Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Din Antichitate: Petronson-Țongargară și Elila-Becherila în delirul dragostei oarbe

Pamflet Istoric

Locuitorii adunați în piața publică a orașului Olteniza imploră mila și ajutorul lui Dumnezeu, sperând să le înceteze suferința. Glasurile lor atrag atenția lui Petronson, conducătorul din Olteniza care își bate joc de neputința oltenizenilor. Petronson, inspirat de forța divină, începe să taie cu sabia în stânga și dreapta, lăsând fără vorbe poporul. Marele Preot – sacerdot al zeului Vulcanus – îl incită pe Petronson mai tare. Bătrânii se roagă, împreună cu cei câțiva viteji, închinând un imn gloriei lui Dumnezeu. Ruga le este întreruptă de apariția ielelor și a Elilei. Farmecul din lățimea ei și ochii mai ales, îl subjugă pe Petronson. În zadar vocile drepte ale stihiilor celor apropiați îl previn, glasul ei învăluitor îl cheamă și îi promite dragoste.

În iatacul ei din Valea Radovaneck, Elila invocă puterea dragostei să o ajute să-l atragă pe Petronson. Dans MaimuteAsta după ce avusese un vis destul de neplăcut în care ea și iubitul ei din mreje se transformaseră în două ființe patrupede ce dansau. Tresărind ca dintr-un coșmar, Elila se bucură că visul nu e realitate.
Marele Preot apare dintr-o dată și îi reamintește Elilei înspumate că este fiică a răutății și invidiei, lăcomiei și parșiveniei, astfel că are datoria față de neamul ei să afle taina puterii lui Petronson. Aflaseră ei cum că Petronson mai joacă sloturi on line atunci când nu merge la aparate sau la jocul acela de cărți în care jucătorii mizează pe valoarea superioară a combinației de cărți din posesia lor, pariind sume de bani pentru obținerea sumei puse în joc. Elila aflase și că Petronson avea să-și piardă și casa și resturile din casă tot de la dorința de a câștiga mâna cu cea mai mare valoare și să rămână cu cărțile în mână dacă nu avea altceva care să-i ocupe mâna, după ce toți ceilalți jucători renunțau să joace turul respectiv. Mai ales că lui Petronson îi plac mult jocurile, cacealmaua, astea folosindu-le în fiecare segment de viață al lui ca să fie el ciumeg.
Elila știa că mâinile pot fi formate folosind cărți care sunt ascunse față de adversari sau dintr-o combinație de cărți ascunse și cărți arătate. Îl știa și pe Petronson că e maestru sau maestro la tras de sfori și legături dubioase. Atunci de ce să nu profite să aibă și ea un viitor bogat, în roz dar și cei apropiați ei din Valea Radovaneck sau prietenii lingușitori din Olteniza. Atunci de ce să nu învețe din jocul de cărți și ea să devină un fel de slot machine. Gabarit are, tandrețe musculară are, prezență cu mare greutate are, tupeu ohoho și-ncă cum…atunci își scoate farmecele din fustă…ăă pardon din caracterul duplicitar, primitiv, păcat de înaintașii săi.
Atras ca de o vrajă, Petronson vine în iatacul Elilei. Fascinantă și voluptoasă, ea îi strecoară în suflet beția dragostei, reușind să-i obțină încrederea și să-i afle secretul. Puterea lui supraomeneasca stătea în părul său bogat. Petronson avSamson Dalila2ea un păr foarte bogat, acum se mai rărise din cauza vârstei, dar indiferent cât de rar și lipicios era, cât de plin de junghi de la nervi era, de mătreață, lindini sau păduchi, făcea față și încă se lungea. Elila, într-o îmbrățișare, pe cât de pătimașă, pe atât de perfidă, îi taie părul. Astfel au căzut nervoși păduchii, mătreața a cernut pe mantia sa din pătrățele, bineînțeles că toate dar absolut toate aceste mărturii ale unui conducător mincinos, fals, uzurpator, intrigant, făcând parte din personajul nedorit de mulți din Olteniza. De-aia cine se aseamănă, se adună. Elila cheamă forțele răului pentru a-l pune în lanțuri pe Țongargară.
”Să-mi lași scaunul de conducător de școlari. Discipolii mei și cei care le sunt părinți trebuie să știe că eu aici voi crăpa. În acest adăpost unde mi-am format nucleul. Altfel îți ard părul cu tot cu lindini și toți păduchii după tine să-ți piară puterea. Nu are nimeni voie să mai fie aici șef decât eu. Pe mine mă numești aici pe veci.”
