Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Există firme în Oltenița unde nu se respectă Codul Muncii / Apel de umanitate de la o cititoare

Dreptul-muncii

Una dintre cititoarele noastre ne scrie în speranța că lucrurile ar putea să se îndrepte, însă atâta vreme cât știm foarte bine cum funcționează sistemul relațiilor de orice fel, sistemul economic, politic, cel de business în România, este foarte greu să credem că s-ar putea face dreptate prea curând iar țara noastră să devină măcar 30% din evoluția și civilizația, dar mai ales din respectarea drepturilor omului și asistența socială cât este în Occident, recunoscute pentru o democrație adevărată și un sistem sănătos cu legi corecte în societate fiind țările nordice.

Redăm plângerea femeii mai jos:

Nu mai locuiesc in Oltenita inca din 2009, cand am venit in Bucuresti pentru a urma cursurile Universitatii Bucuresti, Facultatea de Administratie si Afaceri. În prezent lucrez in cadrul unei firme din Bucuresti, firma care imi respecta drepturile. Nu stiu daca sunteti la curent cu situatiile si conditiile de munca din cadrul firmelor din municipiul Oltenita, tocmai de aceea, as vrea sa va aduc la cunostinta firma S.C. Condra S.R.L., firma in care mama mea a lucrat timp de o saptamana.
Drepturile angajatilor nu sunt respectate conform Art. 39 Codul Muncii, nu sunt incheiate contracte de munca, nici macar pentru o perioada determinata, perioadele de proba nu sunt platite, se lucreaza 10 ore pe zi, de luni pana sambata inclusiv, se percep penalizari pentru angajatele care au indraznit sa vorbeasca cu colega de langa, astfel incat salariul pe care il primeste o “angajata” in Dreptul la muncacadrul acestei firme ajunge la 500 RON si lista poate continua. Poate reusim, intr-un fel sau altul sa-i incurajam pe cei care lucreaza in firmele din Oltenita sa vorbeasca, sa isi ceara drepturile pentru ca au dreptul la un trai decent, au dreptul sa fie respectati. Am discutat cu doamna Elena Rotaru, care s-a prezentat ca si administrator al firmei SC Condra SRL si mi-a spus ca functioneaza legal din toate punctele de vedere si ca sunt obisnuiti cu inspectiile celor de ITM Calarasi.
Am depus o plangere la ITM Calarasi, in speranta ca de data asta lucrurile o vor lua pe drumul cel bun si am primit un raspuns cum ca vor merge in control acolo. Mi-as dori ca si pe retelele de socializare pe care oltenitenii le urmaresc sa fie dezbatut acest subiect, conditiile de munca din cadrul firmelor din Oltenita.
Oltenita este orasul in care am crescut, pe care il iubesc si acum… dar nu pot sa nu iau atitudine cand vad cum se duce de rapa.

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Este corect “cel mai celebru”? Unele structuri lingvistice sunt atât …
Corespondenta la redactie