Fereastră către stele”, Editia a II-a, Iași, România

Asociația Cultural – Științifică ”Pleiadis” și partenerii săi Facultatea de Geografie de la Universitatea de Stat din Tiraspol, sediul din Chișinău, Republica Moldova, Facultatea de Fizică de la Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Liceul Academic de Arte Plastice ”Igor Vieru” din Chișinău – Republica Moldova și Școala Raională de Arte Plastice ”Nicolae Moisei” din Telenești, Republica Moldova, vă invită să participați la: Simpozionul Internațional ”Fereastră către stele”, Ediția a II-a din 26 – 27 mai 2018, Iași – România.

Simpozionul este organizat pe trei secțiuni:

Secțiunea I: Cosmosul în literatură, artă și religie (articole, *** inclusiv articole cu referire la domeniul științifico-fantastic)

Secțiunea a II-a: Evoluția științei și tehnicii (articole / lucrări științifice):

 • matematică, fizică, astronomie și astrofizică
 • științele vieții: biologie, biochimie, biofizică, genetică, agricultură, nutriție, medicină…
 • inginerie și științe aplicative: bioinginerie, inteligență artificială, biblioteconomie, metrologie, optică, chimie aplicată…
 • științele Pământului: geochimie, geodezie, geodinamică, geofizică, geografie, geologie, hidrologie, meteorologie, oceanografie…

Secțiunea a III-a: Universul Creativității

 • creații personale: poezii, povești sau epigrame (Teme propuse: invenții care au revoluționat lumea, călătorii științifico-fantastice);
 • film (Tema propusă: prezentarea unui experiment științific);
 • desen, pictură, grafică, colaj, prezentări Power Point sau fotografie (Teme propuse: oameni care au făcut istorie; identitatea vizuală în orașul viitorului; invenții și inovații care au revoluționat lumea; cosmosul în spaţiului liturgic, al arhitecturii şi iconografiei bisericeşti).

Participarea poate fi:

 • directă – cu prezentarea lucrărilor în plen sau
 • indirectă – prin trimiterea lucrărilor pe adresa de e-mail.

Program: 26.05.2018, sâmbătă între orele 11.00 – 17.00

Prezentări de lucrări științifice din cadrul simpozionului pe secțiunile:

 • ”Cosmosul în literatură, artă și religie” și ”Evoluția științei și tehnicii”.
 • Expoziția ”Universul Creativității”.

27.05.2018, duminică între orele 10.00 și 14.00

Itinerar cultural ieșean

Detalii privind desfășurarea simpozionului le găsiți pe link-ul de mai jos sau se pot solicita la adresa de e-mail: asociatia.pleiadis@gmail.com

Data limită de trimitere a lucrărilor: 18 mai 2018.

https://drive.google.com/file/d/1YQL7leVuXDIc_tDaZ5xneXOttiHYBo6J/view

Editorial
 • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

  Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

  “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

 • Pastila de gramatică

  Pastila de gramatică

  Cum este corect – interregional sau inter-regional, nonvaloare sau non-valoare, …
Corespondenta la redactie