Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Despre secretele miniacupuncturii SU JOK

Su Jok este o miniacupunctura, care se bazeaza pe proiectia meridianelor energetice ale corpului fizic in palme si in talpi, dar si in alte zone bine determinate pe suprafata corpului. Fata de meridianele din acupunctura chineza, in cea coreeana sint folosite ceva mai multe, iar sistemul este mai complex – meridianele diamant,ceakra Agni solara, ceakrele interne, ceakrele externe , meridianele de granita si centrale ale sistemului energetic uman precum si circulatia energiei intre acestea.Su Jok_
Se combina astfel intr-o singura stiinta terapeutica studiul filosofiei si metafizicii Hinduse (ceakre, meridiane chinezesti) si Egiptene, Sumeriene ( piramida) cu legaturile dintre ele

– studiul sistemului spirala si al meridianelor spirala in corpul uman ( descoperire recenta )
– studiul si aplicarea in terapie a modelului de organizare in Triorigine a Universului si a corpului uman: Homo (Inn), Hetero (Yang), Neuto (vidul, sursa) si Neutro ( armonie).

Se lucreaza cu ace foarte mici, in minisistem, adica intr-o portiune mai mica sau cu magneti speciali conceputi pentru ceakre si meridiane, seminte de la legume si fructe asezate pe puncte cu leucoplast, cromopunctura (prin culoare) pe meridiane,presopunctura,etc.

Cu cat portiunea de lucru si suprafata de actiune prin acupunctura este mai restrinsa, cu atit eficienta terapiei este mai mare.

Sujok1Totul este in functie de pacient. Exista zone standard dar si zone care se aleg in functie de inaltimea pacientilor. Sint niste proportii matematice care ajuta la gasirea tuturor punctelor. Stiinta Su Jok este mai complexa si mai plina de logica, iar acestea se deduc din individualitatea pacientului. In metoda chineza se dau formule de-a gata, care merg la unul sau doi pacienti, dar la alti 10 pot sa nu aiba nici un efect. Ori, in metoda coreeana, inainte ca pacientul sa intre la tratament, se fac testari speciale atit din punct de vedere psihologic, cit si fiziologic. In functie de aceste teste, noi deducem formulele individuale care se potrivesc fiecarui pacient si intervenim pe cauza inlaturind efectul. .

Se poate trata orice parte a corpului, orice organ, orice articulatie, fara nici o restrictie. Depinde doar de starea bolnavului, de gravitatea bolii si cit de veche este boala. Daca pacientul este cu o cauza acuta, eficienta este foarte rapida si chiar in primele 10-30 de secunde putem obtine si rezultate. Daca boala este cronica, atunci este necesar un tratament individualizat, totul pe baza unui diagnostic amanuntit pus de un medic alopat bine pregatit.

SU JOK poate trata aproape orice : ulcere gastro-duodenale, psoriazis, zona zoster, epilepsii, alergii, boli ale oaselor (spondiloze, artroze, reumatism) bronsite astmatice mai ales la copii, drogo-dependenta, anorexie si boli psihice usoare incipiente, tratamente pentru riduri, obezitate, tabagism, etc. Daca in acupunctura chineza bolile canceroase nici nu se pun in discutie, la acupunctura coreeana aceste boli raspund foarte bine. Practic, se stopeaza evolutia celulelor canceroase, iar boala evolueaza in sens invers, spre vindecare.
Patologic, un om poate fi perfect sanatos, dar este imposibil sa nu aiba probleme de moment, cum ar fi o insomnie, o stare de stres, de agitatie. Terapia Su Jok are si un efect profilactic, normalizind fluxul energetic pe meridianele de acupunctura. Cind organismul este sanatos din punct de vedere energetic, corpul fizic devine mult mai rezistent la boli.

Gabi Cotea
Prof..kinetoterapeut, masterand in recuperare post-traumatica
Specialist international in microacupunctura su jok

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

64 − = 61

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie