Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Echipa de rugby a avocaților din Marea Britanie va vizita Oltenița în luna Mai a.c.

Sedinta Consiliu Local februarie
Ședința Consiliului Local din luna februarie a avut câteva subiecte interesante de dezbătut la capitolul ”Diverse”. Unul dintre ele este legat de o vizită pe care Dan Ionescu, unul dintre oamenii de afaceri din Oltenița, fost consilier local și jucător de rugby, o organizează, oaspeții fiind 40 de avocați englezi. Dan Ionescu a fost prezent în ședința de Consiliu, pentru a împărtăși ideea sa atât Executivului Primăriei, cât și consilierilor, mass mediei și oltenițenilor. ”Am venit în calitate de secretar al unei asociații sportive înființată în 1991, dar pe care, atunci când s-a desființat echipa de rugby, am grefat-o la București în 2000 cu altă denumire și alt sediu. Suntem echipa de veterani a României, botezată ”Rugby Dracula Oldboys”, avem ca deviză cei 4 F în engleză ”Fun Friend, Fraternity and Family”, participăm la turnee internaționale, aducem în România echipe străine cum ar fi cea cunoscută ca Parlamentul francez.” și-a făcut prezentarea de început Dan Ionescu. Acesta spune că în luna Mai a acestui an dorește să aducă un grup de avocați englezi la Oltenița, aceștia având programată o vizită la București. Dan Ionescu

Dan Ionescu - Joc de Rugby

Dan Ionescu – Rugby, Sursa facebook

vrea ca rugbiștii englezi să cunoască orașul nostru, dar mai ales să viziteze Muzeul Civilizației Oltenița, un etalon al orașului, un loc cu care municipiul de la malul Dunării se poate mândri oricând și în fața oricărui oaspete. ”Într-o discuție cu Alin Petrache, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, am vorbit întâmplător de Muzeul Civilizației Gumelnița. Într-o discuție privată cu consilier Lungu îi dădeam ideea să purtăm și noi o denumire etalon a orașului. Denumirile de CSM sau Clubul Sportiv…mi se par aiuristice, idioate chiar, mi-aș permite să vă sugerez ”Ancora Oltenița”, având în vedere că a fost o strucură puțin grefată pe fostul Șantier Naval, să aibă legătură cu șantierul și cu echipa de fotbal a acestui oraș, sau de ”Gumelnița Oltenița”, care ar putea reprezenta o imagine a orașului nostru, pentru că aceti străini neștiind de Oltenița, și-au exprimat dorința de a veni aici. Eu i-aș primi cu mâinile deschise dar unde-i ducem, ce le dăm să mănânce, ni se permite să facem un joc test cu ei la stadion, putem să-i culcăm o seară aici? Sunt 40 de englezi, toți avocați și nu vreau să mă fac de râs. Îmi pare bine să mă mândresc cu orașul asta.” spune Dan Ionescu. Veteranul rugbist vorbește apoi de noul model de tricou al

Dracula Old Boys Romania

Dracula Old Boys Romania

echipei Dracula. ”E o asociație frumoasă, am adus un buget în România de peste 700.000 de euro, ce imagine am putut să facem. Aș fi putut să am această discuție și în mod privat, cu alte persoane, să promită ceva, dar voiam să se știe la nivel de imagine că Gumelnița poate reprezenta un mic pas înainte. Eu chiar mi-am permis fără acceptul nimănui, că aveam voie să fac această chestie că suntem egali în drepturi, mi-am permis să creionez un model de tricou al echipei. Are culoarea pământului, are aruncat pe el aleatoriu niște imagini și statuete de la muzeu. Arată bine. Toate echipele din străinătate au anumită particularitate: unii sunt echipa Parlamentului francez, unii sunt cultivatori de miere de albine, ei reprezintă fiecare ceva și pe avocații ăștia vreau să-i aduc la Oltenița. Vor aduce un feed back despre Oltenița.” completează Dan Ionescu.
Primarul Țone exclude o posibilă cazare, Oltenița neavând hotel, iar pensiunile fiind împrăștiate cu puține camere, însă vorbește despre un program ce ar fi binevenit. ”Dacă e vorba de luna mai, cazarea nu se ridică la standardele lorzilor englezi, pentru că dacă sunt avocați sunt lorzi, dar aici pot veni cu mare plăcere. Ce le putem asigura? Baza sportivă le va sta la dispoziție, o masă tradiționaslă românească, eventual o plimbare pe Dunăre cu mijloacele pe care le avem noi la Oltenița. Ce putem noi să facem? Să-i primim cu brațele deschise, dar nu avem unde să-i culcăm. Ne-ar face cinste.” declară și Petre Țone.

Cât privește data exactă din luna Mai a vizitei avocaților englezi la Oltenița dar și programul lor, site-ul oltenitainfo vă va informa pe parcurs, în funcție de cum se vor derula evenimentele.

Elisabeta Genoa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eighteen − eight =

83 − = 80

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

Corespondenta la redactie