Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Despre secretele miniacupuncturii SU JOK

Su Jok este o miniacupunctura, care se bazeaza pe proiectia meridianelor energetice ale corpului fizic in palme si in talpi, dar si in alte zone bine determinate pe suprafata corpului. Fata de meridianele din acupunctura chineza, in cea coreeana sint folosite ceva mai multe, iar sistemul este mai complex – meridianele diamant,ceakra Agni solara, ceakrele interne, ceakrele externe , meridianele de granita si centrale ale sistemului energetic uman precum si circulatia energiei intre acestea.Su Jok_
Se combina astfel intr-o singura stiinta terapeutica studiul filosofiei si metafizicii Hinduse (ceakre, meridiane chinezesti) si Egiptene, Sumeriene ( piramida) cu legaturile dintre ele

– studiul sistemului spirala si al meridianelor spirala in corpul uman ( descoperire recenta )
– studiul si aplicarea in terapie a modelului de organizare in Triorigine a Universului si a corpului uman: Homo (Inn), Hetero (Yang), Neuto (vidul, sursa) si Neutro ( armonie).

Se lucreaza cu ace foarte mici, in minisistem, adica intr-o portiune mai mica sau cu magneti speciali conceputi pentru ceakre si meridiane, seminte de la legume si fructe asezate pe puncte cu leucoplast, cromopunctura (prin culoare) pe meridiane,presopunctura,etc.

Cu cat portiunea de lucru si suprafata de actiune prin acupunctura este mai restrinsa, cu atit eficienta terapiei este mai mare.

Sujok1Totul este in functie de pacient. Exista zone standard dar si zone care se aleg in functie de inaltimea pacientilor. Sint niste proportii matematice care ajuta la gasirea tuturor punctelor. Stiinta Su Jok este mai complexa si mai plina de logica, iar acestea se deduc din individualitatea pacientului. In metoda chineza se dau formule de-a gata, care merg la unul sau doi pacienti, dar la alti 10 pot sa nu aiba nici un efect. Ori, in metoda coreeana, inainte ca pacientul sa intre la tratament, se fac testari speciale atit din punct de vedere psihologic, cit si fiziologic. In functie de aceste teste, noi deducem formulele individuale care se potrivesc fiecarui pacient si intervenim pe cauza inlaturind efectul. .

Se poate trata orice parte a corpului, orice organ, orice articulatie, fara nici o restrictie. Depinde doar de starea bolnavului, de gravitatea bolii si cit de veche este boala. Daca pacientul este cu o cauza acuta, eficienta este foarte rapida si chiar in primele 10-30 de secunde putem obtine si rezultate. Daca boala este cronica, atunci este necesar un tratament individualizat, totul pe baza unui diagnostic amanuntit pus de un medic alopat bine pregatit.

SU JOK poate trata aproape orice : ulcere gastro-duodenale, psoriazis, zona zoster, epilepsii, alergii, boli ale oaselor (spondiloze, artroze, reumatism) bronsite astmatice mai ales la copii, drogo-dependenta, anorexie si boli psihice usoare incipiente, tratamente pentru riduri, obezitate, tabagism, etc. Daca in acupunctura chineza bolile canceroase nici nu se pun in discutie, la acupunctura coreeana aceste boli raspund foarte bine. Practic, se stopeaza evolutia celulelor canceroase, iar boala evolueaza in sens invers, spre vindecare.
Patologic, un om poate fi perfect sanatos, dar este imposibil sa nu aiba probleme de moment, cum ar fi o insomnie, o stare de stres, de agitatie. Terapia Su Jok are si un efect profilactic, normalizind fluxul energetic pe meridianele de acupunctura. Cind organismul este sanatos din punct de vedere energetic, corpul fizic devine mult mai rezistent la boli.

Gabi Cotea
Prof..kinetoterapeut, masterand in recuperare post-traumatica
Specialist international in microacupunctura su jok

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 − 7 =

29 + = 39

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Sensul şi originea expresiei “Patul lui Procust” În cultura română, …
Corespondenta la redactie