Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Există firme în Oltenița unde nu se respectă Codul Muncii / Apel de umanitate de la o cititoare

Dreptul-muncii

Una dintre cititoarele noastre ne scrie în speranța că lucrurile ar putea să se îndrepte, însă atâta vreme cât știm foarte bine cum funcționează sistemul relațiilor de orice fel, sistemul economic, politic, cel de business în România, este foarte greu să credem că s-ar putea face dreptate prea curând iar țara noastră să devină măcar 30% din evoluția și civilizația, dar mai ales din respectarea drepturilor omului și asistența socială cât este în Occident, recunoscute pentru o democrație adevărată și un sistem sănătos cu legi corecte în societate fiind țările nordice.

Redăm plângerea femeii mai jos:

Nu mai locuiesc in Oltenita inca din 2009, cand am venit in Bucuresti pentru a urma cursurile Universitatii Bucuresti, Facultatea de Administratie si Afaceri. În prezent lucrez in cadrul unei firme din Bucuresti, firma care imi respecta drepturile. Nu stiu daca sunteti la curent cu situatiile si conditiile de munca din cadrul firmelor din municipiul Oltenita, tocmai de aceea, as vrea sa va aduc la cunostinta firma S.C. Condra S.R.L., firma in care mama mea a lucrat timp de o saptamana.
Drepturile angajatilor nu sunt respectate conform Art. 39 Codul Muncii, nu sunt incheiate contracte de munca, nici macar pentru o perioada determinata, perioadele de proba nu sunt platite, se lucreaza 10 ore pe zi, de luni pana sambata inclusiv, se percep penalizari pentru angajatele care au indraznit sa vorbeasca cu colega de langa, astfel incat salariul pe care il primeste o “angajata” in Dreptul la muncacadrul acestei firme ajunge la 500 RON si lista poate continua. Poate reusim, intr-un fel sau altul sa-i incurajam pe cei care lucreaza in firmele din Oltenita sa vorbeasca, sa isi ceara drepturile pentru ca au dreptul la un trai decent, au dreptul sa fie respectati. Am discutat cu doamna Elena Rotaru, care s-a prezentat ca si administrator al firmei SC Condra SRL si mi-a spus ca functioneaza legal din toate punctele de vedere si ca sunt obisnuiti cu inspectiile celor de ITM Calarasi.
Am depus o plangere la ITM Calarasi, in speranta ca de data asta lucrurile o vor lua pe drumul cel bun si am primit un raspuns cum ca vor merge in control acolo. Mi-as dori ca si pe retelele de socializare pe care oltenitenii le urmaresc sa fie dezbatut acest subiect, conditiile de munca din cadrul firmelor din Oltenita.
Oltenita este orasul in care am crescut, pe care il iubesc si acum… dar nu pot sa nu iau atitudine cand vad cum se duce de rapa.

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie