Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 23, 24, 25 aprilie 2018

Vremea pe 23 aprilie 2018 va fi foarte caldă, la fel și marți, și miercuri, anunță meteorologii. Prognoza meteo anunță însă și ploi în unele regiuni.

În noaptea de duminică spre luni, cerul va avea înnorări temporare în centrul şi în sud-estul ţării, dar numai izolat vor fi ploi slabe, de scurtă durată. În restul teritoriului, cerul va fi variabil spre senin. Vântul va sufla slab şi moderat. Potrivit ANM, temperaturile minime se vor încadra între 3…5 grade în depresiunile intramontane şi 14…15 grade în Dealurile de Vest. Cu totul izolat vor fi condiţii de ceaţă.

Vremea 23 aprilie în ţară

Prognoza meteo ANM anunță că vremea se va menţine deosebit de caldă pentru această perioadă în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în zonele montane şi submontane şi în centrul teritoriului unde local, mai ales după orele prânzului, vor fi averse şi descărcări electrice, precum şi în regiunile sud-estice unde astfel de fenomene se vor semnala pe spaţii restrânse. Noaptea înnorări şi ploi vor fi în partea de nord-vest a ţării. Izolat cantităţile de apă vor fi mai însemnate şi vor fi condiţii de grindină. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte şi, de scurtă durată, şi în restul zonelor, asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 20 şi 29 de grade, iar cele minime între 4…6 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 15…16 grade în Dealurile de Vest. Izolat, dimineaţa şi noaptea, va fi ceaţă, cu precădere în Dobrogea.
Presiunea atmosferica va scădea uşor, sub normalul baric.

Prognoza meteo pentru 24 aprilie

În majoritatea zonelor, vremea va deveni în general instabilă, iar temperaturile vor fi uşor mai scăzute decât în ziua anterioară; cu precădere pe parcursul zilei, vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. În regiunile sudice va fi în continuare o vreme deosebit de caldă, iar fenomne asociate instabilităţii atmosferice se vor semnala pe arii restrânse, în special spre seară. Ploile vor avea şi caracter torenţial, izolat cantităţile de apă vor fi însemnate şi vor fi condiţii de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 şi 28 de grade, mai ridicate în Oltenia şi Muntenia, spre 29…30 grade; minimele termice vor fi cuprinse între 8 şi 15 grade.
Presiunea atmosferica va creşte dinspre sud-vest – nerevenind, însă, la normal.

Prognoza meteo pentru 25 aprilie

Vremea va fi în general frumoasă şi va deveni deosebit de caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare mai ales după-amiaza la munte şi în regiunile nordice unde izolat vor fi averse, posibil însoţite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 21 şi 27 de grade, iar cele minime între 7 şi 15 grade, uşor mai scăzute în depresiuni. Izolat vor fi condiţii de ceaţă.

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum este corect – “medicul m-a consultat”/ “am consultat medicul”/ …
Corespondenta la redactie