”Elila ! Elila! Viermișorul meu dolofan, stai, nu mă înnebuni. De unde știai că păduchii mă țin și toată puterea mea e în părul meu? Of, ce înseamnă slăbiciunea bărbătească…Mai bine îmi tăiai altceva, din nas, din degetul de la picior ce mi-l lingeai altădată, sau mai bine îmi tăiai limba ori o mână…mâna asta care te-a mângâiat mereu pe obrajii tăi rotofei, pe fesele gonflabile și pe rotundele forme ultra rubensiene. Nu mă pierde Elila, fie-ți milă, că eu te ajut să rămâi acolo la școlari, cu toate că ai nemulțumit multă lume, mulți părinți, te înjură discipolii, te fac ”grasă și grunjoasă” offff de-ai ști ce mă doare…inima. Inima asta netrebnică ce nu știe decât să iubească cu foc, mai ales pe tine Elila!! bujorul meu înflorit doar pentru mine, trandafirul meu cu spini și pasărea mea preistorică cu ochi frumoși, curcubeul meu gri bombon…!!!!”
plângea Petronson.
”Niciun cuvânt nu mai vreau să aud până nu mă văd din nou pe scaun, pe scaunul puterii” se congestionează Elila, după care, liniștindu-și prada, se așează precum cloșca pe cuib, fremătând din fesele sale atât de iubite de Petronson, cel înlănțuit. ”Pe tronson vei sta dacă nu mă scoți învingătoare. Pe toți, dar absolut pe oricine vrea să-mi ia locul, chiar dacă o face cinstit, nu are voie. Îți tai și altceva dacă nu mă lași acolo pe acel loc atât de cald. Nu contează mijlocul prin care am ajuns acolo, eu trebuie să rămân în continuare conducător. Astea sunt vremurile, nu vezi? Peste tot se procedează la fel. Oooo dragul meu Petrosică, torță mică, îți rămân fideluță veșnic dacă tu te dai peste cap pentru mine în tumbe de circ!!” se smiorcăi Elila, știind că el chiar ar sta și-n cap pentru ea. Iese triumfătoare atunci din iatacul ei cu părul rar al lui, pe care îl încuie în cutia unde-și ține șerpii și meduzele. Toți oltenizenii își slăvesc Zeul sperând să scape de stihiile răului care sunt aceste personaje picate cu forța în viețile lor. Marele Preot și Elila în schimb petrec de bucurie.
Este adus Petronson și invitat să participe la ceremonia sacră. Elila își bate joc de slăbiciunea lui, Samson Dalila3umilindu-l și râzând împreună cu prietenii, râde de suferința sa atât de profundă. Petronson atunci îi promite funcția pe vecie sau atâta timp cât el conduce Olteniza. În amețeala momentului, îi vine o stranie idee, uitându-se la aspectul femeii pentru care și-ar fi dat și viața altădată. Gândindu-se ce fiară zace în ea și cum se schimbă la înfățișare după toane, Petronson face o glumă, cam proastă ce-i drept, răzbunând părul său tăiat de ea ”Mai taie din dinții ăia ascuțiți și fă-ți ceva la păr, femeie, că prea e creț!!” apoi începe să râdă violent și sacadat, ceea ce lui nu-i stătea în temperament, decât în batjocură uneori.
Elila se blochează și-și dă seama că, în lăcomia ei de putere, era să-l piardă pe Țongargara. Că-l poate înnebuni și atunci cine o mai susține că toți îi cunosc caracterul. ”Lasă cucu-n pace” îi striga o voce interioară.

Che_Guevara cu SteaNu era el, Petronson Țongargara tocmai ca Che Guevara, dar totuși aveau unele asemănări. Ea, Elila Becherila, chiar e de gherila…de gherilă din aia comunistă. Dar, vai, cum să piardă ea un pitic??!!
Cu cine ar mai fi dansat în visele sale, dar mai ales cine ar mai fi făcut baie-ntr-un ibric în visul său tiranic…cel care o amuza?? El oricum o va propulsa, o va susține, atunci de ce să piardă timpul cu astfel de lucruri. Mai bine îi taie altceva în somn, să pună la păstrare doar pentru ea. Și se hotărăște să-i lipească cu farmece și vrăji părul din dotare.
Liniștea se așternu peste complotiști, doar oltenizenii se mai roagă să scape de intruși, de astfel de infractori. Dar fiindcă Răul e mult mai puternic decât Binele, ei știu că foarte greu se va așterne peste ei și orașul lor pacea și liniștea. Până atunci, spiritul lui Che Guevara tronează peste Țongargara și faptele lui.

Morala : Nicioadată să nu vă dați părul pe gonflabila de după școală!!

Sursă Foto: Internet
Sursă Video: Youtube

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

93 − 92 =

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie