Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Doi pescari bulgari reţinuţi în apele teritoriale româneşti

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – Biroului Operaţional Naval Călăraşi au reţinut doi cetăţeni bulgari ce pescuiau la 50 de metri de malul românesc al fluviului Dunărea.

DOUA BARCI UN SINGUR NUMAR

Astfel, la data de 12.februarie a.c., ora 12.30, în timp ce se aflau într-o misiune de supraveghere a frontierei de stat pe direcţia km fluvial 402 – localitatea Mânăstirea, judeţul Călăraşi, poliţiştii de frontieră marinari au observat o barcă ce se apropiase foarte mult de malul românesc al fluviului Dunărea, venind din apele naţionale bulgăreşti.
Ambarcaţiunea a fost rapid interceptată, iar în urma primelor verificări s-a constatat că ocupanţii bărcii erau cetăţeni bulgari, S. Aleksandrov şi G. Petrov, ambii cu domiciliul în Silistra-Bulgaria, unul dintre ei fiind reţinut în repetate rânduri de către poliţiştii de frontieră pentru pescuit ilegal. Potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Călărași, comisar șef Vasile Chiru, cu ocazia primelor cercetări efectuate la faţa locului nu au fost găsite unelte de pescuit interzise de lege, însă, la aproximativ 300 m în aval a fost recuperată o plasă monofilament, pe care cei doi pescari bulgari au aruncat-o în apă la vederea echipajului poliţiei de frontieră.
În urma extinderii cercetărilor s-a stabilit că în custodia Serviciului Poliţiei de Frontieră Călăraşi mai exista o barcă pescărească ridicată în urmă cu doi ani de la acelaşi S. Aleksandrov, barcă ce purta acelaşi număr de înmatriculare.
Potrivit aceleiași surse, persoanelor în cauză li s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat, nedeţinerea licenţei / autorizaţiei de pescuit comercial, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a uneltelor de pescuit comercial.

Cetăţenii bulgari au fost predaţi autorităţilor bulgare în baza protocolului de readmisie încheiat între cele două state, împreună cu informarea referitoare la înmatricularea celor două bărci cu acelaşi număr.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × 1 =

− 2 = 7

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum este corect – interregional sau inter-regional, nonvaloare sau non-valoare, …
Corespondenta la redactie